background img
banner
banner

Διονύσης Γκοτσούλιας: Από τους σημαιοφόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

ΈΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟ ΖΩΗ ΤΟ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΑΧΑΪΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΕΠΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΘΗΤΕΙΕΣ, ΣΕ ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑ ΚΑΙ ΔΥΜΗ

Συγκίνηση στη Δυτική Αχαΐα και στην τοπική αυτοδιοίκηση προκάλεσε η είδηση του θανάτου του πρώην Δημάρχου Δύμης Διονύση Γκοτσούλια, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών στις 4:30 τα ξημερώματα της Κυριακής.

Ο πρώην Δήμαρχος Δύμης το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο Γ.Κ.Ν. Πατρών «Άγιος Ανδρέας» μετά από υποτροπή από σοβαρή ασθένεια ενώ το τελευταίο διάστημα μπαινόβγαινε στο νοσοκομείο.

Ο Σάκης Γκοτσούλιας εντάχθηκε στη ΝΔ, μετά την μεταπολίτευση και υπηρέτησε ως δήμαρχος για 16 συνεχή χρόνια, από το 1994 έως και το 2010. Ξεκίνησε από το δημαρχείο Κάτω Αχαΐας ενώ το 1998 εξελέγη δήμαρχος στον νεοσύστατο τότε δήμο Δύμης -μετά την ψήφιση της μεταρρύθμισης ‘Ιωάννης Καποδίστριας- όπου επανεξελέγη άλλες δύο φορές, το 2002 και το 2006, με ποσοστά άνω του 50%

Από το 2010 έως και την τελευταία ώρα, στάθηκε πάντα όρθιος στις επάλξεις, ανακατευόταν με τα κοινά από αγάπη για τον τόπο του και άφησε σπουδαία παρακαταθήκη στην περιοχή.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που χρειάστηκε να «υποστείλει» την κομματική σημαία ως μέλος της συντηρητικής παράταξης, για ζητήματα της περιοχής του.  Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα στις 17.00, από τον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Κάτω Αχαΐας.

Έγγαμος με την Σπυριδούλα Καπερώνη εδώ και 44 χρόνια, απέκτησε δυο παιδιά, τον Βασίλη και την Ευγενία ενώ έχει αποκτήσει και δυο εγγόνια.

Φοίτησε στη Σχολή των ΚΑΤΕΕ, ως εργοδηγός Δομικών Έργων, αγωνίστηκε με την φανέλα της Αχαϊκής και εργάστηκε, κατά περιόδους, στην ΔΕΗ (στα δίκτυα υψηλής τάσης), στον ΟΤΕ. και τον ΟΣΕ, ενώ από τo Νοέμβριο του 1992 μέχρι και την εμπλοκή του με τα αυτοδιοικητικά το 1998, ήταν υπάλληλος στο Νοσοκομείο του Ρίου.

Υπηρέτησε αρχικά ως αντιδήμαρχος την περίοδο 1990-1991 και το 1994 αποφασίζει να ηγηθεί του συνδυασμού «Συνεργασία για την Αχαγιά», όπου και εκλέγεται για πρώτη φορά Δήμαρχος Κάτω Αχαΐας.

Διατέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (Τ.Ε.Δ.Κ) Ν. Αχαΐας και μέλος της Επιτροπής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Κ.Ε).

Η ΝΔ για την απώλεια

«Από τα ιδρυτικά στελέχη της οργάνωσης στην Κάτω Αχαΐα υπηρετώντας την από διάφορες θέσεις ευθύνης τόσο ως Πρόεδρος και μετέπειτα ως μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας τη ΝΔ και Υπεύθυνος του Τμήματος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ταύτισε τη ζωή του στην υπηρεσία του πολίτη και η προσφορά του είναι εμφανής.  Άνθρωπος της προσφοράς και έγνοια του ήταν πάντα ο συνάνθρωπος. Σεμνός, αφοσιωμένος, στυλοβάτης στις νίκες και στις ήττες, ανιδιοτελής και εργατικός αποτελεί μέρος της Ιστορίας και της ψυχής του κόμματος στην Δυτική Αχαΐα. Το αποτύπωμά του είναι ανεξίτηλο…» αναφέρει ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Αχαΐας της ΝΔ Αντώνης Κουνάβης. 

«Έφυγε ένας φίλος»

«Εκ μέρους της Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδος θα πρέπει να εκφράσω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Διονύση Γκοτσούλια τον οποίο έζησα ως συνάδελφο αλλά και ως πραγματικό φίλο. Από την συνεργασία μας στην Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) Αχαΐας μπορώ να θυμηθώ αρκετά αλλά το βασικό είναι ότι, μεταξύ 21 δημάρχων και δύο κοινοταρχών, προέκυψε ένας πραγματικός στυλοβάτης στη λειτουργία της αυτοδιοίκησης.

Οι πολιτικές διαφορές δεν στάθηκαν ποτέ εμπόδιο για τους κοινούς αγώνες. Ήταν διεκδικητικός, , ήταν πρώτος σε επαφές και παρεμβάσεις,  λύνοντας πολλά προβλήματα. Η Δυτική Αχαΐα χάνει σήμερα έναν από τους μεγαλύτερους αγωνιστές και συμπαραστάτες του τόπου, έναν μαχητή στα μικρά αλλά και τα μεγάλα, για αυτά που απασχολούν την περιοχή και όχι μόνο» αναφέρει στο Protionline.gr ο δήμαρχος Καλαβρύτων και πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδος Θανάσης Παπαδόπουλος.   

Ν. Φαρμάκης και Γ. Αλεξόπουλος

«Άφησε ανεξίτηλα ίχνη προσφοράς στον τόπο του και ευρύτερα στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είχα την χαρά και τη τιμή να τον γνωρίσω και να τύχω των πολύτιμων συμβουλών του, κάνοντας παράλληλα μαζί του πολλές συζητήσεις για το σήμερα και το αύριο του κοινού μας τόπου, της Δυτικής Ελλάδας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης. 

«Για όλους, όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά η μνήμη του θα αποτελεί πηγή έμπνευσης. Για εμένα προσωπικά ήταν ένας συνοδοιπόρος της Αυτοδιοίκησης από το 1998 έως σήμερα, ένας φίλος, ένας άνθρωπος που πίστεψε ότι μπορούμε μαζί, χωρίς παρωπίδες, να αλλάξουμε τον τόπο μας. Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του» ανέφερε από την πλευρά του ο δήμαρχος Κάτω Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος. 


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr