background img
banner
banner

Ξέφυγε από το θέμα «Πρόσκληση Ενδιαφέροντος» η Γενική Συνέλευση

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΛΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΙΣ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΦΟΥ ΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟ

Χωρίς ουσιαστική λύση για το διοικητικό εξελίχθηκε και ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 17 Ιουνίου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης» η 2η Γενική Συνέλευση του Παναιγιάλειου.
Οι παραβρισκόμενοι αναλώθηκαν σε προσωπικές κόντρες και έφυγαν εκτός θέματος αφού η συνέλευση συγκλήθηκε για την αναζήτηση νέας διοίκησης κάτι που δεν προέκυψε, έτσι θα επαναληφθεί στις 26 Ιουλίου

Απουσίαζε ο Θάνος Ανδρικόπουλος

Στην εξέλιξη της Συνέλευσης διαπιστώθηκε ότι ο αντιπρόεδρος Θάνος Ανδρικόπουλος από την μια είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του Παναιγιάλειου Γιώργο Μπάστα και του τόνισε ότι δεν ενδιαφέρεται προσωπικά, αλλά θα έρθει σε επαφές με τον κύκλο του για ενδιαφερόμενους και χορηγούς.

Από την άλλη σε συνομιλία του στον πρόεδρο της Συνέλευσης Μάριο Παπαχριστόπουλο, που μαζί με τον Γιώργο Μπάστα και τον Κώστα Τηλιγάδη συντόνισαν την Γενική Συνέλευση, ανέφερε ότι δεν μπορούσε να παρευρεθεί λόγω οικογενειακού προβλήματος υγείας και θα χρειαστεί μια παράταση 5-6 ημερών, για να καταλήξει στην τελική του απόφαση.

Έχει κινήσει κάποιες διαδικασίες έχοντας έρθει σε επαφή με δυο – τρία άτομα, οπότε θα πρέπει να ληφθεί και αυτό στα υπ’ όψιν, εφ’ όσον έρθει ο ίδιος και το παρουσιάσει μόνος του.

Ενδιαφερόμενος εκπροσωπήθηκε από τον Βασίλη Ροδόπουλο

Το πρώην μέλος της προσωρινής διοίκησης του Παναιγιάλειου Βασίλης Ροδόπουλος, δήλωσε ότι εκπροσωπεί έναν άνθρωπο γνώστη του ποδοσφαίρου και με καλή οικονομική διαφάνεια. Θέλει να έχει μια εικόνα για το τι θα αναλάβει και φυσικά τον οικονομικό απολογισμό στη διάθεσή του, για να γνωρίζει σίγουρα ότι η ομάδα δεν χρωστάει.

Όταν αργότερα πήρε πάλι τον λόγο ο Ροδόπουλος αναφέρθηκε στον σωστό τρόπο λειτουργίας ενός σωματείου. Ειπε: «Ασχολήθηκα και το θεώρησα τιμή μου να ήμουν στη διοίκηση. Ο προορισμός της προσωρινής διοίκησης είναι να κρατήσει την ομάδα στη ζωή και να βρεθεί ένας αντικαταστάτης. Χάσαμε την ευκαιρία τότε που είμαστε Α΄ τοπικό και η δική μου θητεία έληξε με την θητεία Ανδριόπουλου – Ανδρικόπουλου. Η πρότασή μου ήταν υποδομές, να είναι ενήμερο για όλα το ΔΣ, είχα προτεραιότητες που δεν προγραμματίστηκαν και παραιτήθηκα. Δεν είναι ντροπή η παραίτηση όταν συντρέχει σοβαρός λόγος. Τα καθήκοντα της προσωρινής διοίκησης έχουν περιορισμούς, διαφορετικά χάνει σε εξουσία και σε οικονομικούς πόρους.»

Πρόβλημα γηπεδικό στον ορίζοντα

Για την επανεγγραφή στο Μητρώο μίλησε ο Γιώργος Μπάστας, που όμως θα χρειαστούν κάποια ακόμα έγγραφα για να ολοκληρωθεί ο φάκελος. Επειδή έγινε άμεσα η επανεγγραφή, όπως εκλογές, οικονομικός απολογισμός για το 2024, το περιθώριο για κλείσει ο φάκελος είναι μέχρι τον Οκτώβριο, ενώ απορρίφθηκε σαν δεύτερη έδρα η Αβυθος, που δεν έχει άδεια λειτουργίας.
Παράλληλα δεν έχει παραδοθεί ακόμα από τον εργολάβο το Δημοτικό Στάδιο.

Είναι σημαντικό να κλείσει επιτυχώς το κεφάλαιο του Μητρώου, αφού θα έρθουν χρήματα από το στοίχημα, αλλά και από το νέο τμήμα που δραστηριοποιείται.

Αιχμές από τον Νίκο Μαραγκό

Ο ταμίας του Παναιγιάλειου φανερά δυσαρεστημένος από τα λεγόμενα της προηγούμενης Συνέλευσης που ο ίδιος ήταν απών, για τα όσα δηλαδή κατηγορήθηκαν τα μέλη της προσωρινής διοίκησης, για τα διαρκείας, για το πώς γινόταν οι πληρωμές και για τον τρόπο που αντιμετώπιζε σε κάποιες περιπτώσεις ο αντιπρόεδρος τα μέλη της προσωρινής διοίκησης.

Τόνισε ότι δεν μπόρεσε να πάρει άδεια από την δουλειά του κι έτσι απουσίασε και εξήγησε από τη δική του πλευρά τα πράγματα σχετικά με τις αιχμές που άφησε ο Θάνος Ανδρικόπουλος.
Από τους παρευρισκόμενους θεωρήθηκε καλύτερο να μην γίνεται λεκτική επίθεση στους απόντες, όταν μάλιστα ξεφεύγει από το θέμα της Συνέλευσης.

Δαδιώτης και Κολοκυθάς

Ενώ υπήρξε γενική αντίδραση για το λάθος τρόπο που έπαιρνε η συζήτηση, ο Πέτρος Δαδιώτης και ο Κώστας Κολοκυθάς είχαν την άποψη ότι δεν είναι πρέπον να κατηγορούνται άνθρωποι που έχουν καταναλώσει χρήματα για την ομάδα.

Έκρηξη Γιάννη Μπαλτιμά

Ο Γιάννης Μπαλτιμάς ζήτησε τον λόγο εκνευρισμένος λέγοντας: «Έχουμε καταναλώσει τόσο χρόνο για να λέμε για τον Θάνο. Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει που βρίσκεται ο Παναιγιάλειος. Αν ο Θάνος πλήρωσε δεν πλήρωσε, αν ο Μανούρας έδιωξε τους Αιγιώτες ή όχι, αν πήρε 13000 ευρώ ο ένας ή άλλος.
Αντί να κάτσουμε εδώ να σκεφτούμε και να βρούμε λύσεις για την επόμενη μέρα, κοιτάζουμε τι έκανε ο ένας και ο άλλος.
Άσχετα με το τι θα κάνει στη συνέχεια με την ομάδα ο Θάνος Ανδρικόπουλος, τι θα κάνει ο κύριος που πρότεινε ο Βασίλης Ροδόπουλος, να δούμε τι θα γίνει αν λήξει η διοίκηση Πρωτοδικείου στις 6 Σεπτεμβρίου, χωρίς να έχει βρεθεί κάποιος ενδιαφερόμενος. Το δυστύχημα ήταν ότι δεν προχώρησε η πρόταση Αυγενάκη από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα χρέη της ομάδας, γεγονός που οδηγεί τον Παναιγιάλειο στην καταστροφή. Ακόμα και Γ΄ τοπικό να πάμε αυτά δεν διαγράφονται. Οπότε η θα πάμε σε συγχώνευση, ή θα ξεκινήσουμε από το μηδέν, ή να βρεθεί κάποιος να κάνει ρύθμιση στα χρέη».

Αντώνης Ρέλλας: «Σου δίνει ευκαιρία ο νόμος για τα χρέη»

Ο τέως πρόεδρος του Παναιγιάλειου Αντώνης Ρέλλας, αναφέρθηκε στις προσωπικές του εμπειρίες και πως μπορεί να λειτουργήσει μια διοίκηση αψηφώντας τα προηγούμενα χρέη. Είπε: «Οι υποχρεώσεις του Παναιγιάλειου θα διαιωνίζονται. Είχα ο ίδιος ειδοποίηση ότι πήρα επάνω μου τα χρέη του Παναιγιάλειου μέχρι να μετατρέψουμε την ομάδα από Ερασιτεχνική σε ΠΑΕ και ευτυχώς εν τέλει αθωώθηκα. Ο νόμος Αυγενάκη σταμάτησε από την Ευρωπαϊκή Ενωση για την διαγραφή χρεών. Ευθύνη στις διοικήσεις θα διαιωνίζεται. Η εκάστοτε διοίκηση ευθύνεται μόνο για την χρήση και υπάρχει το δικό μου και άλλα δεδικασμένα. Το θέμα είναι ότι η ομάδα μπορεί να διοικηθεί. Ο νόμος σου δίνει την ευκαιρία, αρκεί όταν αλλάζει μια διοίκηση θα πρέπει να γίνει η μεταβολή στην ΔΟΥ και το χρονικό διάστημα που λειτούργησε, αρκεί να είναι εντάξει με τις οικονομικές υποχρεώσεις που είχε στο διάστημα της προεδρίας. Να μην χρωστάει πουθενά».

Κώστας Τηλιγάδης: «Θέλει υποδομές και μαγαζί δικό του ο Παναιγιάλειος»

Ο Κώστας Τηλιγάδης είχε την άποψη ότι: «Στον Παναιγιάλειο όσα λεφτά και να πέσουν πάνε στον «βρόντο». Το έχουμε δει από τα χρήματα που έβαλαν οι προηγούμενες διοικήσεις. Πρέπει να τα σβήσουμε όλα. Να φτιάξουμε τον Παναιγιάλειο μια οικογενειακή επιχείρηση, με τις υποδομές, δική του μπουτίκ και δικά του παιδιά μέσα από τα σπλάχνα του.»

Διατεθειμένος να εμπλακεί ο Κώστας Τσιγκρής

Όπως ανέφερε με καθυστέρηση ο Γιώργος Μπάστας, ο κ. Τσιγκρής παρουσιάστηκε την επόμενη μέρα της πρώτης Γενικής Συνέλευσης εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον του για το ΔΣ. Απλά τόνισε ότι δεν μπορεί να αναλάβει όλο το οικονομικό βάρος, που θα μπορούσε να το σηκώσει με συμπαίκτες που θα πλαισιωθεί.

Στην επόμενη Γενική Συνέλευση τα σπουδαία

Από τους παριστάμενους ζητήθηκε και ένα άλλο πλάνο στην περίπτωση που μια επιτροπή ασχοληθεί με τους υποψήφιους για τη διοίκηση και δεν υπάρξει αποτέλεσμα. Σαν αποτέλεσμα και η κεντρική ιδέα της χθεσινής Συνέλευσης ήταν να έρθουν επαφή οι μέχρι τώρα ενδιαφερόμενοι (Τσιγκρής, ο ομογενής που εκδήλωσε ενδιαφέρον και ο Θάνος Ανδρικόπουλος) μήπως τα βρουν και δημιουργήσουν μια σύμπραξη στη διοίκηση του Παναιγιάλειου, ενώ παράλληλα να παίξει και ένα πλάνο Β΄, που θα δώσει λύση στον διοικητικό γρίφο.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr