background img
banner
banner

«Ερήμωσαν τα εμβληματικά σημεία»

ΕΙΠΕ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ – ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ «ΔΩΔΕΚΑ ΒΡΥΣΕΣ» ΚΑΙ «ΣΤΕΜΜΑ»

Συζήτηση για την ανάδειξη δύο εμβληματικών σημείων του Αιγίου, έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο την περασμένη Τετάρτη, με την αντιπολίτευση να κατηγορεί τη δημοτική αρχή για εγκατάλειψη των «Δώδεκα βρυσών» της παραλίας αλλά και του παλιού εστιατορίου «Το στέμμα» στην οδό Καποδιστρίου. Δήμαρχος και αντιδήμαρχος πάντως ενημέρωσαν για τις ενέργειες που έχουν κάνει με σκοπό την ανάδειξη και των δύο.

“Έχουμε αφήσει τις «Δώδεκα βρύσες» να ρημάζουν”, είπε ο Χρ. Γούτος

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Γούτος έθεσε πάλι το θέμα της λειτουργίας των «Δώδεκα βρυσών» στην παραλία της πόλης, καλώντας τη δημοτική αρχή να βρει άμεση λύση για να λειτουργήσουν.

Όπως είπε, ΄΄δεν μπορούμε να ζητάμε, να απαιτούμε και να δεχόμαστε τουρίστες, όταν ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία του Αιγίου, οι «Δώδεκα βρύσες», είναι εγκαταλελειμμένο πλήρως και το έχουμε αφήσει να ρημάζει, σε αυτή την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα. Όποια βοήθεια ζητήσετε από την παράταξή μου θα την έχετε, όμως το ζήτημα αυτό πρέπει να λυθεί τώρα. Καλώ τη δημοτική αρχή να επαναφέρει σε λειτουργία αυτό το χαρακτηριστικό κομμάτι του Αιγίου΄΄.

Πρόταση Σπηλιόπουλου για συνεργασία με ιδιώτη για το ακίνητο της Καποδιστρίου

Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Κώστας Σπηλιόπουλος, σημείωσε πως το Αίγιο χάνει σιγά-σιγά τα εμβληματικά του σημεία. ΄΄Στο παρελθόν έχει χάσει σχεδόν όλα τα διατηρητέα του σπίτια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι «Δώδεκα βρύσες» που δεν λειτουργούν. Όμως το σημαντικότερο είναι ότι ο δήμος με μεγάλες προσπάθειες έγινε κύριος μιας ιδιοκτησίας που ανήκε στον ΟΤΕ και εντός αυτής είναι και το παλιό εστιατόριο «Στέμμα». Το οικόπεδο έχει γίνει πάρκινγκ. Το «Στέμμα» δεν έχει γίνει τίποτα. Είναι ένα διατηρητέο κτίριο, που σιγά- σιγά πεθαίνει΄΄, τόνισε ο κ. Σπηλιόπουλος, προσθέτοντας: ΄΄Προτείνουμε να γίνει μία ανάπλαση και καλό θα ήταν η δημοτική αρχή να ετοιμάσει μία πρόσκληση ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση αυτού του ακινήτου ώστε να αναπαλαιωθεί, να ανακαινιστεί και να χρησιμοποιηθεί από ιδιώτη. Σκοπός είναι ένας σωθεί το ακίνητο και να δώσουμε ζωή στο εμβληματικό αυτό κομμάτι της πόλης. Είναι ένα ιστορικό σημείο και πρέπει να το διατηρήσουμε΄΄.

Σκοπός είναι οι «Δώδεκα βρύσες» να δουλέψουν με μηχανισμό, είπε ο Ν. Καραΐσκος

Για το θέμα των «Δώδεκα βρυσών» που είχε τεθεί και πάλι παλιότερα από τον κ. Γούτο, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος, σημείωσε: ΄΄Επεξεργαζόμαστε με την Τεχνική Υπηρεσία το πώς θα μπορούσαμε να θέσουμε σε λειτουργία τις «Δώδεκα βρύσες» ώστε να βγάζουν πόσιμο νερό. Ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζουμε πως η κατασκευή τους δεν είναι απλή όπως δεν είναι απλή και διαδικασία για να λειτουργήσουν. Και βέβαια δεν διεκόπη το νερό στις βρύσες επί της δικής μας δημοτικής αρχής αλλά παλαιότερα. Προσπαθούμε να βρούμε έναν τρόπο να βάλουμε πόσιμο νερό όμως να υπάρχει ένας αυτοματισμός ώστε να κόβεται η ροή και όταν πλησιάζει κάποιος να επανέρχεται. Κι αυτό γιατί αν βάλουμε νερό από το δίκτυο θα είναι μεγάλη η κατανάλωση, μιλάμε για έξι ίντσες και δεν μπορούν να τρέχουν συνέχεια οι βρύσες νερό. Όταν λέμε ότι δεν έχουμε νερό να πιούμε αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε μία ορθολογική διαχείριση΄΄.

Επιπλέον, ανέφερε ότι το γεγονός ότι δεν λειτουργούν έχει προβληματίσει και τη δημοτική αρχή. ΄΄Δεν είμαστε αδιάφοροι πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη λύση. Πιστεύω ότι άμεσα θα την βρούμε τώρα που τα πράγματα έχουν μπει σε μία κανονικότητα στο οικονομικό και βέβαια θα δούμε και το θέμα του φωτισμού στο σημείο. Έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία και τον αντιδήμαρχο κ. Χριστόπουλο και κινούμαστε να κάνουμε κάτι ωραίο και να έχει και διάρκεια. Να φτιαχτεί όμως σωστά και όχι πρόχειρα΄΄. Ο κ. Σπηλιόπουλος τότε αναφέρθηκε σε μία φυσική πηγή που υπήρχε δίπλα στο Τουριστικό Περίπτερο, με τον αντιδήμαρχο να απαντά πως ΄΄η ροή ερχόταν πάνω από τον δρόμο και όταν έγινε το έργο του αποχετευτικού διεκόπη και το νερό χάθηκε΄΄.

Αν δεν εξασφαλιστεί χρηματοδότηση, θα καλέσουμε ιδιώτες, ανέφερε ο δήμαρχος για το πάλαι ποτέ εστιατόριο

Ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος σχολίασε την πρόταση του κ. Σπηλιόπουλου σχετικά με την αξιοποίηση του «Στέμματος», τονίζοντας πως είναι μία πολύ καλή πρόταση. Επιπλέον έκανε γνωστό πως με τον αντιδήμαρχο Έργων Βασίλη Χριστόπουλο, αναζητά ένα εργαλείο χρηματοδότησης και για τον χώρο του «Στέμματος» και σε ό,τι αφορά την οδό Καποδιστρίου αλλά και τον δρόμο που οδηγεί στα σκαλάκια, δίπλα στο πάρκινγκ. ΄΄Υιοθετώ την σκέψη, ανιχνεύουμε και δυνατότητες χρηματοδότησης να το εντάξουμε σε πρόγραμμα της Περιφέρειας για να το αποκαταστήσουμε. Έχουμε κάνει κάποιες κινήσεις, ψάχνουμε να δούμε ποια δυνατότητα υπάρχει αυτή τη στιγμή για να χρηματοδοτηθεί το συγκεκριμένο έργο από πόρους Δημοσίου. Αν δεν το βρούμε είναι μία καλή σκέψη να βγάλουμε πρόσκληση ενδιαφέροντος και συνεργαστούμε με ιδιώτες για να το πράξουμε΄΄, επισήμανε ο κ. Καλογερόπουλος.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr