background img
banner
banner

Ολοκληρώθηκαν οι μετρήσεις για την κυκλοφοριακή μελέτη

ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ –ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΟΛΙΣ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουν στον δήμο Αιγιαλείας αλλά και οι πολίτες τα αποτελέσματα της κυκλοφοριακής μελέτης που διεξήχθη το προηγούμενο διάστημα στο κέντρο του Αιγίου αλλά και στους δρόμους περιμετρικά αυτού. Οι μετρήσεις ολοκληρώθηκαν, τα συμπεράσματα εξήχθησαν και τα στοιχεία είναι υπό επεξεργασία της αρμόδιας εταιρείας που διεξήγαγε την έρευνα. Με διαδικασίες fast track θα τεθούν στη διάθεση του δήμου απ’ όπου υπάρχει πρόθεση να ληφθούν υπόψη και οι απόψεις των άμεσα σχετιζόμενων με το θέμα.

Η μελέτη, που είχε ανατεθεί στο γραφείο του κ. Σπηλιόπουλου στην Πάτρα, εκπονήθηκε από τον έμπειρο συγκοινωνιολόγο Δημήτρη Σαρδελιάνο ο οποίος έχει στο ενεργητικό του κι άλλες μελέτες που εφαρμόστηκαν επιτυχώς, όπως αυτή της οδού Ρήγα Φεραίου στην Πάτρα, που πεζοδρομήθηκε. Τις προηγούμενες ημέρες οι πολίτες συναντούσαν τα λάστιχα των μετρήσεων σε πολλούς δρόμους γύρω από το κέντρο όπως η οδός Ταξιαρχών, η Σολωμού, η 20ής Μαρτίου κ.ο.κ.

Ό,τι ήταν να δει όμως ο μελετητής το έχει δει και το έχει καταγράψει, ενώ πλέον βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας των δεδομένων που συνέλεξε και της σύγκρισης με προηγούμενες κυκλοφοριακές μελέτες του κέντρου του Αιγίου, που έχει στη διάθεσή του. Βεβαίως, όπως αναφέρει στo Protionline.gr ο εντεταλμένος σύμβουλος του δημάρχου για θέματα κυκλοφοριακής φύσεως Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ΄΄αυτό που θα ληφθεί υπόψη είναι τα στοιχεία των τελευταίων μετρήσεων της κυκλοφοριακής μελέτης, διότι πλέον τα δεδομένα έχουν αλλάξει΄΄.

Όλα τα ενδεχόμενο θα… πέσουν στο τραπέζι

΄΄Γνωρίζουμε ότι η καταγραφή έχει ολοκληρωθεί και αναμένουμε τα αποτελέσματα΄΄, σημείωσε ο κ. Αγγελόπουλος, ξεκαθαρίζοντας πως ΄΄κακώς έχει περάσει προς τα έξω ότι θα γίνει έτσι κι αλλιώς πεζοδρόμηση. Ο δήμαρχος έχει καταστήσει σαφές πως ναι μεν τάσσεται υπέρ της παραχώρησης χώρου στους πεζούς πλην όμως κανείς δεν σκοπεύει να παρεκκλίνει των όσων αναφέρει ο συγκοινωνιολόγος. Επομένως, όλα τα ενδεχόμενα θα… πέσουν στο τραπέζι και θα συζητηθούν. Διότι δεν φτάνει να υπάρχει πρόθεση για πεζοδρόμηση. Πρέπει να συνοδεύεται από ουσιαστικές παρεμβάσεις που θα μπορούν να υποστηρίξουν μία ενδεχόμενη πεζοδρόμηση΄΄.

Επιπλέον, ο κ. Αγγελόπουλος τόνισε ότι ΄΄από τα αποτελέσματα της μελέτης και εφόσον προτείνεται όντως πεζοδρόμηση, θα μας δίνονται κατευθύνσεις και για το πώς μπορεί να γίνει. Από εκεί και πέρα και ο δήμαρχος ανέφερε ότι κάθε πρόταση θα τεθεί προς συζήτηση με τους εμπλεκόμενους φορείς, δηλαδή τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο κέντρο, τους καταστηματάρχες, τα ταξί που εκπροσωπώ, τα αστικά κ.λπ. Θα συλλεχθούν οι προτάσεις και οι θέσεις και θα συγκεραστούν με την κυκλοφοριακή μελέτη΄΄.

Υπό επεξεργασία σχέδιο για τη λειτουργία των δημοτικών πάρκινγκ

Παράλληλα, ο κ. Αγγελόπουλος αναφέρθηκε και στο πλεονέκτημα του κέντρου της πόλης που διαθέτει μεγάλο αριθμό χώρων για δωρεάν στάθμευση. ΄΄Είναι γεγονός ότι έχουμε πολλούς χώρους πάρκινγκ. Προσωπικά προχώρησα σε μία καταγραφή και προκύπτει ότι στο κέντρο βρίσκονται 430 θέσεις σε δημοτικά πάρκινγκ που διατίθενται δωρεάν αλλά με λάθος τρόπο, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να τις καταλαμβάνουν κάτοικοι ή και καταστηματάρχες. Το ζητούμενο είναι στα πάρκινγκ αυτά να σταθμεύουν άνθρωποι που διαμένουν σε πιο απομακρυσμένες περιοχές ή εκτός κέντρου οι οποίοι θα μπορούν να παρκάρουν και να περπατούν στους κεντρικούς δρόμους. Υπάρχουν και πάρκινγκ που πολλοί συνδημότες δεν τα γνωρίζουν και θα φροντίσουμε να υπάρξει σήμανση΄΄, τόνισε ο υπεύθυνος του δήμου επί των κυκλοφοριακών, για να καταλήξει: ΄΄Έχουμε ένα πλάνο γι’ αυτό και επίσης θα τεθεί υπό επεξεργασία ώστε να βρεθεί η καλύτερη λύση για όλους΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr