background img
banner
banner

Επιπλέον υποέργο για το αποχετευτικό της Αιγείρας

Η ΔΕΥΑΑ ΖΗΤΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

Τροποποίηση του τεχνικού δελτίου του έργου των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης λυμάτων παραλιακών οικισμών, έχει ζητήσει η ΔΕΥΑΑ, προκειμένου να ενταχθεί το νέο υποέργο αποκατάστασης του παραλιακού δρόμου της Αιγείρας, για το οποίο η κατασκευάστρια εταιρεία δήλωσε αδυναμία εκτέλεσης. Το κόστος ανέρχεται σε 202.900,79€.

Ειδικότερα, η ΙΝΤΡΑΚΑΤ, ανάδοχος εταιρεία του έργου των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης λυμάτων παραλιακών οικισμών Αιγιαλείας έχει δηλώσει αδυναμία εκτέλεσης εργασιών στον παραλιακό δρόμο της Αιγείρας (μήκους περίπου 1 χιλιομέτρου) καθώς και του Αντλιοστασίου ΑΣ/Α, λόγω τεχνικών προβλημάτων οδοποιίας που παρουσιάστηκαν στο παραλιακό μέτωπο της Αιγείρας.

Για την επίλυση των ανωτέρω προβλημάτων, η εταιρεία επανήλθε με πρότασή της, στην οποία περιλαμβάνονται αναλυτικά τα είδη των μελετών που θα πρέπει να εκπονηθούν για την ανεύρεση των τεχνικών λύσεων και των εργασιών που θα πρέπει να εκτελεσθούν και την οριστικοποίηση του προϋπολογισμού αυτών, ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής, άρτια και ολοκληρωμένη υλοποίηση του έργου σε ένα σημαντικό κομμάτι αυτού, όπως είναι το παραλιακό μέτωπο του οικισμού της Αιγείρας.

Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 202.900,79€ και η ανάδοχος εταιρεία προτείνει να ενσωματωθεί στο τεχνικό δελτίο της πράξης και να χρηματοδοτηθεί μέσω διακριτού Υποέργου από τα μέσα χρηματοδότησης της πράξης. Να σημειωθεί ότι στην πρόσκληση του προγράμματος χρηματοδότησης της πράξης με τίτλο: Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, οι μελέτες δεν αποτελούν επιλέξιμη δαπάνη.

Από πλευράς ΔΕΥΑΑ, υπεβλήθη αίτημα τροποποίησης του τεχνικού δελτίου της πράξης στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγραμμάτων του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, προκειμένου να ενταχθεί το διακριτό Υποέργο στην ήδη χρηματοδοτούμενη πράξη του εκτελούμενου έργου, ώστε να χρηματοδοτηθεί η εκπόνηση των ανωτέρω μελετών και να διασφαλισθεί η ομαλή ολοκλήρωση και η λειτουργικότητα του συνόλου του έργου, έχοντας ως κύριο στόχο την διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος με την παράδοση ενός άρτιου, ολοκληρωμένου και απολύτως λειτουργικού έργου στο κοινωνικό σύνολο.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr