background img
banner
banner

Εγκρίθηκε η δαπάνη για τη μελέτη που θα «αλλάξει» το κέντρο του Διακοπτού

ΠΩΣ ΤΟ ΟΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΡΓΩΝ

Την ανάπλαση της «αγοράς» του Διακοπτού οραματίζεται ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βασίλης Χριστόπουλος που στις μελέτες που πρόκειται να εκπονηθούν αυτό το διάστημα, περιλαμβάνεται κι αυτή που θα αναμορφώσει το Διακοπτό και θα καταστήσει πιο ελκυστικό το ιστορικό του κέντρο.

΄΄Βρισκόμαστε στη φάση εκπόνησης μελετών για τη διαμόρφωση κομβικών σημείων σε περιοχές του δήμου μας, όπως είναι η παραλία Συλιβαινιωτίκων, οι κοινόχρηστοι χώροι Σελιανιτίκων, η πλατεία της Αιγείρας και το Διακοπτό. Ουσιαστικά, οπλιζόμαστε με μελέτες για να είμαστε έτοιμοι για προτάσεις σε προγράμματα που θα βγουν΄΄, ανέφερε ο αντιδήμαρχος.

Ερωτηθείς από τo Protionline.gr ειδικά για το Διακοπτό, είπε: ΄΄Σίγουρα χρειάζεται μία παρέμβαση στο Διακοπτό, πρέπει να γίνει μία ανάπλαση στους κεντρικούς δρόμους της αγοράς, σημείο στο οποίο θα μπορούσαν να έχουν γίνει πολύ περισσότερα μετά την έλευση της νέας χάραξης της σιδηροδρομικής γραμμής και της καινούριας διαμόρφωσης. Αν και σχεδόν όλη η αγορά του Διακοπτού ανήκει στην ΓΑΙΑΟΣΕ και παρότι θα μπορούσε όταν εκτελέστηκε το έργο, να έχει αναπλάσει τον χώρο στο πλαίσιο των αντισταθμιστικών, αυτό δεν έγινε. Άρα εμείς προχωράμε σε μία μελέτη ανάπλασης της κεντρικής αγοράς, η οποία τυγχάνει και μεγάλης επισκεψιμότητας λόγω του Οδοντωτού΄΄.

Σε ό,τι αφορά το πώς οραματίζεται τα κεντρικά σημεία του Διακοπτού, ο κ. Χριστόπουλος είπε όπως ΄΄είναι απαραίτητη μία αισθητική αναβάθμιση ξεκινώντας από το Πνευματικό Κέντρο και προς τα κάτω. Καλό θα ήταν να γίνουν πλακόστρωση, πεζοδρόμια και να δώσουμε χώρο στους πεζούς΄΄.

Ήδη ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος έχει εγκρίνει τη δαπάνη για την εκπόνηση της μελέτης ανάπλασης της κεντρικής αγοράς κοινότητας Διακοπτού, που ανέρχεται σε 37.200 ευρώ.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr