background img
banner
banner

Ημερίδα για ενημέρωση σχετικά με τις απάτες

ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΩΣ ΜΕΤΡΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

Πλάι στους νέους, κοντά στους ηλικιωμένους και στο πλευρό όλης της κοινωνίας βρίσκεται το Τμήμα Ασφαλείας Αιγιαλείας που εκτός από την καταστολή και πάταξη του εγκλήματος δίνει βαρύτητα και στην πρόληψη, ως μέτρο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας. Προς αυτή την κατεύθυνση και προκειμένου να αντιμετωπιστεί εν τη γενέσει του ένα πρόβλημα της σύγχρονης (και) τοπικής κοινωνίας, διοργανώνει μία ακόμη ενημερωτική δράση, αυτή τη φορά για τις απάτες των ηλικιωμένων.

Υπενθυμίζεται πως το Τμήμα Ασφαλείας προ τριμήνου είχε πραγματοποιήσει μία άκρως επιτυχημένη ημερίδα σε συνδιοργάνωση με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγιαλείας και την Αντιδημαρχία Παιδείας με την υποστήριξη του Δήμου Αιγιαλείας, με θέμα την νεανική παραβατικότητα, στην οποία όχι ανταποκρίθηκε η τοπική κοινωνία του Αιγίου, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί, αλλά είχε και θετικά αποτελέσματα καθώς καταγράφηκε μείωση των περιστατικών.

Στο πλαίσιο λοιπόν των δράσεων ενημέρωσης των πολιτών και εξωστρέφειας της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Διοικητής του Τμήματος Ασφάλειας Αιγιαλείας Ιορδάνης Μαγειράκης σε συνεργασία με τους συνεργάτες του, προετοιμάζουν ενημέρωση των ηλικιωμένων και ευαισθητοποίηση των μελών της τοπικής κοινωνίας, την Πέμπτη 6 Ιουνίου, στις 5.30 το απόγευμα, στον χώρο του ΚΑΠΗ Υψηλών Αλωνίων (Μελετοπούλων 7) στο Αίγιο.

Εκτιμούν μάλιστα ότι η ενημέρωση των ανυποψίαστων πολιτών μπορεί να βοηθήσει και να μειώσει τα περιστατικά τηλεφωνικών απατών ή απατών μέσω διαδικτύου που είναι αρκετά στην περιοχή.

Το αίτημα της Ασφάλειας για τη διεξαγωγή της ενημερωτικής εκδήλωσης, βρήκε ευήκοα ώτα στον δήμο Αιγιαλείας και την αντιδημαρχία Πρόνοιας και Κοινωνικής Προστασίας υπό τον αντιδήμαρχο Γιώργο Αγγελόπουλο και θα υποστηρίξουν την ημερίδα με διανομή φυλλαδίων με χρηστικές οδηγίες στους ηλικιωμένους.

Ταυτόχρονα, το επόμενο «βήμα» στον τομέα της ενημέρωσης από πλευράς Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, έχει ήδη δρομολογηθεί, αφού σχεδιάζεται η ενημέρωση για τις άπατες να απευθυνθεί στο γενικό σύνολο το προσεχές διάστημα, ενώ ήδη με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγιαλείας θα καταρτιστεί δράση για την καταπολέμηση των ναρκωτικών ουσιών.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr