background img
banner
banner

ΜΠΑΣΚΕΤ: Αυτοί είναι οι νέοι αντίπαλοι του Αστέρα Τέμενης στο 1ο όμιλο της ΝΑΤΙΟΝAL LEAGUE 2

ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΟΜΑΔΕΣ Η ΕΣΚΑ-Η ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΕ ΤΗ ΓΑΛΗΝΗ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΠΡΟΜΗΘΕΑ 2014

Με εξαίρεση των πρωταθλητή της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ (Μεσσηνία – Λακωνία) που οι τελικοί δεν έχουν αρχίσει ακόμη(!), οι πρωταθλητές των Ενώσεων ΕΣΚΑ-Η, ΕΣΚΑΚ και ΕΣΚΑΒΔΕ έχουν γίνει γνωστοί και θα είναι οι νέοι αντίπαλοι του Αστέρα Τέμενης και των υπόλοιπων ομάδων του 1ου ομίλου στο νέο πρωτάθλημα της National League 2. Στην ΕΣΚΑ-Η όπως είναι γνωστό η Γαλήνη αν και είχε μειονέκτημα έδρας επικράτησε με 4-3 επί του Κεραυνού Αιγίου στη δραματική σειρά των τελικών και επέστρεψε στις Εθνικές κατηγορίες μετά από απουσία ενός χρόνου.

Πρωταθλήτρια ΕΣΚΑΒΔΕ η Νικόπολη

H Νικόπολη Πρέβεζας βγήκε νωρίτερα από όλες τις υπόλοιπες αφού στην Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ δεν διεξάγονται αγώνες πλέι οφ. Το Σάββατο 18 Μαΐου στο ΔΑΚ Πρέβεζας υποδέχθηκε τον Λέοντα Κέρκυρας για την 26η και τελευταία αγωνιστική κλείνοντας ιδανικά αυτή τη χρονιά με το ροζ φύλλο αγώνα με σκορ 88-76, έχοντας 21 νίκες και μόλις 3 ήττες από Α.Ε Καναλακίου, ΓΕΑ και Κρόνο Αγρινίου. Διοίκηση, προπονητές, παίχτες και φίλαθλοι πανηγύρισαν όλοι μαζί τη νίκη, με τη Νικόπολη να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια ΕΣΚΑΒΔΕ και να κερδίζει την άνοδο στην National league 2.

Ο σύλλογος εκπροσωπεί το μπάσκετ από το 1975. Το 1976 έγινε ο πρώτος αγώνας καλαθοσφαίρισης στον οποίο έλαβε μέρος ομάδα από την Πρέβεζα. Οι αντίπαλοι ήταν το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και επίλεκτοι Πρέβεζας. Το 1977 δημιουργείται ο Αθλητικός Όμιλος Πρέβεζας ενώ το 1981 με την δημιουργία της ΕΣΚΑΒΔΕ δημιουργείται η Γυμναστική Εταιρία Πρέβεζας Νικόπολη που έγινε γνωστή και στην περιοχή μας από τις “μάχες” που εδινε στη δεκαετία το ΄80 με τον Κεραυνό Αιγίου.

Επέστρεψε μετά από ένα χρόνο ο Πήγασος Α.Ο. Θυρέας

Ο Πήγασος Α.Ο. Θυρέας Άστρους Κυνουρίας αν και είχε μειονέκτημα απέναντι στην Ερμιονίδα, “έσπασε” την έδρα του αντιπάλου επικρατώντας μέσα στην Ερμιόνη με 68-63 στον τελευταίο τελικό. Ο ΑΟ Ερμιονίδας πάλεψε με όλες τις δυνάμεις του, αλλά δεν τα κατάφερε στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο Ερμιόνης «Γεώργιος & Ευαγγελία Μπουρνάκη», με αποτέλεσμα η ομάδα του Άστρους να κατακτήσει τον τίτλο με συνολικό σκορ 3-2 στη σειρά (2-1 στα μπαράζ). Ο ΑΟ Ερμιονίδας ήταν 1ος στη βαθμολογία σε όλη τη διάρκεια της κανονικής περιόδου, τερματίζοντας στην κορυφή με ρεκόρ (17-5), ενώ στα ημιτελικά των playoffs απέκλεισε την, επίσης, δυνατή ομάδα του Τήρωνα Αγίων Θεοδώρων, αλλά για μία ακόμη φορά αποδείχθηκε ότι στους τελικούς δεν μετράει τόσο η έδρα.

Ο Πήγασος Αθλητικός Όμιλος Θυρέας, γνωστός επίσης και Πήγασος Άστρους, ιδρύθηκε το 1980 και δραστηριοποιείται στο Άστρος Κυνουρίας. Αγωνίζεται με τα χρώματα βυσσινί και λευκό και έδρα του είναι το Κλειστό Γυμναστήριο «Χάρης και Νίκος Γρηγορόπουλος». Το λογότυπό του απεικονίζει έναν καλπάζοντα Πήγασο, το φτερωτό άλογο της Ελληνικής Μυθολογίας. Διατηρεί τμήματα καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης για αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών. Πρόεδρος του συλλόγου είναι ο Παύλος Μαυριάς.

Μετά λοιπόν την ολοκλήρωση των υπόλοιπων τοπικών πρωταθλημάτων οι σίγουρες ομάδες του νέου πρωταθλήματος της National League 2 στον 1ο όμιλο είναι:

Αχαγιά 82, Ιόνιος Κέρκυρας, Δόξα Πύρρου Άρτας, Παναχαϊκή, ΓΣ Γαργαλιάνων, Ένωση Γλαύκου Εσπέρου, Αστέρας Τέμενης, Πήγασος Άστρους, Νικόπολη Πρέβεζας, Γαλήνη και ένας εκ των Πολύβιου Μεγαλόπολης, Δίωνα Κυπαρισσίας και Καλαμάτα 80.
Απομένει να δούμε ποιες από τις ομάδες που υποβιβάστηκαν από τη National League 1 θα τοποθετηθούν στον 1ο όμιλο για να διαμορφωθεί η εικόνα του νέου πρωταθλήματος.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr