background img
banner
banner

Κρίσιμη η τελευταία εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΠΟΥ… ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ

Έξι ημέρες πριν τις ευρωεκλογές, εισερχόμαστε πλέον στην τελική ευθεία, με τα κόμματα να… ανεβάζουν στροφές την ώρα που πολιτικοί αρχηγοί, υποψήφιοι ευρωβουλευτές και στελέχη, πραγματοποιούν τις τελευταίες τους περιοδείες.

Δύο εκ των αρχηγών κομμάτων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, πραγματοποίησαν ομιλίες την περασμένη εβδομάδα και στο Αίγιο, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό εάν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης συνδυάσει την ομιλία του την Παρασκευή στην Πάτρα, με πέρασμα από την Αιγιάλεια.

Όπως και να έχει οι τοπικές οργανώσεις των κομμάτων «δουλεύουν» μέρα και νύχτα, επιχειρώντας να ενισχύσουν τα κόμματα στα οποία υπάγονται αλλά και… βάψουν με το ανάλογο χρώμα, μία περιοχή όπως η Αιγιάλεια που και στο παρελθόν σε κομματικές αναμετρήσεις έχει διαδραματίσει τον δικό της ρόλο, επηρεάζοντας το σύνολο της Αχαΐας. Οι κομματικοί μηχανισμοί βρίσκονται στις επάλξεις, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου πριν δέκα ημέρες, παρουσία υποψηφίων ευρωβουλευτών.

Το μεγάλο «στοίχημα» για τις τοπικές επιτροπές και οργανώσεις, είναι να πείσουν τον κόσμο να μην… γυρίσει την πλάτη στην ευρωκάλπη, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα ενίσχυσης της ελληνικής φωνής στην Ευρώπη. Από την άλλη, οι ευρωεκλογές αποτελούν ένα τεστ ώστε να διαπιστωθεί και να καταγραφεί το πώς διαμορφώνεται η πολιτική κατάσταση στη χώρα.

Ελισσάβετ Πίκουλα – Μπομποτσιάρη: «Ισχυρή Νέα Δημοκρατία σημαίνει σταθερότητα»

Ποιο είναι όμως το κλίμα στις τοπικές των κομμάτων; Μιλώντας στo Protionline.gr η αντιπρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Αιγιαλείας Ελισσάβετ Πίκουλα – Μπομποτσιάρη, σημείωσε: ΄΄Το μήνυμα του πρωθυπουργού μας, όπως εκφράστηκε και από το Αίγιο στη μεγαλειώδη συγκέντρωση της περασμένης Πέμπτης, είναι πως αντίπαλός μας στις ευρωεκλογές δεν είναι οποιοδήποτε άλλο κόμμα αλλά η αποχή. Κι αυτό πρέπει να ενστερνιστούμε και να προσέλθουμε όλοι στις κάλπες΄΄. Και πρόσθεσε: ΄΄Αυτό που θέλουν να κάνουν τα άλλα κόμματα είναι να μας γυρίσουν στις χειρότερες εποχές του παρελθόντος, να ξαναζήσουμε κρίσεις και χρεοκοπίες. Εμείς έχουμε ένα πλεονέκτημα γιατί η Ελλάδα είναι στην Ευρώπη, το «γαλάζιο» της ΝΔ είναι της Ευρώπης. Αυτή τη στιγμή σαν Έλληνες είμαστε υπερήφανοι που είμαστε στην Ευρώπη και για να το ενισχύουμε πρέπει να μεγαλώσουμε τα ποσοστά μας έναντι αυτών των ευρωεκλογών του2019. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε την Ελλάδα πίσω, ένα ποσοστό αποχής σημαντικό θα ήταν καταστροφικό για την Ελλάδα΄΄.

Ερωτηθείσα αναφορικά με την ακρίβεια και τα θέματα σε πολλούς βασικούς τομείς, η κ. Πίκουλα Μπομποτσιάρη, ανέφερε: ΄΄Μεταρρυθμίσεις έγιναν πριν ο κόσμος φτάσει στην κάλπη. Είναι ξεκάθαρο ότι μόνο έτσι η χώρας μας μπορεί να αντεπεξέλθει στην Ευρώπη και να ευθυγραμμιστεί μαζί της. Είναι πράγματα που γίνονται σε όλη την Ευρώπη κι εμείς κάνουμε ένα βήμα μπροστά και όχι δέκα βήματα πίσω. Όταν μιλάμε για ισχυρή εκπροσώπηση μιλάμε και για σταθερότητα. Αν το κόμμα μας δεν έχει ισχυρό ποσοστό, δεν θα μπορούμε να έχουμε σταθερότητα κι αυτό θα ήταν καταστροφικό΄΄.

Ποιο ρόλο όμως μπορεί να διαδραματίσει η Αιγιάλεια; Η αντιπρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ Αιγιαλείας, σημειώνει: ΄΄Θεωρούμε ότι η Αιγιάλεια θα κάνει τη διαφορά όπως την έκανε πάντα. Σαν ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ Αιγιαλείας εργαζόμαστε πυρετωδώς, οι γαλάζιες μηχανές μας δουλεύουν στο φουλ, θέλουμε να αποδείξουμε για μία ακόμη φορά ότι από την Αιγιάλεια ξεκινούν όλα. Το έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν και γι’ αυτό ο πρωθυπουργός μας Κυριάκος Μητσοτάκης, μας επισκέπτεται και το Αίγιο αποτελεί σταθμό γι’ αυτόν σε κάθε περιοδεία΄΄.

Γιώργος Ιωαννίδης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάνει την επανεκκίνηση που θα σηματοδοτήσεις σημαντικές εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό»

Ο Συντονιστής της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αιγίου Γιώργος Ιωαννίδης, αναφέρθηκε στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σημειώνοντας: ΄΄Στα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου νιώσαμε πολύ χαρούμενοι για την ανταπόκριση του κόσμου και την μεγάλη στήριξή του. Από τότε κάθε ημέρα που περνά, λαμβάνουμε από εκατοντάδες δημότες όλο και πιο έντονα μήνυμα, ότι τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα. Έχουμε πολλές ευχάριστες εκπλήξεις, έχουμε ανθρώπους που δεν τους είχαμε δει ξανά, οι οποίοι έρχονται στο εκλογικό κέντρο και δηλώνουν τη στήριξή τους, στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον Στέφανο Κασσελάκη. Ελπίζουμε ότι όλο αυτό, είναι μία έναρξη που θα σηματοδοτήσει μοναδικές εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας΄΄.

Ο κ. Ιωαννίδης επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάνει ένα “restart” στην πολιτική αρένα. Χαρακτήρισε την μεγάλη προεκλογική ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στην Πάτρα την ερχόμενη Παρασκευή – 48 ώρες πριν το “άνοιγμα” της ευρωκάλπης, ως το πιο ηχηρό “κάλεσμα” στον δημοκρατικό λαό του νομού. Σε ερώτηση του Protionline.gr για το αν κόσμος θα δηλώσει ή όχι, αποχή από την εκλογική διαδικασία, ανέφερε χαρακτηριστικά: ΄΄Είναι απαραίτητη η προτεραιότητα, για την ποιότητα ζωής της καθημερινότητας του πολίτη, να πάει να ψηφίσει και να μην αφήσει την αποχή να κυριαρχήσει στο πολιτικό σκηνικό. Αυτό, είναι το προσωπικό μας στοίχημα, η αποχή να γίνει συμμετοχή και η αβεβαιότητα να γίνει ελπίδα. Γιατί μόνο έτσι, μπορεί να αλλάξει το αύριο. Θέλουμε την στήριξη του κόσμου και καλώ κάθε πολίτη, κάθε ηλικίας, να επενδύσει σε μία δημοκρατική Ευρώπη, την Ευρώπη της ειρήνης και της δικαιοσύνης. Θέλουμε ισχυρή την προοδευτική φωνή της χώρας, θέλουμε να μην κυριαρχεί ο φόβος, αυτό είναι το διακύβευμα για εμάς΄΄. Παράλληλα, ανέφερε πως τη Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να την υιοθετήσουν όλα τα κόμματα, υπογραμμίζοντας τα εξής: ΄΄Η πρόοδος είναι για εμάς η βάση της σύγχρονης κοινωνίας και η πολυφωνία, το βαθύτερο νόημα της σύγχρονης δημοκρατίας. Το ευρωψηφοδέλτιό μας είναι ένα πληρέστατο ψηφοδέλτιο και ότι ο κόσμος, τα μέλη του κόμματος, έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε ισάξια και ικανά στελέχη΄΄.

Ερωτηθείς για το κατά πόσο θα επηρεάσει το ποσοστό της ευρωκάλπης την μετέπειτα πορεία του κόμματος, ανέφερε: ΄΄Ένα ισχυρό ποσοστό θα ανοίξει νέους δρόμους, ώστε να πρωταγωνιστήσει ξανά το κόμμα και να γίνει πάλι κυβέρνηση. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν σαφέστατο ρεύμα ανόδου και πιστεύω ότι ενισχύεται κάθε μέρα όλο και περισσότερο΄΄.

Χριστίνα Πλατάνου – Καψάλη: «Στόχος μας, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να είναι η κύρια δύναμη ανατροπής της κυβέρνησης»

Ερωτηθείσα από τo Protionline.gr σχετικά με το διακύβευμα των ευρωεκλογών, η υπεύθυνη Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. Συντονιστικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής Αιγιαλείας Χριστίνα Πλατάνου – Καψάλη, υπογράμμισε τα εξής: ΄΄Οι ευρωεκλογές κατά τη γνώμη μου έχουν δυο στοιχήματα: Το πρώτο στοίχημα είναι στην Ευρώπη να είναι οι προοδευτικές παρατάξεις πιο ισχυρές από τις συντηρητικές. Να νικηθεί δηλαδή ο νεοφιλελευθερισμός και η ακροδεξιά που πάνε αγκαλιά. Το δεύτερο στοίχημα είναι αφενός το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής να είναι δεύτερο κόμμα. Ο Πρόεδρος μας Νίκος Ανδρουλάκης έχει βάλει στόχο για να είναι το κόμμα μας η κύρια δύναμη ανατροπής της κυβέρνησης. Αφετέρου είναι να νικηθεί στην κάλπη το ψεύτικο στοίχημα της σταθερότητας που βάζει ο κ. Μητσοτάκης. Γιατί όταν μιλά για σταθερότητα εννοεί στ’ αλήθεια σταθερότητα μόνο σε ακρίβεια, σε δουλειές για τους φίλους της Ν.Δ., σε ενεργειακή κρίση και στο παρακράτος των υποκλοπών, αλλά και σε συνταξιούχους που θα τους βοηθά η εκκλησία, αφού η Ν.Δ. κατήργησε το κράτος πρόνοιας και τη δημόσια υγεία΄΄. Και πρόσθεσε: ΄΄Εμείς όμως ,στο ΠΑΣΟΚ αποκλειστικά εννοούμε σταθερότητα τον σεβασμό στον λαό με Ισονομία, Αξιοπρέπεια και Κοινωνική Δικαιοσύνη. Αυτό δεν το αντέχει το Μαξίμου Α.Ε.΄΄.

Τέλος, στο ερώτημα «τι πρέπει να λάβει υπόψη του ο πολίτης Αιγιάλειας προσερχόμενος στην ευρωκάλπη και με ποια κριτήρια να επιλέξει κόμμα και πρόσωπα για την Ευρωβουλή, η κ. Πλατάνου – Καψάλη, επισήμανε: ΄΄Οι Αιγιαλείς, προσερχόμενοι στην κάλπη, να μην ξεχάσουν ότι καταποντιστήκαμε από τη Ν.Δ. Η Αιγιάλεια στηρίζεται κυρίως στην αγροτική οικονομία, η αγροτική παραγωγή μαραζώνει και οι αγρότες βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο. Καταποντιστήκαμε βέβαια και σε άλλα θέματα όπως Ε.Β.Ο., σχολή Φυσικοθεραπείας, υποβάθμιση Νοσοκομείου, Πρωτοδικείο. Ακόμα να ψηφίσουμε ανθρώπους με προσωπικές αξίες, να έχουν ακεραιότητα, τιμιότητα και γνώση. Μόνο έτσι θα γίνει σωστά η δουλειά΄΄.

Καταλήγοντας, τόνισε: ΄΄Να μην ψηφίσουμε τηλεπαρουσιαστές, σταρ της τηλεόρασης και του σινεμά, ατάλαντα celebrities και ποδοσφαιριστές χωρίς πολιτική σκέψη.
Και κυρίως να ψηφίσουμε κόμματα που θα δημιουργήσουν μια Ευρώπη για τους λαούς με την κοινωνία μπροστά. Θα έλεγα δηλαδή ΠΑΣΟΚ΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr