background img
banner
banner

ΚΕΡΑΥΝΟΣ: “Πικρό” φινάλε με ήττα στην παράταση στον τελευταίο τελικό από τη Γαλήνη (70-74) | ΦΩΤΟ

Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗ NATIONAL LEAGUE 2

To πλεονέκτημα έδρας το οποίο κατέκτησε στην κανονική περίοδο ο Κεραυνός πήγε “στράφι” στη σειρά των τελικών με τη Γαλήνη. Στον “τελικό των τελικών” γνώρισε τη δεύτερη εντός έδρας ήττα με 74-70 στην παράταση (65-65 κ.α.) και η πατρινή ομάδα ήταν αυτή που πανηγύρισε μέσα στο κλειστό του Αιγίου τη νίκη και την επιστροφή της μετά από ένα χρόνο στη Γ΄ Εθνική (National League 2 όπως ονομάζεται πλέον).

Η Γαλήνη είναι η πρωταθλήτρια της Α1 ΕΣΚΑ-Η για την περίοδο 2023-24 με σύνολο νικών 4-3 σε μια δραματική σειρά που προσέφερε συναρπαστικές αναμετρήσεις. Οι 300 περίπου θεατές που  βρέθηκαν στο κλειστό του Αιγίου έζησαν ένα παιχνίδι με μεγάλη ένταση και πάθος που κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν μπροστά σε όλο σχεδόν το παιχνίδι, με τον Κεραυνό να ισοφαρίζει δύο φορές αλλά να μη παίρνει ποτέ προβάδισμα στο σκορ. Η πατρινή ομάδα προηγήθηκε μέχρι και 11 πόντους αλλά οι γηπεδούχοι επέστρεψαν και το φινάλε ήταν δραματικό.

1’.44’’ πριν τη λήξη η Γαλήνη ήταν μπροστά 65-63. Με 2/2 βολές ο Ντούλες ισοφάρισε 65-65 1’.33’’ πριν το τέλος. Ακολούθησε άστοχο τρίποντο του Χρήστου στα 1’.14’’ και αμέσως μετά ο Μοσχοβάκης δεν μπόρεσε να σκοράρει σε πολύ δύσκολη προσπάθεια (56’’ πριν τη λήξη). Η αστοχία και τα λάθη και από τις δυο πλευρές συνεχίστηκαν (βήματα Μοσχοβάκη στα 21’’ και νέο άστοχο τρίποντο του Χρήστου για τη Γαλήνη, με αποτέλεσμα ο αγώνας να πάει στο έξτρα 5λεπτο.

Εκεί, η Γαλήνη (χωρίς Κάλλη, Παπαβασιλόπουλο που είχαν αποβληθεί με πέντε φάουλ) με μεγάλο τρίποντο του Κτωρίδη έκανε το 69-73 1’.14’’ πριν τη λήξη «κλειδώνοντας» τη μεγάλη νίκη και έτσι πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου.

Την απονομή του κυπέλλου έκανε ο πρόεδρος της ΕΣΚΑ-Η Παναγιώτης Λυκούδης που μαζί με τους Χρήστο Κολάρο και Δημήτρη Τρασάνη απένειμαν τα μετάλλια στους θριαμβευτές.

Γιαννόπουλος: “Είμαστε δίκαια πρωταθλητές”

Σε “πελάγη ευτυχίας” έπλεε μετά τη λήξη του αγώνα ο προπονητής των νικητών Κώστας Γιαννόπουλος. “Πιστεύω πως νίκησε η καλύτερη ομάδα. Συγχαρητήρια και στον Κεραυνό που ήταν ένας πολύ άξιος αντίπαλος και έγιναν συναρπαστικοί τελικοί. Ευχαριστώ τον πρόεδρο, τη διοίκηση, τους συνεργάτες μου, τον φροντιστή της ομάδας και πάνω από όλους τους παίκτες μου που ήταν παλικάρια”, δήλωσε μεταξύ άλλων μετά τη λήξη.

Τα 10λεπτα: 19-24, 37-44, (ημ.) , 54-59, 65-65 (κ.α.), 70-74 (παρ.)

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΙΓΙΟΥ (Γιούπης): Μοσχοβάκης 10 (1), Σπηλιωτόπουλος 6, Ντούλες 12 (1), Τριπολίδης 10(1), Σπηλιόπουλος 18 (1), Νάτσκος 3, Χριστοδουλόπουλος 10 (1), Σταμούλης 1, Φιλίππου

ΓΑΛΗΝΗ (Γιαννόπουλος): Σούντρης 6, Κτωρίδης 14 (1), Παπαβασιλόπουλος 20 (1), Βαλαής 9 (1), Κάλλης 12 (3), Χρήστου 5 (1), Τριανταφύλλου 5 (1), Καραγιάννης 3

 


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr