background img
banner
banner

ΜΠΑΣΚΕΤ: Ανανέωσε για μία ακόμη σεζόν με τον Αστέρα Τέμενης ο Ανδρέας Βουρνάς

ΠΡΩΤΟ ΜΕΛΗΜΑ ΟΙ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Ο Αστέρας Τέμενης μετά το “ναυάγιο” των διαπραγματεύσεων με τον Κεραυνό Αιγίου για πιθανή συγχώνευση ανάμεσα στις δύο ομάδες, συνεχίζει ως μοναδικός εκπρόσωπος της Αιγιάλειας στις Εθνικές κατηγορίες και τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Ήδη ο σχεδιασμός στην ομάδα ξεκίνησε εν όψει της National League 2 και μετά τη συμφωνία με τον προπονητή Άρη Ξενούλη, σειρά παίρνουν οι ανανεώσεις των παικτών από το περυσινό ρόστερ. Η πρώτη ανανέωση ακούει στο όνομα Ανδρέας Βουρνάς, από τους στυλοβάτες της περυσινής επιτυχημένης χρονιάς, ο οποίος θα συνεχίσει για δεύτερη σεζόν στην ομάδα. Ο 33χρονος γκαρντ ήταν δεύτερος σκόρερ του Αστέρα πέρυσι με 303 πόντους και 18 τρίποντα, 16 πόντους πίσω από τον Βουκάντιν Πέτροβιτς που είχε 319 (46), αλλά πρώτος σε μέσο όρο καθώς έλλειψε από κάποιους αγώνες λόγω τραυματισμού.

Η σχετική ανακοίνωση του συλλόγου έχει ως εξής:

“Ο Αστέρας Τέμενης B.C, ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Ανδρέα Βουρνά για τη σεζόν 2024-25. Ο έμπειρος πλέι μέικερ, ο οποίος είχε κομβικό ρόλο στην περσινή μας παρθενική χρονιά στη National League 2, θα ηγηθεί και της φετινής προσπάθειας. Ευχόμαστε στον Ανδρέα ολόψυχα καλή μπασκετική χρονιά με υγεία!”
Από τους παίκτες του περυσινού ρόστερ επίσημα δεν έχει αποχωρήσει κανείς, εκτός του Πέτροβιτς. Με τους υπόλοιπους θα γίνουν οι σχετικές συζητήσεις και λογικά οι περισσότεροι από τον βασικό κορμό των 7-8 που “τράβηξαν” το.. κουπί όλη τη χρονιά θα παραμείνουν στην ομάδα. Όταν τελειώσουν οι συζητήσεις με όλους που προπονητής και διοίκηση επιθυμούν να παραμείνουν, ο Αστέρας θα κινηθεί και στη μεταγραφική αγορά ενισχύοντας τον βασικό κορμό και με νέα πρόσωπα.

Συνεχίζει με Μπάλλα η Δόξα

Όσο αφορά στη μεταγραφική ενίσχυση των υπολοίπων ομάδων του ομίλου, η Δόξα Πύρρου Άρτας συμφώνησε με τον “πύργο” της για μια ακόμη σεζόν. Ο λόγος για το Χρήστο Μπάλλα (2.06), που έχοντας αγωνιστεί μεταξύ άλλων σε IBC, Χαρίλαο Τρικούπη, Νικόπολη, Δόξα Λευκάδας, τελείωσε την περσινή σεζόν με περίπου 17 πόντους μ.ό., και θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του για 4η συνεχόμενη χρονιά στην ομάδα της Ηπείρου.

Η εξαιρετική πορεία της Δόξας στο περυσινό πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής είναι άρτια συνυφασμένη με την κυριαρχική παρουσία του Χρήστου Μπάλλα στις ρακέτες. Ο Πρεβεζιάνος center συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων ψηλών της κατηγορίας και με την ποιότητά του κάνει τη διαφορά.

Πρώτη μεταγραφή ο Καλαντζής

Ο 27χρονος (1.85) Μανωλης Καλαντζής έδωσε τα χέρια με την διοίκηση με τον Γ.Σ. Γαργαλιάνων και είναι επίσημα η πρώτη καλοκαιρινή μεταγραφή για το σύλλογο. Ξεκίνησε την μπασκετική του καριέρα στην Αναγέννηση Πετραλώνων από το 2006 ως το 2013 όπου και πήρε την μεταγραφή για τον Τρίτωνα. Μετά από μία τετραετία, στην οποία η ομάδα ανέβηκε από την Γ’ στην Β’ και ύστερα στην Α2 εθνική κατηγορία αγωνίστηκε για 1 χρόνο στην Β’ Εθνική για το παλαιό φάληρο και τη σεζόν 2021/2022 φορούσε τη φανέλα του Ίκαρου Νέας Σμύρνης στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑΝΑ. Τα τελευταία 2 χρόνια (2022 μέχρι 2024) αγωνιζόταν με την ομάδα του Χολαργού στην National League 2.

Ο ίδιος δήλωσε: «Στόχος της ομάδας είναι να γίνουμε μια οικογένεια να έχουμε υγεία και κάθε Κυριακή να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό! Ευχαριστώ πολύ την διοίκηση και τον προπονητή για την ευκαιρία και ελπίζω μαζί με την ομάδα να πάμε ψηλά!»

Στην Εθνική Νέων ο Παρασκευόπουλος

Ο Χάρης Παρασκευόπουλος της ΑΕ Γλαύκου Έσπερου ΑΟΠΑ Πάτρας, που τη φετινή σεζόν αγωνίστηκε με υποσχετική στον ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia ενσωματώθηκε στην Εθνική Νέων Ανδρών στο Ηράκλειο για στην έναρξη της προετοιμασίας της εν όψει του Ευρωμπάσκετ U20. Ο 19χρονος Αχαιός άσσος πρόπερσι αγωνίστηκε στον Προμηθέα 2014, ενώ ήταν μέλος της Εθνικής Εφήβων στο Ευρωμπάσκετ που διεξήχθη στην Σερβία.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr