background img
banner
banner

«Η εναλλακτική απέναντι στην κυριαρχία Μητσοτάκη είναι η Νέα Αριστερά» | ΦΩΤΟ

ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΙΟ ΑΠΟ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Με το σύνθημα «δώσε φωνή στο δίκιο σου», μέλη της Νέας Αριστεράς και υποψήφιοι ευρωβουλευτές, παρουσίασαν την εναλλακτική λύση της σύγχρονης Αριστεράς, το βράδυ της Παρασκευής 31 Μαΐου, από το Αίγιο, εν όψει των ευρωεκλογών της Κυριακής 9 Ιουνίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αγ. Λαύρας όπου χαιρετισμό απηύθυνε η βουλεύτρια του κόμματος Σία Αναγνωστοπούλου ενώ τις θέσεις της ΝΕ.ΑΡ. παρουσίασαν στους συγκεντρωμένους, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Νάντια Κουλουμπή, Αντώνης Μπόγρης, Όλγα Νάσση και Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

΄΄Ψηφίζουμε για το μέλλον της Ευρώπης, για το μέλλον της Ελλάδας. Είναι αποφασιστικής σημασίας αυτές οι ευρωεκλογές. Έχουμε δύο πολέμους στη γειτονιά μας, έχουμε κρίσεις απανωτές, υγειονομικές, κλιματικές. Στις Βρυξέλλες πρέπει να φτάσει το μήνυμα ότι οι αριστερές δυνάμεις είναι εδώ, είναι ζωντανές και θα το παλέψουν. Μέλλον χωρίς την αριστερά στην Ευρώπη δεν υπάρχει΄΄, ήταν τα πρώτα λόγια της κ. Αναγνωστοπούλου που έθεσε το ερώτημα «πόλεμος ή ειρήνη», λέγοντας πως αν δεν απαντήσουμε με την ψήφο μας σε αυτό το ερώτημα, είμαστε χαμένοι. Αναφέρθηκε στην ακρίβεια τονίζοντας πως η χώρα χρειάζεται ένα πολιτικό, οικονομικό, θεσμικό, ηθικό, πολιτισμικό άλμα. Και – όπως είπε – «για να γίνει αυτό το άλμα δεν μας χρειάζονται μεσσίες. Πρέπει να κερδίσουμε την δεξιά και την ηγεμονία που προσπαθεί να φτιάξει». Κάλεσε σε συσπείρωση του κόσμου της αριστερής ιδεολογίας τονίζοντας πως ΄΄τα άρματα χρειάζονται την κοινωνία κοντά΄΄ και ότι ΄΄η Νέα Αριστερά είναι εδώ για να δώσει αυτό το μήνυμα. Έχουμε το καλύτερο ευρωψηφοδέλτιο όλων των πολιτικών κομμάτων. Συστρατεύτηκαν και είναι τιμή μας, άνθρωποι που είναι μέσα από αυτή την κοινωνία, που δεν είναι με τον λαό αλλά είναι ο ίδιος ο λαός΄΄.

Υγεία –Παιδεία τα σοβαρότερα προβλήματα της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας

Η υποψήφια ευρωβουλεύτρια Νάντια Κουλουμπή, αφού υπενθύμισε πως έχει εργαστεί επί χρόνια στο Νοσοκομείο Αιγίου ως γιατρός, αναφερόμενη στην αναγκαιότητα διατήρησης του δημόσιου συστήματος υγείας, τονίζοντας πως έχει υποστεί καίρια πλήγματα. ΄΄Δεν λέω ότι δεν αναστρέφονται αυτές οι συνθήκες, είναι διεκδικήσιμες. Ξέρουμε ότι η δημόσια υγεία και η παιδεία με αντισυνταγματικό τρόπο πλέον υποστηρίζονται από την πολιτεία και ξέρουμε ότι δημόσια υγεία πρακτικά εδώ και λίγες εβδομάδες καταργήθηκε εξ ολοκλήρου. Είναι τόσο δημόσια πλέον η υγεία στη χώρα, όσο δημόσια είναι και η ΔΕΗ. Θα ξέρετε ήδη ότι οι γιατροί και οι γιατρίνες δεν είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο κατά τα άλλα Εθνικό Σύστημα Υγείας, ξέρετε ότι τα απογευματινά χειρουργεία καλά κρατούν ακόμα και για ήδη νοσηλευόμενους ασθενείς και γίνεται μάχη στα νοσοκομεία μεταξύ των συνδικαλιστικών οργάνων με τις διοικήσεις των νοσοκομείων. Δεν είναι όμως τα μόνα κοινωνικά αγαθά η υγεία και η παιδεία, που η κυβέρνηση υπέκλεψε από τους πολίτες και τις πολίτηδες΄΄ ήταν η τοποθέτηση της υποψήφιας. Αμέσως μετά, ανέπτυξε τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη κοινωνία και σχολίασε την πολιτική δυσχέρεια της κυβέρνησης να διαχειριστεί τα σημαντικότερα ζητήματα του σύγχρονου πολίτη. “Σκεφτόμαστε και πράττουμε Νέα Αριστερά και πριν και μετά τις 9 Ιουνίου”, κατέληξε.

Να φορολογηθεί ο μεγάλος πλούτος…

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Αντώνης Μπόγρης σχολίασε τις στιγμές της παιδικής και εφηβικής του ηλικίας, όταν κάποτε, πριν πολλά χρόνια, επισκεπτόταν το κάμπινγκ του ΟΤΕ στην Τέμενη με τους γονείς του, δικαιολογώντας έτσι την “ευαισθησία” που έχει για την Αιγιάλεια.

Όπως είπε, ΄΄το πρώτο και κυρίαρχο μέλημα για τους πολίτες, είναι αφενός να δούμε ποια Ευρώπη θέλουμε, άρα ποιους ανθρώπους θα πρέπει να στείλουμε στην ευρωβουλή και τι θα υπερασπιστούν αυτοί και αφετέρου να είναι αυτές οι εκλογές η αρχή της ανανέωσης. Ας πούμε όχι στην οπισθοδρόμηση, όχι στην υποχώρηση των αναγκών μας. Το καθεστώτος Μητσοτάκη πρέπει να αποχωρήσει. Με αυτές τις εκλογές οφείλουμε να δώσουμε δύο μηνύματα, ένα μήνυμα ότι μας ενδιαφέρει ποιοι πάνε στην Ευρώπη και ποιοι μας εκπροσωπούν και δεύτερο ότι μας ενδιαφέρει να υπάρξει πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα, διότι η χώρα δεν αντέχει άλλο το καθεστώς Μητσοτάκη. Έχουμε πόλεμους στην περιοχή μας και ο πόλεμος είναι ό,τι χειρότερο. Το δεύτερο είναι το ζήτημα του ποια ανάπτυξη θα δημιουργηθεί και για ποιους “δουλεύει” το κεντρικό κράτος. Μεγάλος πλούτος συσσωρεύεται σε λίγους και αυτό είναι απαράδεκτο. Το κοινωνικό κράτος δημιουργεί τεράστιες ανισότητες και δεν γίνεται καμία συζήτηση από τις αριστερές δυνάμεις στο ευρωκοινοβούλιο, ότι πρέπει να φορολογηθεί ο μεγάλος πλούτος. Έχουμε προτάσεις συγκεκριμένες για κάθε τομέα που απασχολεί τον σύγχρονο Έλληνα΄΄. ΄΄Μόνο η Νέα Αριστερά συζητά για το τι πρέπει να κάνει και το τι πρέπει να γίνει αυτή σε αυτή την κοινωνία, ώστε να γίνει μία βελτίωση της ζωής των πολλών και να ενισχυθούν άμεσα οι ευάλωτες ομάδες΄΄, κατέληξε.

Οι τράπεζες αυτή τη στιγμή παίρνουν τα σπίτια των Ελλήνων…

Το γεγονός ότι η νέα γενιά δεν μπορεί να ορθοποδήσει και πως δεν υπάρχει ένα πλαίσιο προστασίας της κατοικίας, επισήμανε η υποψήφια ευρωβουλεύτρια Όλγα Νάσση, τονίζοντας πως ΄΄υπάρχει μία συγκεκριμένη επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, για να καυχιέται ότι έχουμε αύξηση στις επενδύσεις και απλά αυτό οφείλεται στα ξένα funds. Οι τράπεζες αυτή τη στιγμή παίρνουν τα σπίτια των Ελλήνων, το 42% αυτής της αύξησης των επενδύσεων αφορά ακριβώς αυτό το κομμάτι. Υπάρχουν προτάσεις, πολλοί αρχίζουν και μιλάνε για στεγαστική κρίση αλλά δίνουν λύσεις που δεν είναι ανώδυνες. Όταν ακούω ότι το μόνο πρόβλημα είναι η golden visa, απορώ γιατί ουσιαστικά αφορά μόνο το 6% των κατοικιών. Κάποιος άλλος λέει ότι φταίει το σύστημα airbnb, ότι φταίει η κρίση… η αλήθεια είναι ότι φταίνε όλα μαζί. Αλλά η αριστερά είναι η μοναδική πολιτική δύναμη αυτή τη στιγμή που έχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο και προτάσεις και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη. Για να καλυτερεύσει η εικόνα μας στην ευρωπαϊκή ένωση, χρειάζεται αμεσότητα και λύσεις, αυτές υπάρχουν αλλά πρέπει να υπάρξει πρωτίστως η πολιτική βούληση΄΄.

Ηχηρό πολιτικό μήνυμα προς Μητσοτάκη και ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης

΄΄Βρίσκομαι στο Αίγιο μετά από μια μικρή περιοδεία που κάναμε στην Αχαΐα, ανάμεσα σε ανθρώπους που δίνουμε μαζί αυτή τη μάχη για τις ευρωεκλογές. Αλλά μαζί, δίνουμε την μάχη της αξιοπρέπειας, τη μάχη του αγώνα, τη μάχη για να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στην ελληνική κοινωνία. Όχι για εμάς, όχι με όρους αυταρέσκειας, όχι με όρους αυτοεπιβεβαίωσης, αλλά επειδή το χρωστάμε στην κοινωνία΄΄, ήταν τα πρώτα λόγια του υποψηφίου ευρωβουλευτή Γαβριήλ Σακελλαρίδη, παρουσιάζοντας τη βασική αρχή για το πώς θα αγωνιστεί η Νέα Αριστερά και μέσα στη Βουλή και μέσα στο ευρωκοινοβούλιο. Μίλησε για ένα κρίσιμο «σταυροδρόμι» για την Ελλάδα και για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για όλο τον κόσμο. ΄΄Οι ευρωεκλογές αποτελούν τη στιγμή που πρέπει να σταλεί ένα ηχηρό πολιτικό μήνυμα και πρώτος παραλήπτης πρέπει να είναι ο κ. Μητσοτάκης. Κυβερνούν, αλλά με τον χειρότερο τρόπο. Το προηγούμενο καλοκαίρι πήραν ισχυρή εκλογική εντολή λαϊκή εντολή, τα αποτελέσματα ήταν το 41%. Από τότε βλέπουμε μια κυβέρνηση με αλαζονεία, μια κυβέρνηση με λάθη, δίχως διαφάνεια, με έλλειψη λογοδοσίας, μια κυβέρνηση που δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να συγκαλύψει το έγκλημα ή το σκάνδαλο των υποκλοπών. Μια κυβέρνηση πλήρως απομακρυσμένη από την κοινωνία με απόλυτη έλλειψη κοινωνικής ενσυναίσθησης που δεν καταλαβαίνει τι θα πει μάχη της καθημερινότητας, αυτή που δίνουν οι καταναλωτές στο ράφι των σούπερ μάρκετ, που δεν ξέρει τα στοιχειώδη για την τιμή της φέτας. Πρέπει αυτή η κυβέρνηση να πάρει αυτό το ισχυρό μήνυμα, τώρα. Αρκεί μόνο αυτό το μήνυμα; Όχι, πρέπει να αποδυναμωθεί ο Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πρέπει να ενισχυθούν οι δυνάμεις της αριστεράς και δη να ενισχυθεί η Νέα Αριστερά γιατί ο πραγματικός λόγος της ίδρυσής της είναι να γεμίσει αυτό το τεράστιο πολιτικό κενό που βοά σήμερα και κραυγάζει εκεί έξω΄΄, επισήμανε.

Από τα… πυρά του κ. Σακελλαρίδη δεν γλίτωσε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας: ΄΄Ξέρουμε ποιες είναι οι συνέπειες των επιλογών της νέας ηγεσίας του Στέφανου Κασσελάκη. Στηρίξαμε όλες τις κρίσιμες μάχες παλαιότερα και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ παίρνει οριστικό διαζύγιο με κάθε έννοια της αριστεράς, με κάθε έννοια σοβαρότητας, με κάθε έννοια αξιοπρέπειας. Ξέρουμε ότι αυτό ακριβώς το πολιτικό κενό το οποίο υπάρχει σήμερα, χρειάζεται μια δύναμη κοινωνικά χρήσιμη και πολιτικά καταλυτική. Αυτή θα είναι η Νέα Αριστερά και αυτό ουσιαστικά θα είναι το στοίχημα των εκλογών της ενάτης Ιουνίου για αυτόν τον πολιτικό χώρο΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr