background img
banner
banner

«Κλωτσιά» στην επισκεψιμότητα

ΠΛΗΜΥΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ MΑΙ ΤΑΙ – TUI ΚΑΙ TEZ TOUR ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΑ… ΣΚΗΠΤΡΑ ΤΩΝ ΑΦΙΞΕΩΝ ΜΕΣΩ ΑΡΑΞΟΥ, ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ

«Πρωταγωνιστές» για το πρώτο τουριστικό 10ήμερο του Ιουνίου στην περιοχή του Δήμου Αιγιαλείας είναι οι 500 αθλητές, προπονητές και συνοδοί που έχουν καταλύσει από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας συμμετέχοντας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Mάι Τάι που διεξάγεται στην Πάτρα.

Η διοργάνωση φιλοξενείται στο κλειστό γυμναστήριο «ΕΑΚ Πατρών, Δημήτριος Τόφαλος» και είναι μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις της τελευταίας 10ετίας στη χώρα μας, σε επίπεδο ενήλικων αθλητών Ανδρών – Γυναικών, με συμμετοχή από 79 χώρες και από τις πέντε ηπείρους που ήρθαν για να συμμετάσχουν σε αυτή τη μεγάλη αθλητική γιορτή.

Υπολογίζεται ότι θα γίνουν πάνω από 6.000 διανυκτερεύσεις, με τζίρους δεκάδων χιλιάδων ευρώ καθημερινά στα ξενοδοχεία και επιχειρήσεις εστίασης της ευρύτερης περιοχής στην Αιγιάλεια, αριθμός που αντιπροσωπεύει πάνω από το 40% από τις διαμονές συνολικά σε Πάτρα και Αχαΐα.

Θα διεξαχθούν περί τους 500 αγώνες με το Πρωτάθλημα να κορυφώνεται την Κυριακή 9 του μηνός, με 49 τελικούς σε όλες τις κατηγορίες.

«Το Πρωτάθλημα που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας και είναι το πρώτο επίσημο Παγκόσμιο, στο σύνολο των αθλημάτων, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Είναι ένα όμορφο, δυναμικό και μαχητικό άθλημα που έχει τις ρίζες του στην Ταϋλάνδη» εξηγεί ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδία Muaythai Ιωάννης Παπαδόπουλος.

Ώθηση στην επισκεψιμότητα

«Μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου η οποία τόνωσε την τουριστική κίνηση καλύπτοντας μια περίοδο κατά την οποία οι πληρότητες είναι ακόμη χαμηλές, μεγάλο τμήμα των διαθέσιμων καταλυμάτων στο Αίγιο. Η σημασία της φιλοξενίας τόσο σημαντικών αθλητικών γεγονότων για την περιοχή μας είναι μεγάλη. Το πρόγραμμα των αθλητών είναι ‘σφιχτό’ όμως για τους συνοδούς αλλά και όσους επέλεξαν να έλθουν νωρίτερα, από τις 31 Μαΐου αλλά και να αναχωρήσουν μετά τις 10 Ιουνίου, θα αποζημιωθούν επισκεπτόμενοι τις πόλεις και άλλα σημεία ενδιαφέροντος στην ευρύτερη περιοχή» αναφέρει ο Χρήστος Κανελλής, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Αχαΐας.

Καλωσόρισμα στην περιοχή

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία IFMA δέχθηκε το ΠΕΑΚ Πάτρας ως τόπο τέλεσης των αγώνων καθώς, μέσα στο 2024, μετά από συντονισμένες ενέργειες, όλες οι εγκαταστάσεις εναρμονίστηκαν με τις προδιαγραφές του νέου αθλητικού νόμου (5085/2024), με πιστοποιητικά πυρασφάλειας και 58 ψηφιακές κάμερες ταυτοποίησης θεατών.

Μετά από ενέργειες σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Muaythai, ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας αλλά και το Επιμελητήριο Αχαΐας καλωσορίζουν αθλητές, προπονητές και συνοδούς ‘ξεναγώντας’ με τον πολύγλωσσο τουριστικό οδηγό που έχει εκδώσει το Επιμελητήριο Αχαΐας μέσα από το πρόγραμμα Culture and Shopping το οποίο λειτουργεί ήδη εδώ και μια 10ετία και βασίζεται στην εξωστρέφεια και τη δυναμική που αναπτύσσει η Αχαΐα σε επίπεδο τουριστικών καταλυμάτων.

«Τρέχουν» και οι αφίξεις στον Άραξο…

Με έξι πτήσεις, τέσσερις από Πολωνία και από μία Γερμανία και Βέλγιο, το αεροδρόμιο του Αράξου μπήκε από χθες Τρίτη σε πλήρη λειτουργία ενώ μια σειρά από καλές ειδήσεις ανεβάζουν τις προσδοκίες για μια ακόμη καλύτερη τουριστική χρονιά, σε σχέση με το 2023.

Κύριος τροφοδότης του τουρισμού, μέσω Αράξου, θα είναι και για το μήνα Ιούνιο η Γερμανική τουριστική αγορά. Συνολικά θα έχουμε 29 πτήσεις με τις πρώτες τέσσερις να καταφθάνουν αυτή την Παρασκευή 7 του μηνός. Κύριος τροφοδότης του τουρισμού στη γειτονική Ηλεία αλλά και μεγάλα τουριστικά καταλύματα της Αχαΐας, ο γερμανικός κολοσσός TUI, θα πετά προς Άραξο τρεις φορές την εβδομάδα, Τρίτη, Παρασκευή και Κυριακή, όλο τον Ιούνιο, από Στουτγάρδη, Φραγκφούρτη, Μόναχο, Ντίσελντορφ, Ανόβερο.

Η Πολωνία είναι η δεύτερη καλύτερη τουριστική αγορά μετά τη Γερμανία καθώς, μέσα στον Ιούνιο, έχουν προγραμματιστεί 14 πτήσεις. Στο μεταξύ, από σήμερα Τετάρτη 5 του μηνός, ανεβάζουν ρυθμούς τουρίστες από Ρουμανία, Λετονία και Λιθουανία. Μέσα στο μήνα θα έχουμε συνολικά 16 πτήσεις από Ρουμανία, Λετονία και Λιθουανία μέσω της εταιρείας TEZ TOUR. Για τον Ιούνιο θα έχουμε 92 πτήσεις μέσω Αράξου ενώ το μήνα Μάιο, στον Άραξο, είχαμε 47 πτήσεις.

Πριν από λίγα 24ωρα η εταιρεία EL AL ζήτησε άδεια για να επιστρέψουν οι πτήσεις Ισραηλινών τουριστών από το Τελ Αβίδ οι οποίες είχαν διακοπεί λόγω του πολέμου. Οι πτήσεις θα ξεκινήσουν από τις 20 Ιονίου ενώ το σχετικό πρόγραμμα θα βγει σύντομα. Αναμένονται ότι θα καταλύσουν φέτος στην περιοχή πάνω από 15.000 Ισραηλινοί.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr