background img
banner
banner

Οργάνωση Ημερίδας «Πολιτισμός – Πολιτιστικοί Σύλλογοι»

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΕΛΙΑΝΙΤΙΚΩΝ «ΗΛΙΟΣ»

Τη Δευτέρα 10 Ιουνίου και ώρα 18.00, στο ξενοδοχείο «Κανελλής», παραλιακή οδός Κυανής Ακτής Σελιανιτίκων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σελιανιτίκων «Ήλιος», σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας οργανώνει ανοικτή δημόσια ημερίδα με θέμα: «Πολιτισμός – Πολιτιστικοί Σύλλογοι».

Όπως τονίζει σε δελτίο Τύπου, ΄΄ο πολιτισμός είναι μια ευρύτατη έννοια, η οποία καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα δραστηριοτήτων και αποτελεί την ισχυρότερη ένδειξη προόδου και ευημερίας των σύγχρονων κοινωνιών. Πολιτισμός και Πολιτιστικοί Σύλλογοι μπορούν να συμβάλουν στη δημιουργία κοινωνικής συνοχής και στην ενδυνάμωση της κοινότητας. Στόχος της δράσης είναι να αναδειχθούν νέες δραστηριότητες, ώστε ο τοπικός πολιτισμός να αναδειχθεί σε ένα προνομιακό πεδίο άσκησης τοπικών πολιτιστικών πρακτικών.

Για πρώτη φορά θα διερευνηθούν τα νέα κοινωνικά δεδομένα που θα επιτρέψουν στους Πολιτιστικούς Συλλόγους να λειτουργήσουν με νέες καινοτόμες δράσεις και την ευκαιρία να γεφυρώσουν μια ουσιαστική συνεργασία με δημιουργικές πρωτοβουλίες με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Με τη δράση αυτή του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελιανιτίκων ανοίγει η συζήτηση για ένα μεγάλο κεφάλαιο της περιοχής, τον πολιτισμό και τους πολιτιστικούς συλλόγους, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις συναφούς περιεχομένου, με την κορύφωση αυτών των εκδηλώσεων το «Πανελλήνιο Φόρουμ Πολιτιστικών Φορέων» που θα πραγματοποιηθεί από την Ομοσπονδία Συλλόγων Αιγιαλείας΄΄.

Πρόγραμμα Ημερίδας

Συντονιστής: Γεώργιος Ρόζος, Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Σελιανιτίκων «Ήλιος». Στην έναρξη της ημερίδας θα απευθύνουν χαιρετισμοί θεσμικοί εκπρόσωποι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Αιγιαλείας. Ομιλητές: «Ο ρόλος των Πολιτιστικών Συλλόγων στο σημερινό γίγνεσθαι» Κλεομένης Κωστόπουλος, Εικαστικός Καλλιτέχνης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του «ArtWalk». «Πώς αξιοποιούμε τον πολιτισμό για την τοπική ανάπτυξη» Θεόδωρος Λουλούδης, Εκδότης και Διευθύνων Σύμβουλος της Εφημερίδας «Πελοπόννησος». «Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι σχεδιάζουν για το αύριο» Σταύρος Καραδημητρόπουλος, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Συλλόγων Αιγιαλείας. «Πολιτισμός και καινοτομία στο νέο ΕΣΠΑ» Λυκούργος Σταυρουλόπουλος, Οικονομολόγος, Περιφερειακός Σύμβουλος, Υπεύθυνος Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. «Αναδεικνύοντας το παρελθόν, προσβλέποντας το μέλλον» Χρήστος Κανελλής, Μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελιανιτίκων «Ήλιος», Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας. «Αξιοποιώντας τον πολιτισμό ως Πυλώνα Βιώσιμης και Ανθεκτικής Ανάπτυξης στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας» Αθανάσιος Βασιλόπουλος, Επιχειρηματικός σύμβουλος, Συντονιστής στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτιστικών Συλλόγων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Στρογγυλή Τράπεζα (με τη συμμετοχή των εκπροσώπων πολιτιστικών συλλόγων, του Δήμου, της Περιφέρειας, της εκπαίδευσης και των κοινωνικών φορέων). Συμπεράσματα (ολομέλεια).


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr