background img
banner
banner

Η ενημέρωση «ανάχωμα» στην μάστιγα των ναρκωτικών

ΔΙΑΝΟΜΗ ΦΥΛΛΑΔΙΩΝ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΜΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ – ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

Η αντιμετώπιση μη σύννομων πράξεων δεν είναι μόνο καταστολή αλλά και πρόληψη κι αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά στην Ασφάλεια Αιγιαλείας, πραγματοποιώντας σειρά αξιόλογων δράσεων για την αφύπνιση και θωράκιση της κοινωνίας. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, που τιμάται κάθε χρόνο στις 26 Ιουνίου, την Τετάρτη, Τμήμα Ασφαλείας, Δήμος και Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγιαλείας προχώρησαν σε υπαίθρια ενημερωτική δράση ενάντια στη μάστιγα των ναρκωτικών.

Πολλοί νέοι της περιοχής έχουν… μπλεχτεί στα δίχτυα

Η διαπίστωση των ανδρών της Ασφάλειας Αιγιαλείας ότι πολλοί νέοι άνθρωποι από την περιοχή, ακόμη και ανήλικοι μαθητές σχολείων, έχουν… μπλεχτεί στα δίκτυα των ναρκωτικών, δημιουργεί τεράστια ανησυχία για την κοινωνία, με αφετηρία, όπως διαπιστώνουν σε πολλές περιπτώσεις, την ίδια την οικογένεια που παραμένει αδρανής γύρω από το πώς μεγαλώνουν τα παιδιά. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του 17χρονου που συνελήφθη πριν λίγες ημέρες ο οποίος, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, διέθετε τις ουσίες και σε άλλους, αφού βρέθηκαν στο σημείο που είχε κρύψει τις ουσίες και ζυγαριά και άλλα σύνεργα. Μάλιστα, ο νεαρός, ο οποίος δεν είναι Ρομά όπως ίσως πολλοί βιάστηκαν να σκεφτούν, είχε συλληφθεί και στο παρελθόν κατηγορούμενος για ληστεία στα Ψηλά Αλώνια, ενώ συνελήφθη και η μητέρα του καθώς είναι ανήλικος. Και βέβαια ακριβώς επειδή δεν έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, δεν προφυλακίστηκε αλλά θα επιληφθούν της περίπτωσής του ειδικοί.

Δεν είναι όμως μόνο η περίπτωση του συγκεκριμένου νεαρού. Γενικότερα, και παρά το γεγονός ότι τα επίσημα στοιχεία δεν το αποδεικνύουν, υπάρχει έξαρση χρήσης αλλά και διάδοσης ναρκωτικών ουσιών από νέους στην Αιγιάλεια, ενώ όσο περνά ο καιρός «μικραίνουν» και οι ηλικίες των παιδιών που μπαίνουν σε αυτόν τον επικίνδυνο δρόμο.
Το γεγονός επιβεβαιώνει στο Protionline.gr ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας Ιορδάνης Μαγειράκης, μιλώντας για τον σχεδιασμό που υπάρχει για την προστασία των νέων. ΄΄Δυστυχώς, πολλά από αυτά τα παιδιά έχουν μπει και στη φάση της μικροδιακίνησης και όπως διαπιστώνουμε πολλά ξεκινούν μέσα από τις οικογένειες των εμπλεκόμενων νέων που δεν δίνουν τη δέουσα βαρύτητα και το απαιτούμενο ενδιαφέρον΄΄, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Έμφαση στην πρόληψη

Αναφορικά με την δράση (εκτός από τον κ. Μαγειράκη έλαβαν μέρος ο πρόεδρος της Κοινότητας Αιγίου Φάνης Ραμπαβίλας, κοινοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Λεωνίδας Θεοφανόπουλος και μέλη) ο διοικητής επισήμανε: ΄΄Είχαμε ξεκινήσει τη δράση μας από την τελευταία ημέρα λειτουργίας των Γυμνασίων και είχαμε διανείμει φυλλάδια στους νέους. Αυτή τη φορά και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα, προχωρήσαμε σε ενημέρωση του κόσμου και σε διανομή φυλλαδίων στα Υψηλά Αλώνια καθώς επίσης και στα Σελιανίτικα. Επιλέξαμε αυτά τα δύο σημεία λόγω της κυκλοφορίας πολύ κόσμου. Ο σκοπός μας ήταν η ευαισθητοποίηση και η συζήτηση του θέματος μετά στο κάθε σπίτι για το θέμα των ναρκωτικών. Η δράση είχε καθαρά προληπτικό χαρακτήρα για τη νεολαία μας, καθώς διαπιστώνουμε ότι πολύ νέοι εσφαλμένα έχουν απενοχοποιήσει την κάνναβη΄΄.

΄΄Η αντιμετώπιση ενός θέματος δεν είναι μόνο καταστολή αλλά και πρόληψη. Έστω και ένα παιδί να σώσουμε από τα φυλλάδια, είναι σημαντικό΄΄, πρόσθεσε ο κ. Μαγειράκης, παραπέμποντας στο μήνυμα του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Δημήτριου Μάλλιου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών.

Συνυφασμένο με τα συνολικότερα ζητήματα της κοινωνίας

Ο Αρχηγός παρατηρεί πως ΄΄το μείζον πρόβλημα των ναρκωτικών, είναι συνυφασμένο με τα συνολικότερα ζητήματα που ταλανίζουν το κοινωνικό σύνολο, όπως η χαλάρωση των συνεκτικών δεσμών στα μέλη του, η αύξηση των ακραίων μορφών βίας, η ανεργία, οι ανισότητες, ιδιαίτερη ανησυχία δε, προκαλεί η παρατηρούμενη αύξηση τα τελευταία χρόνια, των υποθέσεων όπου καταγράφεται η χρήση ναρκωτικών και νέων ψυχοδραστικών ουσιών από ανήλικους΄΄. Σημειώνει ακόμη πως η Ελληνική Αστυνομία, έχοντας επίγνωση της σοβαρότητας του προβλήματος και συναισθανόμενη το μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί έναντι της ελληνικής κοινωνίας, έχει εκπονήσει και υλοποιεί μεθοδικά, Επιχειρησιακό Σχέδιο, στα πλαίσια εφαρμογής του Στρατηγικού Επιχειρησιακού Προγράμματος για τα έτη 2021-2025, του Προγράμματος Αντεγκληματικής Πολιτικής (2020-2024), σε πλήρη εναρμόνιση με την Ευρωπαϊκή Στρατηγική για τα Ναρκωτικά (2021-2025).

΄΄Η στόχευση της ενιαίας στρατηγικής μας είναι η συμβολή στη μείωση της διάθεσης ναρκωτικών στην παράνομη αγορά, καθώς και η παροχή συνδρομής στους συναρμόδιους Φορείς της Πολιτείας, στην κοινή προσπάθεια για μείωση της ζήτησης και τον περιορισμό των κινδύνων και των βλαβών που προκαλούν τα ναρκωτικά, στο πλαίσιο μιας ολιστικής πολιτικής για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Ήδη το έτος 2024, η Ελληνική Αστυνομία με επαγγελματισμό και αυστηρή προσήλωση στην αποστολή της, καταγράφει εξαιρετικά αποτελέσματα στον αγώνα της για την καταπολέμηση του φαινομένου, αποτελεί δε, ισχυρή μας βούληση τα επόμενα έτη, να επιτύχουμε περισσότερα καίρια πλήγματα στα παράνομα κυκλώματα, που οδηγούν τους νέους κυρίως ανθρώπους στη χρήση ναρκωτικών, στην κοινωνική περιθωριοποίηση, στη σωματική και ψυχική φθορά ή και στο θάνατο΄΄, επισημαίνει ακόμη και καταλήγει: ΄΄Συναισθανόμενος, ότι το βασικό όπλο για την αντιμετώπιση του φαινομένου των ναρκωτικών ουσιών και την αποτροπή χρήσης από ευάλωτες στις ουσίες αυτές πληθυσμιακές ομάδες, είναι η ευαισθητοποίηση των αρμόδιων Αρχών του Κράτους και της κοινωνίας των πολιτών, σας προτρέπω όλους μέσω αυτού του μηνύματος, να γίνει η αντιμετώπιση του φαινομένου των ναρκωτικών, καθημερινή μας υπόθεση επιστρατεύοντας οποιοδήποτε πρόσφορο και νόμιμο μέσο, με ειδική στόχευση τη νεολαία μας, στην οποία ουσιαστικά στηρίζεται το μέλλον της χώρας μας΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr