background img
banner
banner

Μπαίνει εργολάβος του Δασαρχείου

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΔΑΣΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Από την Παρασκευή 28 Ιουνίου παίρνουν μπροστά οι μπουλντόζες του Δασαρχείου Αιγιαλείας για νέες διανοίξεις και συντήρηση υφιστάμενων αντιπυρικών ζωνών σε δάση της περιοχής. Την Πέμπτη ο Δασάρχης Αιγίου Χρύσανθος Αλεξανδρόπουλος προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης με ιδιώτη που θα αναλάβει τις σχετικές εργασίες.

Η σύμβαση αφορά το πρώτο ποσό που δόθηκε στο Δασαρχείο για το 2024, μέσω του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, από τον περασμένο μήνα Μάιο και είναι της τάξης των 15.000 ευρώ.

Στο μεταξύ, με νεότερη απόφασή του από την Πέμπτη το Υπουργείο Περιβάλλοντος μέσα από το ‘Πράσινο Ταμείο’, προχώρησε σε απόφαση για την επιχορήγηση του Δασαρχείου Αιγίου με πρόσθετη χρηματοδότηση 16.000 ευρώ για βελτίωση και συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου και αντιπυρικών ζωνών της περιοχής ευθύνης του.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Αλεξανδρόπουλος στο Protionline.gr το Δασαρχείο πιθανότατα θα ζητήσει τη συνεργασία του Δήμου Αιγιαλείας και της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας καθώς η περίοδο κατά την οποία εγκρίνεται η επιπλέον πίστωση είναι ήδη προχωρημένη και θα πρέπει να δοθεί “χείρα βοηθείας” από το δήμο.

Ο προγραμματισμός του Δασαρχείου γίνεται στην έναρξη της αντιπυρικής περιόδου. Ήδη για τα χρήματα που δόθηκαν από τον περασμένο μήνα, προχωρήσαμε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και υπογράφηκε και η σύμβαση για να προχωρήσει ο εργολάβος σε άμεση εκτέλεση. Λόγω του ότι ήδη βρισκόμαστε μέσα στην αντιπυρική περίοδο, ο εργολάβος έχει λάβει μια λίστα δασικών οδών στις οποίες πρέπει να κινηθεί με άμεση προτεραιότητα λόγω του επείγοντος. Τα επιπλέον 16.000 ευρώ από το ‘Πράσινο Ταμείο’ μπορούμε, στα πλαίσια της συνεργασίας που έχουμε με το δήμο, να υλοποιηθούν με δική του εποπτεία και αναδοχή, μια συνεργασία που επαναλαμβάνεται σχεδόν κάθε χρόνο” αναφέρει ο κ. Αλεξανδρόπουλος.

Προχωρούν και οι δήμοι

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Αιγιαλείας θα επιχορηγηθεί επιπλέον με το ποσό 200 χιλ. ευρώ απο το Υ.Π.ΕΝ. για καθαρισμούς και δράσεις πυροπροστασίας σε ζώνες υψηλής επικινδυνότητας κατοικημένων περιοχών, μέσα ή στην περίμετρο του δάσους, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε μόλις την  Τετάρτη 26 Ιουνίου ο πρόεδρος του ‘Πράσινου Ταμείου’ Ιωάννης Ανδρουλάκης.

To ‘πράσινο φώς’ από το ‘Πράσινο Ταμείο’ για τη χρηματοδότηση διαμορφωσης περιμετρικών αντιπυρικών ζωνών 10 μέτρων πέριξ οικισμών εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση πυρκαγιών έως του ποσού των 200.000 ευρώ έλαβε και ο Δήμος Καλαβρύτων.

Πρόσκληση για τα αντιδιαβρωτικά

Μέσα στα επόμενα 24ωρα οριστικοποιείται και η πρόσκληση του Δασαρχείου Αιγίου για τα αντιδιαβρωτικά έργα του 1,1 εκατ. ευρώ σε αντιμετώπιση των συνεπειών της φωτιάς του 2023 στο Διακοπτό που προκάλεσε μεγάλα προβλήματα και πλημμύρες. “Γίνεται προσπάθεια να κλείσει πριν τα τέλη του μήνα η σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ώστε να εγκατασταθεί άμεσα ο ανάδοχος καθώς τα έργα αυτά πρέπει να προχωρήσουν πριν το τέλος του καλοκαιριού” επισημαίνει ο Δασάρχης Αιγίου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr