background img
banner
banner

«Κυβερνάνε λες και είναι σε… άλλο πλανήτη»

ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΙΟ: ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ, ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΘΕΙ ΞΑΝΑ… ΑΜΝΗΣΙΑ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΝΔΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Αποκλειστικά στα χέρια των Ελλήνων – της ευαισθησίας αλλά και της λογικής των ψηφοφόρων – είναι να δρομολογηθούν όλες οι αναγκαίες ενέργειες ώστε να απομακρύνουμε το ενδεχόμενο έλευσης μιας νέας πανδημίας αλλά και μιας καταστροφής παρόμοιας με αυτή που έζησε στις αρχές του περασμένου φθινοπώρου ο κάμπος της Θεσσαλίας.

Αυτό είναι το μήνυμα που θέλησε να περάσει την περασμένη Παρασκευή στο Αίγιο ο ευρωβουλευτής της αριστεράς και επικεφαλής της νέας πολιτικής κίνησης ‘ΚΟΣΜΟΣ’ Πέτρος Κόκκαλης, επισημαίνοντας την αδυναμία των κυβερνήσεων αλλά και του ιδιωτικού τομέα να ανταποκριθεί στην Κλιματική Κρίση, εφόσον οι λαοί δεν αποφασίσουν να κάνουν χρήση της δυνατότητάς τους για μεγάλης κλίμακας αλλαγές που αποσκοπούν στην ευημερία των κατοίκων του πλανήτη…

Ο Πέτρος Κόκκαλης ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση που του απεύθυνε ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος για την προστασία του Ρέματος «Βουλωμένο» για να τοποθετηθεί πάνω σε μια ανοιχτή συζήτηση, χωρίς στενό κομματικό – πολιτικό περιεχόμενο αλλά την ευρεία ατζέντα με τα γενικότερα οικολογικά θέματα.

Κατά τη συνάντηση η οποία έγινε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου στον «Ορέστη» στην παραλία του ‘Αη-Νικολάκη’ στο Αίγιο, ο ευρωβουλευτής έκανε έναν μίνι-απολογισμό μιας θητείας (2019-2024) η οποία κλήθηκε να αντιμετωπίσει ιστορικά γεγονότα, την πανδημία αλλά και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο κύκλος μιας «πολύ σπουδαίας θητείας που αφορά το Κλίμα και το Περιβάλλον» κλείνει κατά τον κ. Κόκκαλη ο οποίος στάθηκε στο… θετικό μήνυμα, το γεγονός ότι ήταν μια περίοδος κατά την οποία, οι λαοί της Ευρώπης και κυρίως οι νέοι, πήραν την κατάσταση στα χέρια τους…

«Ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία κατά την οποία η Ευρώπη κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης και ψηφίστηκε η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία» εξήγησε.
Ο ίδιος και ως μέλος στην Επιτροπή Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είχε συμμετοχή στη συμφωνία. Κατά την τοποθέτησή του όμως έβαλε μπροστά το συλλογικό, του αγώνα αλλά και του τελικού στόχου.

Όπως τόνισε, με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και τους Πράσινους «δημιουργήθηκε μια μεγάλη συμμαχία που έφερε μια μεγάλη, ριζοσπαστική, αλλαγή στον τρόπο που οργανώνεται και λειτουργεί η δημόσια διοίκηση, η οικονομία αλλά και η κοινωνία»

Μια συμφωνία με μακροπρόθεσμη στόχευση ώστε, όπως «να ανταπεξέλθουμε σ έναν άναρχο τρόπο εξέλιξης κατά την τελευταία 40ετία που έφερε κατ αρχήν την υπερθέρμανση του πλανήτη με τα αέρια του θερμοκηπίου», επισημαίνοντας όμως και τους άλλους δύο στόχους της Πράσινης Συμφωνίας, την αντιμετώπιση της ρύπανση της ατμόσφαιρας, του θαλάσσιου χώρου και του υδροφόρου ορίζοντα καθώς και την αναστροφή μιας μεγάλης καταστροφής που είναι σε εξέλιξη, στα είδη και τη βιοποικιλότητα πάνω στη γη.

Στόχος είναι «να διαφυλάξουμε τον άνθρωπο, την ευημερία, την αξιοπρέπεια και την ασφάλεια του» συμπλήρωσε , αναφέροντας ότι «ο αγώνας αυτός γίνεται μέσα από ένα ‘τσουνάμι΄ νέων νομοθετημάτων» που αφορούν στην απεξάρτηση από τους υδρογονάνθρακες και το ρώσικο φυσικό αέριο μέσα από δράσεις για την ‘κλιματική ουδετερότητα’ και τις μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και άνθρακα”.

Η Πράσινη Συμφωνία

Παραμονές των Ευρωεκλογών ο κ. Κόκκαλης μίλησε για μια «σαφή υπαναχώρηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος αλλά και της ακροδεξιάς από τις δεσμεύσεις της Πράσινης Συμφωνίας», επισημαίνοντας ότι και αυτό «κρίνεται στις εκλογές της Κυριακής 9ης Ιουνίου».

Σκέλος της συζήτησης με τους κατοίκους της περιοχής της Αιγιάλειας αφορούσε την αντιμετώπιση των συνθηκών της αλλαγής του Κλίματος σε εγχώριο αλλά και σε τοπικό επίπεδο, με τις φωτιές και τη λειψυδρία

Είναι σαφής η υποχρέωση να προχωρήσουμε άμεσα στην ενίσχυση των υποδομών που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της ξηρασίας και τις καλλιέργειες, υποστήριξε.

«Το είδαμε στη Θεσσαλία, δεν είμαστε καθόλου έτοιμοι… Στην Ευρώπη και την Ελλάδα έχουμε κυβερνήσεις που κυβερνάνε λες και είναι σε… άλλο πλανήτη!» επεσήμανε, συμπληρώνοντας ότι έχει έλθει η ώρα, με τους Πράσινους, να υπάρξει μια νέα διακυβέρνηση η οποία θα σέβεται τις παρατηρήσεις και τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων! «Είδαμε πόσο κρίσιμο είναι αυτό και στην Πανδημία και πόσο μας απειλή η κατάσταση με τις ζωονόσους και την ακαρπία» εξήγησε.

Εκτός από το ‘πρότυπο’ της πανδημίας και την ενεργοποίηση του επιστημονικού δυναμικού για να διασωθεί ο πληθυσμός, ο πλανήτης έχει ανάγκη αυτή τη νέα προσέγγιση ώστε να σταματήσει η αναρχία της εξέλιξης, σύμφωνα με τον κ. Κόκκαλη ο οποίος κατέληξε λέγοντας: «Η Θεσσαλία είναι σήμερα ένας τόπος που δεν έχει μόνο χιλιάδες ανέργους και απελπισμένους αλλά και αυτούς που ζουν σε δομές φιλοξενίας προσφύγων, σε ένα στρατόπεδο, μαζί με ανθρώπους από το Αφγανιστάν και τη Συρία.

Μέχρι τη δεκαετία του ’30 όμως ο Θεσσαλικός ήταν ένας πραγματικός κάμπος…»


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr