background img
banner
banner

Ο Δ. Μαγγίνας παραμένει ψηλά στη λίστα των μεταγραφών

ΕΞΗΓΕΙ ΓΙΑΤΙ ΧΑΛΑΣΕ ΠΕΡΥΣΙ Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟ

Γεννημένος το 1997 ο κεντρικός αμυντικός Δημήτρης Μαγγίνας, έχει πλουτίσει τη δική του νοερή ποδοσφαιρική εγκυκλοπαίδεια αγωνιζόμενος σε μεγάλες κατηγορίες.

Συνεργάστηκε μεταξύ άλλων σωματείων με Παναιτωλικό, Παναιγιάλειο, Κόρινθο, Δερβένι. Ποτέ όμως δεν αισθάνθηκε πλήρως καταρτισμένος στον λαβύρινθο της τεχνικής του ποδοσφαίρου. Πάντα διψασμένος για μάθηση σε τέχνες και επιστήμες του αθλήματος, παρουσιάζεται κάθε χρόνο καλύτερος. Αυτή η βελτίωση στην ποδοσφαιρική του ποιότητα, του δίνει κουράγιο και δύναμη να εξακολουθεί να προσφέρει αγωνιζόμενος πολύτιμες υπηρεσίες στον εαυτό του και το σωματείο του. Κατάγεται από την ανατολική Αιγιάλεια, δίνει προτεραιότητα στην Αιγείρα / Ακράτα στην οποία ανήκει και τώρα, χωρίς όμως να πει όχι σε κάποια ξεχωριστή πρόταση.

Του δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσει στo Protionline.gr για το χθες, το σήμερα, το μέλλον.

Έχεις αγωνιστεί σε μεγάλες κατηγορίες, είσαι τώρα στην Αιγείρα / Ακράτα. Τι σκέφτεσαι να κάνεις με τις προτάσεις που ήδη έχεις και από τι θα εξαρτηθεί;
Στο παρελθόν έχω υπάρξει μέλος σε μεγαλύτερες κατηγορίες, ακόμα και επαγγελματικού επιπέδου. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή δέχομαι προτάσεις από διάφορες ομάδες, μπαίνοντας έτσι σε μια διαδικασία να αποφασίσω για το μέλλον μου. Δίνω πάντα προτεραιότητα στο σωματείο της περιοχής μου, την Αιγείρα / Ακράτα, εκτός αν πρόκειται για κάτι ιδιαίτερα ξεχωριστό.

Την περυσινή σεζόν είχες συμπεριληφθεί ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους για τον Παναιγιάλειο. Πως δεν προχώρησε αυτό το σενάριο;
Είναι αλήθεια πως υπήρχε ενδιαφέρον για το άτομό μου από την ιστορική ομάδα του Παναιγιάλειου. Στην πρώτη μας συνάντηση τα είχαμε βρει σε όλα και σχεδόν είχαμε συμφωνήσει. Στη συνέχεια ο νέος τότε προπονητής της ομάδας (Νίκος Μανούρας), ζήτησε να με δει για τις επόμενες δέκα μέρες και να με αξιολογήσει. Δεν θέλω να τον κατηγορήσω που ήθελε να σχηματίσει άποψη για μένα αφού δεν γνώριζε τις επιδόσεις μου και τις αποδόσεις μου σαν ποδοσφαιριστή. Όμως στα 27 μου δεν ήθελα να μπω στη διαδικασία των «δοκιμαστικών».
Από την υπόλοιπη διοίκηση με γνώριζαν λίγο – πολύ και θα μπορούσαν να είχαν πάρει θέση για να κλείσει η μεταγραφή μου στον Παναιγιάλειο.

Βασική σου θέση το κέντρο της άμυνας. Πως τα πας σε άλλες θέσεις που πιθανώς να σου προτείνει η τεχνική ηγεσία;
Σε όλη την μέχρι τώρα ποδοσφαιρική μου διαδρομή αγωνίζομαι σε αμυντικές θέσεις. Είναι και προσωπική μου επιλογή καθώς είναι μια θέση που μου αρέσει μου ταιριάζει καλύτερα, μπορώ να δώσω περισσότερα πράγματα από οποιαδήποτε άλλη θέση στο γήπεδο.
Κατά καιρούς μου έχουν εμπιστευτεί από τις τεχνικές ηγεσίες και άλλες θέσεις, όπως σε κέντρο και επίθεση αφού σκοράρω και σαν αμυντικός. Νομίζω όμως ότι από τη φύση μου είμαι αμυντικογενής ποδοσφαιριστής.

Πέρυσι είχες βάλει στόχο τα 10 γκολ. Τα πέτυχες κέρδισες και το bonus. Γενικά πως είδες την προσωπική σου απόδοση;
Πραγματικά. Είχα βάλει στόχο τα 10 γκολ και μάλιστα το είχα δηλώσει και πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα στην εφημερίδα σας. Τα πέτυχα λοιπόν πάντα όμως με την βοήθεια των συμπαικτών μου. Μου αρέσει να σκοράρω, άσχετα αν με τη θέση που παίζω μεγαλώνει ο βαθμός δυσκολίας.
Από το ξεκίνημα της κάθε ποδοσφαιρικής σεζόν θέτω προσωπικούς στόχους. Αυτό με πεισμώνει για να τους κερδίσω, όμως όπως καλά γνωρίζετε πάντα τα δίνω όλα για το συμφέρον της ομάδας που αγωνίζομαι. Αξίζει να αναφέρω ότι ο στόχος των δέκα γκολ μου είχε τεθεί από μέλος της διοίκησης με την επιτυχία να συνοδεύεται με …bonus. Έπιασα τον στόχο, αλλά και το δώρο μου από τον Μιχάλη Σιαφλά, τον οποίο και ευχαριστώ δημόσια.

Πολλοί χαρακτήρισαν το περυσινό πρωτάθλημα στην Α΄ κατηγορία σαν το καλύτερο των τελευταίων ετών; Ποια η δική σου άποψη;
Πιστεύω σταθερά ότι όλα τα πρωταθλήματα κρύβουν μεγάλες απαιτήσεις και ειδικότερα αυτό της Αχαΐας, αφού έχω αγωνιστεί και σε άλλες Ενώσεις.
Οι απαιτήσεις με το χρόνο ανεβαίνουν, το πρωτάθλημα γίνεται πιο δυνατό, γεγονός που πιέζει και υποχρεώνει τις διοικήσεις για περισσότερα πράγματα, αλλά και τους παίκτες για μεγαλύτερη αγωνιστική προσφορά.

Το περυσινό πρωτάθλημα πιστεύω …ξέφυγε από οικονομικής πλευράς, αφού κάποια σωματεία έδωσαν …γη και ύδωρ για να δουν την ομάδα τους να πρωταγωνιστεί. Δύσκολο να ζήσουμε κάτι ανάλογο και στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας που έρχεται, σίγουρα όμως θα εξακολουθήσει να είναι άκρως ανταγωνιστικό στις πρώτες θέσεις.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr