background img
banner
banner

Καθηλώνει τον Παναιγιάλειο ο νέος Αθλητικός Νόμος

ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΝΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Αυτά που ξέραμε να τα ξεχάσουμε. Όσοι πρόλαβαν, πρόλαβαν. Ο Ολυμπιακός Βόλου έγινε με τον Μπέο, Βόλος ΝΠΣ, ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης άλλαξε σε Αθλητική Ενωση Ποντίων (ΑΕΠ) Ηρακλής, ενώ έχουμε κι άλλα παρεμφερή σωματεία που άλλαξαν ΑΦΜ και όνομα για να γλιτώσουν τα χρέη.

Κλείνει όλα τα παράθυρα ο νέος Νόμος

Στο παρελθόν είχε συζητηθεί σε Γενικές Συνελεύσεις να λειτουργήσει και ο Παναιγιάλειος σε τέτοια παρόμοια περίπτωση, για να σβήσει τα χρέη που όλο και αυξάνονται. Είχαν ξεκινήσει το 2012 στις 200.000 και τώρα πλησιάζουν τις 500.000.

Αυτό δεν έγινε ποτέ και με τον χρόνο οι νέες νομοθετικές διατάξεις άρχισαν να …αποκρούουν νομικές ντρίπλες και «τρύπες» που εφεύρισκαν τα σωματεία, για να φτάσουμε στον Ιούνιο του 2024 να σφραγιστεί για τα καλά το φαινόμενο της αλλαγής ΑΦΜ και μικρής παραποίησης του ονόματος που χρησιμοποιούσε το σωματείο.
Ένας υποβιβασμός στα ερασιτεχνικά σωματεία δεν μπορεί να διορθώσει τα πράγματα. Σε περίπτωση δηλαδή διάλυσης μιας ΠΑΕ, η νέα ΠΑΕ που θα σχηματιστεί θα φορτωθεί τα χρέη της.

Το πρόβλημα του Παναιγιάλειου

Σε ότι αφορά τον Παναιγιάλειο, τα χρέη ανήκουν στον Ερασιτέχνη. Μια νέα διοίκηση λοιπόν που πλέον είναι υποχρεωμένη να δηλώσει για παράδειγμα τον προπονητή που έχει στη διάθεσή της, αυτόματα αυτό θα μεταφερθεί στο ΑΦΜ της ομάδας. Ποιος είναι ο πρόεδρος; Σε αυτόν πέφτουν τα χρέη μέχρι να απαλλαγεί δικαστικά, αλλά θα του έχει γίνει μπλοκάρισμα στις συναλλαγές του και θα χρειαστεί κάποια διαδικασία να ξεμπλέξει, όπως έγινε παλαιότερα με τον Αντώνη Ρέλλα. Κι αν ξεμπλέξει διότι το δεδικασμένο δεν ισχύει πάντοτε.

Παραμένει το δικαίωμα επιχορήγησης στα 2990 ευρώ

Αν για παράδειγμα υπάρξει κάποια επιχορήγηση από τον Δήμο ή την Περιφέρεια, θα πρέπει να αγγίζει ένα ποσό της τάξεως των 3000 περίπου ευρώ.
Το ερώτημα τώρα είναι: Θα μπορεί από φέτος να το εισπράττει τμηματικά αν ένα ποσό που κάνει να λαμβάνει από Δημόσια υπηρεσία είναι μεγαλύτερο από 3000 ευρώ;
Θα μπορεί να εισπράττει εφ’ άπαξ τα χρήματα από το στοίχημα, επίσης και αυτά που θα του αναλογούν σύμφωνα με τα αθλητικά τμήματα που παρουσιάζει στο Μητρώο ότι απασχολεί;

Μήπως αυτές οι νέες διατάξεις αποθαρρύνουν τους ενδιαφερόμενους για το ΔΣ;

Σίγουρα ο Κώστας Τσιγκρής και ο ομογενής τον οποίο εκπροσώπησε ο Βασίλης Ροδόπουλος και παρουσίασαν πρώτοι ενδιαφέρον για τον Παναιγιάλειο, δεν θα κάνουν καμιά κίνηση πριν ψάξουν όλα τα ενδεχόμενα που μπορεί να καταστούν επιβαρυντικά για τους ίδιους και την ομάδα.
Ο νέος νόμος έχει κάποιους παραγράφους παγίδες και ψιλά γράμματα που θα χρειαστούν ψάξιμο πριν γίνει η επόμενη κίνηση.

Σε ποιες λύσεις μπορεί να πάει τώρα ο Παναιγιάλειος

Οι λύσεις που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ο Παναιγιάλειος, θα ήταν να παραμένει σε ερασιτεχνική κατηγορία, να κάνει σύμπραξη με άλλα αθλητικά σωματεία (βόλευ, μπάσκετ, στίβος κλπ) που θα έχουν δίπλα στο όνομά τους και αυτό του Παναιγιάλειου. Θα φοράνε ασπρόμαυρα με σήμα τους παλαιστές και από εκεί να εισπράττει επιχορηγήσεις, δίνοντας ανταλλάγματα στις όποιες συνεργασίες. Συγκεντρώνοντας έτσι χρήματα θα είναι σε θέση κάποια στιγμή να κάνει ρύθμιση στο χρέος του. Το συγκεκριμένο θέμα χρήζει μεγάλης ανάλυσης.

Ένας άλλος τρόπος είναι να ενωθεί ο Παναιγιάλειος με άλλο σωματείο, μετά από λίγους μήνες να γίνει ένα έκτακτο ΔΣ και να αλλάξει όνομα, χρώμα, ΑΦΜ, χωρίς όμως να έχει ποτέ το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει κάτι παρεμφερή από το παρελθόν. Χάνει έτσι το όνομα, το σήμα, την ιστορική του υπόσταση. Άντε τώρα να το δεχτεί αυτό κάποιος που έχει φτιάξει τατουάζ το σήμα του Παναιγιάλειου με τους παλαιστές.

Ένας …Κροίσος μας σώζει

Μόνο αν κάποιος ενδιαφερόμενος με τεράστια οικονομική επιφάνεια που θα του δίνεται η ευκαιρία για την αποπληρωμή των χρεών της ομάδας, μπορεί να προσφέρει την καλύτερη λύση στον Παναιγιάλειο. Το χρέος διαιωνίζεται τρέχει και αυξάνεται. Το …γκάζι στους τόκους δεν παίρνει «κόφτη». Η καθυστέρηση για προγενέστερη λύση δυσκολεύει τώρα την λειτουργία κάθε διοίκησης.
Δυστυχώς η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επέτρεψε την ισχύ του νόμου Αυγενάκη για σβήσιμο χρεών στα σωματεία και το θέμα των μελανόλευκων οφειλών παραμένει εξίσωση που όλο και δυσκολεύει για την επίλυσή της.

Στο «ήξεις αφήξεις» ο Θάνος Ανδρικόπουλος

Διφορούμενος και με υπεκφυγές ο αντιπρόεδρος Θάνος Ανδρικόπουλος, δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει αν τελικά θα παραμείνει στη διοίκηση του Παναιγιάλειου. Από την πρώτη Γενική Συνέλευση το άφησε να αιωρείται ύστερα από την παρότρυνση και την πίεση των φιλάθλων να παραμείνει στην ομάδα. Σε τηλεφωνικές του συνομιλίες την Δευτέρα πριν την Συνέλευση, αφού μετέφερε στον Μάριο Παπαχριστόπουλο που προήδρευε ότι υπάρχει οικογενειακό θέμα υγείας, ζήτησε μια μικρή παράταση για να σκεφτεί πριν πάρει την τελική του απόφαση.
Παράλληλα ο Θάνος Ανδρικόπουλος είχε μεταφέρει νωρίτερα στον Γιώργο Μπάστα ότι μάλλον δεν θα παραμείνει στο ΔΣ, όμως είναι σε θέση να δώσει χείρα βοηθείας, είτε με συμπαίκτες στο διοικητικό σχήμα, είτε με χορηγούς.

Δεν μπορεί μόνος του να …σύρει τον Παναιγιάλειο ο Κώστας Τσιγκρής

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του Παναιγιάλειου Γιώργο Μπάστα, ο Αιγιώτης Κώστας Τσιγκρής που εδρεύει στην Αθήνα με την εταιρεία IMEX και ήταν από τους πρώτους που είχε δείξει ενδιαφέρον για την διοίκηση του Παναιγιάλειου, του μετέφερε ότι μάλλον είναι βαρύ το φορτίο «Παναιγιάλειος» για να το σύρει μόνος του. Το συζητά όμως με …συμπαίκτες.

Τρέχει ο χρόνος σε στασιμότητα ο Παναιγιάλειος

Εκτός από το διοικητικό υπάρχουν κι άλλα προβλήματα που συσσωρεύονται στον Παναιγιάλειο. Είναι το γηπεδικό καθώς το γήπεδο Αβύθου αποκλείστηκε από την ΓΓΑ λόγω έλλειψης άδειας, ενώ το Δημοτικό Στάδιο ακόμα δεν έχει παραδοθεί από τον εργολάβο. Είναι οι εκκρεμότητες για να συμπληρωθούν όλα τα απαραίτητα έγγραφα στον φάκελο Αθλητικού Μητρώου, για να έρθουν στην ομάδα τα χρήματα από το στοίχημα.

Είναι ότι δεν έχει γίνει ακόμα κανένα βήμα για την δημιουργία νέας διοίκησης για να δηλωθεί και η ομάδα στο πρωτάθλημα.
Είναι μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου η προσωρινή διοίκηση και χωρίς να υπάρχει νομικά γι’ αυτούς συνέχεια και απαιτείται άμεση δράση και λύση στο θέμα διοίκησης.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr