background img
banner
banner

Κρίνεται η τύχη δύο εμβληματικών κτιρίων της λιμενικής ζώνης

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ «ΦΑΡΟΥ» – ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚ ΝΕΟΥ ΜΙΣΘΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ

Καθοριστικό θα είναι το καλοκαίρι για δύο εμβληματικά κτίρια της λιμενικής ζώνης του Αιγίου. Εντός των ημερών υπογράφεται η σύμβαση για την ανακαίνιση του κτιρίου πρώην «Φάρος» παλαιού λιμένα Αιγίου που θα «ανοίξει τον δρόμο» αξιοποίησής του, ενώ σε λίγες ημέρες θα εκδοθεί η διακήρυξη για τη μίσθωση του Τουριστικού Περιπτέρου, δεδομένου ότι τέλος Μαΐου έληξε η παράταση της μισθώτριας.

Ερωτηθείς από το Protionline.gr, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας Ανδρέας Οικονόμου, ανέφερε πως θα ξεκινήσει άμεσα η ανακαίνιση του κτιρίου του «Φάρου» το οποίο, μολονότι βρίσκεται σε κακή κατάσταση, αναμένεται να ανακατασκευαστεί και να παραδοθεί σχετικά γρήγορα.

Πρώτα εργασίες, μετά απόφαση για την αξιοποίηση

΄΄Αυτές τις ημέρες πρόκειται να υπογραφεί η σύμβαση με τον κατασκευαστή κ. Βάκρινο και αναμένουμε το έργο να παραδοθεί ώστε να εξετάσουμε το πώς θα το αξιοποιήσουμε΄΄, ανέφερε ο κ. Οικονόμου. Στο ερώτημα εάν θα διατεθεί ως χώρος προβολής και ανάδειξης της Αιγιάλειας, όπως είχε αναφερθεί ή εάν θα δημοπρατηθεί και πάλι για χώρος εστίασης και αναψυχής, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου είπε πως η χρήση θα εξεταστεί μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, θεωρώντας πως το πιο πιθανό είναι να αξιοποιηθεί ως Info Center. Ως προς το κόστος της ανακαίνισης, ο προϋπολογισμός του έργου ήταν στα 37.200 ευρώ.

Εκκίνηση με το σημερινό υψηλό μίσθωμα

Την ίδια στιγμή, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο προωθεί τις διαδικασίες για την εκ νέου μίσθωση του Τουριστικού Περιπτέρου. Η μίσθωση αλλά και η παράταση που είχαν δοθεί, έληξαν τέλος Μαΐου και εντός των ημερών αναμένεται να βγει στον… αέρα η διακήρυξη για τη διενέργεια δημοπρασίας. Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι υποχρεωτικά, βάσει νόμου, το ποσό εκκίνησης θα είναι το σημερινό, δηλαδή 4.300 ευρώ, το οποίο θεωρείται αρκετά υψηλό για τα σημερινά δεδομένα. ΄΄Εάν δεν εκδηλωθεί ενδιαφέρον θα συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή και θα προχωρήσουμε με βάση ό,τι προβλέπει ο νόμος΄΄, σημείωσε ο κ. Οικονόμου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr