background img
banner
banner

Δράσεις και… αγάπη χωρίς σύνορα! | ΦΩΤΟ

ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΟ 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ

Μια μεγάλη «φωλιά» γνώσης και δημιουργικότητας έκλεισε τον κύκλο της φετινής σχολικής χρονιάς με τον καλύτερο τρόπο. Η γιορτή λήξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου «Γεωργία Πανουτσοπούλου – Παπασημακοπούλου», που έλαβε χώρα στο προαύλιο, το βραδάκι της Τετάρτης 12 Ιουνίου, σκόρπισε χαρά στους μαθητές, ικανοποίηση στους εκπαιδευτικούς αλλά και συγκίνηση στους δεκάδες γονείς που την παρακολούθησαν. Όλοι μαζί αποχαιρέτισαν τους μαθητές της Στ΄ που «άνοιξαν τα φτερά τους» για άλλη βαθμίδα της Εκπαίδευσης. Κι αυτοί όμως, όπως όλοι, για πάντα θα θυμούνται εκείνο τον κύκλο που τα παιδιά… πιάνουν γερά τα χέρια και κάνουν τον κόσμο καλύτερο.

Οι μαθητές που αφήνουν την «αγκαλιά» του 5ου Δημοτικού και μεταβαίνουν προς το Γυμνάσιο, είναι δεκαπέντε και ήρθαν στο επίκεντρο, αφού όχι μόνο παρουσίασαν όμορφα χορευτικά, αλλά φορώντας τηβέννους, παρουσιάστηκαν από τον εκπαιδευτικό της τάξης Θανάση Μιχαλόπουλο, έλαβαν τα αναμνηστικά τους από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων κι άφησαν τα μπαλόνια να ταξιδέψουν ψηλά στον ουρανό, μαζί με τα όνειρά τους.

Μουσικοχορευτικά δρώμενα που ξεσήκωσαν το κοινό

Όλοι οι μαθητές του σχολείου παρουσίασαν «Δράσεις χωρίς σύνορα», με ένα διαφορετικό, ανάλαφρο και διασκεδαστικό πρόγραμμα, το οποίο είχε πολιτιστικά στοιχεία διάφορων ευρωπαϊκών χωρών. Δεν άργησαν βέβαια να παρασύρουν το πολυπληθές κοινό στους χαρούμενους ρυθμούς τους. Η Α΄ τάξη παρουσίασε το χορευτικό καλοκαιρινό τραγούδι «Τα καλοκαίρια» του Στέλιου Ρόκου, η Β΄ το χορευτικό δρώμενο με μουσική επένδυση «Γεια σου χαρά σου Βενετιά» των Ν. Γκάτσου, Σταύρου Ξαρχάκου και Νίκου Ξυλούρη, η Γ΄ τάξη έναν παραδοσιακό σκωτσέζικο χορό τον «Κιρκασιανό Κύκλο».

Η Δ΄ τάξη χόρεψε μοναδικά το καλοκαιρινό τραγούδι «Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα» των Locomondo. Η Ε΄ τάξη, με τη μαθήτρια Φαίδρα Κελεμπισιώτη στην κιθάρα, παρουσίασε την «Ωδή στη χαρά», τον ύμνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ στη συνέχεια, όλα τα παιδιά τραγούδησαν στα ελληνικά και στα γερμανικά το τραγούδι «Υπάρχουν χέρια..» (των Lokomondo),αποδεικνύοντας ότι η μουσική δεν έχει σύνορα… Στη συνέχεια, τα «πεμπτάκια» αποχαιρέτισαν μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης με ένα μουσικοκινητικό δρώμενο «Το τερατάκι της τσέπης» δίνοντας την υπόσχεση ότι θα τους διαδεχτούν επάξια του χρόνου…

Η ΣΤ΄ τάξη: αποχαιρέτησε το σχολείο με τον δικό της τρόπο, χορεύοντας το σουηδικό τραγούδι «Tatoo». Ύστερα οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄ και της ΣΤ΄ με το μελοποιημένο ποίημα του Γιάννη Ρίτσου «Αν όλα τα παιδιά της γης…» κάλεσαν όλους τους συμμαθητές τους να μεγαλώσουν κι άλλο τον κύκλο της αγάπης, της ειρήνης και της αλληλεγγύης…

Ευχές και κεράσματα

Τέλος, με επιμέλεια του εκπαιδευτικού Κώστα Τσιάρα προβλήθηκε ένα βίντεο με τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης να μιλούν για σημαντικές αναμνήσεις τους από το δημοτικό και να δίνουν τις ευχές τους για το μέλλον. Βεβαίως δεν έλειπαν και τα κεράσματα για μικρούς και μεγάλους, προσφορά των γονέων και για μεγάλους της οινοποιίας “Κανακάρη”. Κείμενα, σκηνοθεσία και πρόβες της γιορτής ανέλαβε ο εκπαιδευτικός Θεατρικής Αγωγής Χρήστος Βαγενάς. Ο διευθυντής του σχολείου Αλέξης Κατεργάρης ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, τους γονείς και κηδεμόνες, τον γραφίστα Μπάμπη Παπαϊωάννου και τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου, με ειδική αναφορά στην πρόεδρο Μαρία Κρυστάλλη που αποχωρεί καθώς το παιδί της αποφοίτησε.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr