background img
banner
banner

Οι αλλαγές δεν επηρεάζουν τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς

ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΤΟΣ

Παρά τις αρρυθμίες που προκλήθηκαν εξαιτίας της κατάργησης του ΝΠΔΔ υπό το οποίο λειτουργούσαν και παρότι αρχικά τέθηκαν υπό την αντιδημαρχία Υγείας και εν συνεχεία υπό την αντιδημαρχία Πολιτισμού – Αθλητικού, με συντονισμένες ενέργειες τα προβλήματα ξεπεράστηκαν και δεν επηρεάστηκε η λειτουργία των Δημοτικών Βρεφονηπιακών – Παιδικών Σταθμών. Αντιθέτως μάλιστα υπάρχει άριστος προγραμματισμός ήδη για το νέο σχολικό έτος, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να γίνουν δεκτά όσο το δυνατόν περισσότερα παιδάκια και να μην μείνουν εκτός.

Και φέτος, οι Σταθμοί που θα λειτουργήσουν, είναι: Α΄- Β΄ Δημοτικός Βρεφονηπιακός-Παιδικός Σταθμός Αιγίου, Γ΄ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Αιγίου, Δ΄ Δημοτικός Βρεφονηπιακός-Παιδικός Σταθμός Αιγίου, Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Διακοπτού, Δημοτικός Βρεφονηπιακός-Παιδικός Σταθμός Ακράτας.

Ξεκίνησαν οι επανεγγραφές – Ως το τέλος του μήνα ανοίγει η πλατφόρμα για τα Voucher

Όπως ανέφερε στo Protionline.gr ερωτηθείς σχετικά ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Αθλητισμού Παναγιώτης Ανδριόπουλος, ΄΄επικαιροποιήθηκαν οι αποφάσεις που είχε πάρει παλαιότερα το Νομικό Πρόσωπο και δεν υπάρχουν αλλαγές ούτε ως προς τη λειτουργία ούτε προς τις γενικότερες συνθήκες. Θα εργαστούμε σύμφωνα με τις οδηγίες και τις ειδικές άδειες που έχουν ληφθεί από τον Ε.Ε.Τ.Α.Α αλλά και από την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας΄΄.

Ο αντιδήμαρχος ενημέρωσε ότι έχουν ξεκινήσει ήδη οι αιτήσεις επανεγγραφών για τα παιδιά που φιλοξενούνται τώρα στους παιδικούς σταθμούς, ενώ όπως χαρακτηριστικά τόνισε, μέχρι τα τέλη του τρέχοντος μήνα θα έχει ανοίξει και η διαδικτυακή πύλη – πλατφόρμα, για τις αιτήσεις Voucher που πρέπει να καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι (επιδοτήσεις από προγράμματα ΕΣΠΑ).

΄΄Θεωρώ ότι είμαστε σε θέση να καλύψουμε μεγαλύτερο ποσοστό από πέρυσι, αφού οι ενδείξεις που έχουμε δεν φανερώνουν ότι θα υπάρξουν πολλές εγγραφές λόγω της υπογεννητικότητας. Πέρυσι είχαμε 80 συνολικά αιτήσεις που δεν μπορέσαμε σε πρώτη φάση να καλύψουμε, όμως κατά τη διάρκεια του έτους καταφέραμε να καλύψουμε τελικά το 40% του συνόλου, με αποτέλεσμα εκτός σταθμών να μείνουν περίπου 50 παιδάκια. Ευελπιστούμε ότι φέτος δεν θα μείνουν παιδιά εκτός΄΄, τόνισε.

Υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και φροντίδα

Σημείωσε ακόμη ότι το προσωπικό καταβάλει τεράστιες προσπάθειες να επιτύχει το καλύτερο δυνατά έργο και πως εξαιτίας της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται, υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον και εμπιστοσύνη προς τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.

Ιδιαίτερα προσεγμένα είναι τα γεύματα που προσφέρονται στα παιδιά, με τον αντιδήμαρχο να τονίζει πως χρησιμοποιούνται τα πιο αγνά υλικά που υπάρχουν και πως η επιλογή του μενού γίνεται από ειδική διατροφολόγο η οποία συνεργάζεται με τον δήμο για τους Παιδικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.

Ως προς τα άτομα που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους Σταθμούς, ο κ. Ανδριόπουλος είπε πως ΄΄είναι περίπου 70 άτομα, με όλους τους χαρακτήρες των συμβάσεων που υπάρχουν, είτε αυτοί είναι μόνιμοι, είτε αορίστου χρόνου, είτε συμβασιούχοι. Υπάρχουν και κάποιοι που δουλεύουν με “μπλοκάκια” παροχής υπηρεσιών, όμως έχουν ελαχιστοποιηθεί αυτές οι περιπτώσεις. Είμαστε σε αναζήτηση του πώς θα καλυφθούν όλες οι θέσεις και αναζητούμε τις καλύτερες εργασιακές φόρμουλες΄΄.

Ο αντιδήμαρχος, ενημέρωσε ότι για ένα βρεφικό τμήμα 10 παιδιών περίπου κατά την περσινή περίοδο, αρκούσαν δύο εργαζόμενοι (ΤΕ και ΔΕ) ενώ στη νέα οδηγία που ενδέχεται να ζητήσει ο αρμόδιος φορέας, ίσως να ζητηθούν παραπάνω εξειδικευμένα άτομα.

΄΄Η εργασιακή λύση με το «μπλοκάκι» ήταν λίγο – πολύ… υποχρεωτική για εμάς, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί ο δήμος με νέες προσλήψεις, καθώς δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Είμαστε έτοιμοι ήδη για την περίοδο που ξεκινά στις αρχές του Σεπτέμβρη΄΄, είπε ο αντιδήμαρχος, διευκρινίζοντας ότι η τρέχουσα χρονιά ολοκληρώνεται στο τέλος Ιουλίου.
Οι θέσεις θα καλυφθούν είτε με μοριοδότηση από την Επιτροπή Ελέγχου είτε από τις αιτήσεις που θα κατατεθούν (επιδοτήσεις).

Κυρίαρχο ρόλο παίζουν σε κάθε περίπτωση τα οικογενειακά και εισοδηματικά κριτήρια και το εάν η οικογένεια είναι μονογονεϊκή ή όχι.
΄΄Περίπου στις 10 Αυγούστου θα έχουμε την πλήρη εικόνα των αιτήσεων και των παιδιών που θα γίνουν δεκτά για την χρονιά ‘24 – ‘25.
Αυτή τη στιγμή έχουμε πάνω από 180 παιδάκια στους σταθμούς μας΄΄, πρόσθεσε ο κ. Ανδριόπουλος υπενθυμίζοντας ότι υπάρχει ΦΕΚ και για έναν ακόμη Σταθμό στη Συμπολιτεία και ανάλογα με τις ανάγκες θα κινηθούν οι διαδικασίες, εφόσον βέβαια βρεθεί και ο κατάλληλος χώρος να στεγαστεί.

Τα τροφεία

Εν τω μεταξύ, από τη Δημοτική Επιτροπή εγκρίθηκαν τα τροφεία που θα καταβάλλονται για θέσεις μη επιδοτούμενες. Οι κλίμακες των τροφείων στον Α΄-Β΄ Δημοτικό Παιδικό – Βρεφονηπιακό Σταθμό Αιγίου, στον Γ΄ Δημοτικό Παιδικό Σταθμό 3 (Μυρτιά) Αιγίου, στον Δ΄ Δημοτικό Παιδικό – Βρεφονηπιακό Σταθμό Αιγίου, στον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Διακοπτού και στον Δημοτικό Παιδικό – Βρεφονηπιακό Σταθμό Ακράτας, να είναι οι παρακάτω: 1.Για ετήσιο οικογ. εισόδημα από ευρώ 0 έως 6.000, σε 20 ευρώ ανά μήνα 2.Για ετήσιο οικογ. εισόδημα από ευρώ 6.001 έως 12.000, σε 30 ευρώ ανά μήνα 3.Για ετήσιο οικογ. εισόδημα από ευρώ 12.001 έως 18.000, σε 40 ευρώ ανά μήνα 4.Για ετήσιο οικογ. εισόδημα από ευρώ 18.001 έως 23.000, σε 50 ευρώ ανά μήνα 5.Για ετήσιο οικογ. εισόδημα από ευρώ 23.001 έως 28.000, σε 60 ευρώ ανά μήνα 6.Για ετήσιο οικογ. εισόδημα από ευρώ 28.001 έως 32.000, σε 70 ευρώ ανά μήνα 7.Για ετήσιο οικογ. εισόδημα από ευρώ 32.001 και πάνω , σε 80 ευρώ ανά μήνα.

Επίσης για όλους τους Παιδικούς Σταθμούς (Αιγίου, Διακοπτού, Ακράτας) ισχύουν τα παρακάτω: Για τα δεύτερα παιδιά κάθε οικογένειας θα καταβάλλεται το μισό των τροφείων που καταβάλλονται για το πρώτο παιδί, ενώ για το τρίτο παιδί που φιλοξενείται ταυτόχρονα στον Σταθμό, δεν θα καταβάλλονται τροφεία.
Οι πολύτεκνες οικογένειες με εισόδημα έως 23.000 ευρώ ,θα καταβάλλουν το μισό του ποσού των τροφείων που ανήκει στην κλίμακά τους. Αν το εισόδημά τους υπερβαίνει το ποσό των 23.000 ευρώ, θα καταβάλλουν το ποσό των τροφείων που αντιστοιχεί στην αμέσως προηγούμενη κλίμακα.

Για αλλοδαπούς που δεν διαθέτουν εκκαθαριστικό σημείωμα, θα καταβάλλεται ανεξαρτήτως εισοδήματος το ποσό των 44 ευρώ κατά μήνα, με απαραίτητη την άδεια παραμονής στη χώρα μας.
Οικογένειες στις οποίες ο ένας από τους δύο γονείς ή τέκνο είναι ανάπηρο με ποσοστό αναπηρίας 67% και πάνω ή Α.Μ.Ε.Α., δεν υποχρεούνται στην καταβολή ποσού για τροφεία.
Σε περίπτωση απουσίας του φιλοξενουμένου παιδιού από τον Παιδικό Σταθμό για οποιονδήποτε λόγο, το καθορισθέν ποσό των τροφείων καταβάλλεται κανονικά.
Οι γονείς θα καταβάλλουν τα τροφεία σύμφωνα με το Ατομικό Ειδοποιητήριο που θα λαμβάνουν από τον Σταθμό που φοιτούν τα παιδιά τους. -Σε βεβαιωμένες περιπτώσεις ανεργίας των γονέων φιλοξενουμένου παιδιού, η Ειδική Επιτροπή θα εξετάζει το θέμα κατά περίπτωση, όπως επίσης τις περιπτώσεις μονογονεϊκών οικογενειών, χήροι/ες, διαζευγμένοι/ες, πατέρας στρατιώτης, γονέας φοιτητής κ.ά. Το ποσό των τροφείων ξεκινά να καταβάλλεται από τον μήνα εγγραφής του παιδιού στον Παιδικό Σταθμό.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr