background img
banner
banner

«Κουτσούρεψαν» την πρόταση στο «Ταμείο»

«ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ»  ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 200 ΧΙΛ. ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ

Με το ποσό των 200 χιλ. ευρώ θα ενισχυθεί τελικά ο Δήμος Αιγιαλείας μέσα από το ‘Πράσινο Ταμείο’ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για καθαρισμούς και δράσεις πυροπροστασίας σε ζώνες υψηλής επικινδυνότητας κατοικημένων περιοχών που βρίσκονται μέσα στο δάσος ή τη δασική περίμετρο.

Τη σχετική απόφαση που θα χρηματοδοτηθεί στο πλαίσιο της δράση “Ενίσχυση Πυροπροστασίας Κατοικημένων Περιοχών σε ΟΤΑ Α΄ Βαθμού με Περιαστικά Δάση” υπέγραψε την Τετάρτη 27 Ιουνίου ο πρόεδρος του ‘Πράσινου Ταμείου’ Ιωάννης Ανδρουλάκης.

Ο δήμος Αιγιαλείας είναι ο δεύτερος δήμος στην Αχαΐα που εντάσσεται στο πρόγραμμα καθώς προηγήθηκε -με λίγη ώρα διαφορά – ο δήμος Δυτικής Αχαΐας ο οποίος έλαβε το “πράσινο φως” για χρηματοδότηση έως του ποσού των 200 χιλ. ευρώ, επίσης.

Στη όλη τη Δυτική Ελλάδα στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί μέχρι σήμερα έξι δήμοι, η Ζαχάρω με 500 χιλ. ευρώ (έχει κάνει αίτημα από 31/5/2024), η Ανδρίτσαινα με 500 χιλ. ευρώ (έκανε αίτημα στις 6/6/2024), ο Πηνειός με 100 χιλ. ευρώ (έκανε αίτηση στις 18-6/2024) και η Ανδραβίδα Κυλλήνη με 100 χιλ. ευρώ (σε αίτημά του από 13/6/2024).

Στους δικαιούχους για το νομό Αχαΐας είναι και οι δήμοι Καλαβρύτων και Ερυμάνθου που επίσης έχουν καταθέσει προτάσεις.

Ο δήμος Αιγιαλείας είχε καταθέσει την πρότασή του, μέσω των Τεχνικών Υπηρεσιών και του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, από τις 17/6/2024. Στο πλαίσιο της πρόσκλησης του δήμου Αιγιαλείας για την «Ενίσχυση πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών» η πρόταση περιελάμβανε δράσεις προϋπολογισμού 1,38 εκατ. ευρώ σε μια περιοχή παρέμβασης στους οικισμούς Σόλο, Ζαρούχλα, Σελιάνα, Λαμπινού, Αιγές, Βελλά, Συνεβρό, Βαλιμή, Άνω Ποταμιά, Καλαμία, Αγρίδι, Παρασκευή, Μικρόνι, Λόπεσι, Γκραίκα, Δάφνες και Πλάτανο.

Υπενθυμίζεται ότι η συνολική δημόσια δαπάνη για τη δράση “Ενίσχυση Πυροπροστασίας Κατοικημένων Περιοχών σε ΟΤΑ α΄ βαθμού με περιαστικά δάση” για όλη τη χώρα είναι στα 30 εκατ. ευρώ για το 2024. Για κάθε δήμο υπάρχει ο περιορισμός της υποβολής μιας πρότασης για τα διοικητικά του όρια.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr