background img
banner
banner

Με πλήρη απασχόληση και αυτή τη χρονιά οι σχολικές καθαρίστριες

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

Με πλήρες ωράριο θα εργαστούν και τη σχολική χρονιά 2024-25 οι σχολικές καθαρίστριες, με τον δήμο Αιγιαλείας να… παίρνει πάνω του το θέμα. Κι αυτό γιατί ενώ η αρμόδια αρχή πρότεινε μειωμένο ωράριο, με εισήγηση του αντιδημάρχου Παιδείας Δημήτρη Ελευθεριώτη, η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας αποφάσισε πλήρες ωράριο.

Το γεγονός έχει πολύ μεγάλη σημασία τόσο για το καθεστώς υπό το οποίο εργάζονται οι σχολικές καθαρίστριες όσο και για την πλήρη κάλυψη του καθαρισμού των σχολικών εγκαταστάσεων, κρατώντας τις καθαρές και υπό κατάλληλες υγειονομικές συνθήκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Όπως ανέφερε στo Protionline.gr ο κ. Ελευθεριώτης, ΄΄μολονότι μας είχαν ενημερώσει για 60 καθαρίστριες μειωμένου ωραρίου, προσωπικά εισηγήθηκα να τις αναβαθμίσουμε και να γίνουν πλήρους ωραρίου. Τη δε οικονομική διαφορά, θα την καλύψει ο δήμος. Παρά τα στενά οικονομικά περιθώρια, κάναμε την υπέρβαση για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Ο covid έφυγε αλλά η ανάγκη για ασφάλεια και υγιεινή στους χώρους των σχολείων, παραμένει΄΄.

Μιλώντας στo Protionline.gr για τη θετική εξέλιξη, η πρόεδρος του Σωματείου Σχολικών Καθαριστών-Καθαριστριών Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Σταυρούλα Πιεράττου, εξέφρασε την ικανοποίησή της. ΄΄Έχουμε πάρει τη διαβεβαίωση ότι θα είμαστε πλήρους απασχόλησης και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που οι εργαζόμενες, επιτέλους, αμείβονται για την προσφορά και το έργο τους΄΄ τόνισε, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι ΄΄ο δήμαρχος κ. Καλογερόπουλος και ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Ελευθεριώτης αποφάσισαν με γνώμονα το καλό της κοινωνίας και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr