background img
banner
banner

Μεταγραφική άπνοια στην Α΄ κατηγορία

ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Η αγωνιστική περίοδος 2023-24 πέρασε και δύσκολα θα ξαναπαρουσιάσει κάτι ανάλογο στο μέλλον το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας.
Ξεκινώντας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές όπως ο διεκδικητής του τίτλου Αρης Πατρών, βλέπουμε ότι μετά την παραίτηση του προέδρου Αρη Ρούσου, ήρθε το χάος και ο προβληματισμός για το μέλλον ενός ιστορικού Πατρινού Συλλόγου.

Ότι και να ακολουθήσει στη συνέχεια στην ομάδα του Αρη, δεν γίνεται να μας θυμίσει το ταλέντο και την ποιότητα παικτών που γέμιζαν το γήπεδο των Προσφυγικών την περασμένη περίοδο.
Οι συναντήσεις ανάμεσα σε ανθρώπους της διοίκησης και άλλους για την εξεύρεση της καλύτερης πιθανής λύσης, δεν έφερε αποτελέσματα. Ο Αρης Π. μπορεί να συνεχίσει στην Α΄ κατηγορία, δύσκολα όμως να τον δούμε στον περυσινό ρόλο του πρωταγωνιστή.

Απουσιάζει το φαινόμενο των μεταγραφικών «βομβών»

Είχαμε επίσης τις τρανταχτές μετακινήσεις ποδοσφαιριστών στα σωματεία που πρωταγωνίστησαν και μοιραία δημιούργησαν δυο διαφορετικές ταχύτητες στους ομίλους τους.
Μπήκαν στην αφετηρία του πρωταθλήματος ο …λαγός με την …χελώνα και στο μεταγραφικό προσκήνιο του περασμένου Δεκέμβρη, οι …λαγοί ενισχύθηκαν για να ανεβάσουν ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες.

Ποιος θα μπορούσε να τα βάλει με τον Αρη Πατρών στον όμιλο Αιγίου που ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με μόλις μια ήττα, αλλά και τον τιτλούχο Ατρόμητο Πατρών, με τον Βαγγέλη Γκάτση να σκοράρει κατά ριπάς;

Που να βρεθούν πάλι από διοικήσεις τόσο μεγάλα οικονομικά ανοίγματα για να εντυπωσιάσουν σαν άτομα και σαν σωματεία; Και ποιο θα είναι το τελικό τους συμφέρον;

Πρόσφορο έδαφος και μέλλον από τις ακαδημίες

Αρκετά σωματεία βασίζονται στα δικά τους παιδιά, με όποιο κόστος μπορεί να τους αποφέρει αυτό. Σε βάθος χρόνου όμως αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση, όπως συμβαίνει τώρα στη Νίκη Προαστείου με τον προπονητή Νίκο Πατρώνη να …ζωγραφίζει με το ταλέντο των παικτών του.

Από την περιοχή μας δεν θα πρέπει να αφαιρέσουμε την Θύελλα Αιγίου, που με τον Κυριάκο Αθανασίου να έχει επιτυχίες σε όλα τα τμήματα της ομάδας, έχει κατασκευάσει μια …μηχανή ταλέντων, που κατά καιρούς έχοντας όλο το ρόστερ στη διάθεσή του, κάνει θαύματα.

Βέβαια όλα αυτά τα σωματεία που δουλεύουν με μικρές ηλικίες, δεν μπορούν να έχουν μεγάλες προσδοκίες.

Βγάζουν όμως παίκτες για μεγαλύτερες κατηγορίες από τα «σπλάχνα» τους, παρουσιάζουν θέαμα και έχουν κόσμο στην κερκίδα τους, αλλά μπορούν να κάνουν και την διαφορά αν προσθέσουν λίγους έμπειρους παίκτες στις βασικές γραμμές της ομάδας.

Ξεχωρίζει τώρα σαν φαβορί ο Ατρόμητος Πατρών

Τον τίτλο στην Α΄ κατηγορία για την περίοδο 2023-24 κατέκτησε μετά τα play off ο Ατρόμητος Π. Στα μπαράζ για την άνοδο στην Γ΄ Εθνική όμως δεν τα κατάφερε, αλλά αυτό δεν φαίνεται να ενόχλησε ιδιαίτερα την διοίκηση των πρωταθλητών.

Διατήρησε στον πάγκο τον έμπειρο προπονητή Σάκη Πεφάνη που χαίρει ιδιαίτερης εμπιστοσύνης και εκτίμησης και απ’ ότι δείχνει θα είναι η ομάδα που θα κάνει την διαφορά.
Αυτό είναι το μέχρι τώρα συμπέρασμα όσο δεν παρατηρείται ο περυσινός …πυρετός που έκαιγε σε ένα ίδιο χρονικό σημείο του Ιουνίου.

Έμεινε μόνη της η Αιγείρα / Ακράτα στην Α΄ κατηγορία

Με εξαίρεση την Αιγείρα / Ακράτα, η Αιγιάλεια και τα Καλάβρυτα θα απουσιάζουν την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας. Το σωματείο της ανατολικής Αιγιάλειας δεν θα έχει τοπικά ντέρμπι, όμως στόχο έχει βάλει να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις και τις βαθμολογικές θέσεις που καταλαμβάνει τα τελευταία χρόνια στην μεγάλη ερασιτεχνική κατηγορία. Το κτίσιμο στις ανάγκες της ομάδας ξεκινά από αυτή την εβδομάδα, με τις ανακοινώσεις να διαδέχονται η μια την άλλη.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr