background img
banner
banner

ΜΠΑΣΚΕΤ: O Διαμαντής Σταθακόπουλος συνεχίζει για 4η σεζόν στον Αστέρα Τέμενης

ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΟ ΝΤΟΠΙΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΣΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ

Μετά τον Ανδρέα Βουρνά, ο Αστέρας Τέμενης B.C ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας του και με τον Διαμαντή Σταθακόπουλο για τη σεζόν 2024-25. Ο δυναμικός φόργουορντ ήρθε στην ομάδα το 2021 προερχόμενος από τον Κεραυνό Αιγίου σε μία μετακίνηση που τότε είχε εξελιχθεί σε… σήριαλ και συνεχίζει για 4η σ χρονιά στη σειρά, προσφέροντας πολύτιμες βοήθειες στη Frontline του Αστέρα. Στην ομάδα της Τέμενης θέλουν να διατηρήσουν το ντόπιο στοιχείο με Αιγιαλείς παίκτες και ο Σταθακόπουλος (που είναι από την Τέμενη) είναι ο πρώτος γηγενής που ανανεώνει και σίγουρα δεν θα είναι και ο τελευταίος. Στην ομάδα ανήκουν τρεις ακόμη Αιγιώτες από το περυσινό ρόστερ (Δούβος, Βαγενάς, Τσιμπούκης) που πιθανότατα θα συνεχίσουν και αυτοί τη νέα σεζόν.

Τρεις αποχωρήσεις από την ομάδα

Βουρνάς, Σταθακόπουλος είναι οι δύο ανανεώσεις μέχρι στιγμής, αλλά στον αντίποδα, τρεις παίκτες αποτελούν παρελθόν. Πρόκειται για τους Αλέξη Μπίρμπα, Γιώργο Σακελλαρόπουλο και Παναγιώτη Γκάτζιο για τους οποίους η διοίκηση του Αστέρα ανακοίνωσε την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της.

“Τρεις πολύ καλοί αθλητές, που συνέβαλλαν τα μέγιστα στο περσινό πρωτάθλημα, αλλά και τρία εξαιρετικά παιδιά. Τους ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά τους στην ομάδα μας και τους ευχόμαστε ότι καλύτερο στη ζωή και την μπασκετική τους πορεία”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

“Διπλό” στη Μεγαλόπολη η Καλαμάτα, μείωσε σε 2-1 τη σειρά των τελικών (53-67)

Διανύουμε το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου και ακόμη δεν ξεκαθάρισε ποια θα είναι η τελευταία ομάδα που θα συμπληρώσει τον όμιλο του Αστέρα Τεμένης στη National Lwague 2. Η Καλαμάτα 80 έμεινε ζωντανή για την κατάκτηση του τίτλου στην Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, επικρατώντας το βράδυ της Τετάρτης του Πολύβιου με 53-67 στον πρώτο τελικό, που διεξήχθη στην Μεγαλόπολη, μειώνοντας την σειρά σε 2-1 και η σειρά μεταφέρεται την Κυριακή στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας.

Οι Αρκάδες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκαν με 19-13 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Η Κ80 ανέβασε την απόδοσή της στο δεύτερο δεκάλεπτο και κατάφερε να μειώσει στη μικρότερη διαφορά (28-27). Η αντεπίθεση συνεχίστηκε στην 3η περίοδο όπου με ηγέτη τον Σκοπέτο (19π.) οι φιλοξενούμενοι πήραν διαφορά 12 πόντων (40-52) και ουσιαστικά “κλείδωσαν” τη νίκη.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Πολύβιος προσπάθησε να αντιδράσει, όμως η Καλαμάτα 80 διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι και πανηγύρισε την πρώτη νίκη στη σειρά.
Πρώτος σκόρερ για την Καλαμάτα 80 ήταν ο Σκοπέτος με 19 πόντους, ενώ ακολούθησαν οι Αλεξανδρόπουλος (14 πόντοι) και Αναγνωστόπουλος (11 πόντοι). Για τον Πολύβιο, ξεχώρισαν οι Τζιούβελης (15 πόντοι) και Τρυφωνόπουλος (13 πόντοι).

Το πρόγραμμα των τελικών:
1η αγωνιστική
ΑΕΜ Πολύβιος – Καλαμάτα 80 53-67
2η αγωνιστική
Καλαμάτα 80 – ΑΕΜ Πολύβιος
ΚΥΡΙΑΚΗ 23-06-2024 ΚΔΓ ΤΕΝΤΑ 20:30
3η Αγωνιστική (εφόσον χρειαστεί)
ΑΕΜ Πολύβιος – Καλαμάτα 80
ΤΕΤΑΡΤΗ 26-06-2024 ΚΔΓ ΜΕΓ/ΛΗΣ 20:30


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr