background img
banner
banner

Πέφτουν τα πρόστιμα «βροχή»

ΓΙΑ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗ ΟΓΚΩΔΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ – ΠΛΗΘΩΡΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ

Σε δύο «μέτωπα» μάχεται η αντιδημαρχία Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου. Αφενός στα σημεία που κατ’ επανάληψη εναποτίθενται ογκώδη αντικείμενα τα οποία πλέον είναι λίγο πολύ γνωστά και αφετέρου τα ακαθάριστα από χόρτα οικόπεδα, με τα πρόστιμα να… πέφτουν βροχή.

Tο απόγευμα της περασμένης Τρίτης ο αντιδήμαρχος Νίκος Καραΐσκος βρέθηκε στο «γνώριμο» σημείο της οδού Στράτωνος και Αθ. Φαραζουλή στην Καλλιθέα, εκεί όπου για ακόμη μία φορά είχαν αδειάσει ολόκληρο οικιακό εξοπλισμό.

Το «γνώριμο» σημείο στην Καλλιθέα

Μιλώντας στο Protionline.gr για την κατάσταση που επικρατεί στο εν λόγω σημείο αλλά και σε άλλα που κάποιοι επιμένουν να εναποθέτουν βαρέα αντικείμενα χωρίς την παραμικρή ειδοποίηση προς την αρμόδια υπηρεσία του δήμου, σημείωσε: ΄΄Στο σημείο αυτό της οδού Στράτωνος υπάρχουν πολλά στοιχεία που μπορούν να μας οδηγήσουν στους ασυνείδητους πολίτες που ευθύνονται γι’ αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Θα πραγματοποιηθεί έρευνα στα αντικείμενα και θα βρεθούν οι δράστες΄΄. Ο αντιδήμαρχος αναρωτήθηκε πάντως πώς είναι δυνατόν σε μία τόσο πυκνοκατοικημένη περιοχή να μην είδε κάποιος τους ανθρώπους που κουβάλησαν τόσα αντικείμενα, ούτε στην παρούσα φάση ούτε παλιότερα. ΄΄Είναι απορίας άξιο πώς έφτασαν όλα αυτά στο εν λόγω σημείο. Όλη αυτή η κατάσταση μας υποψιάζει ότι μπορεί να γίνεται και επίτηδες. Σε κάθε περίπτωση θα ερευνηθούν όλα τα στοιχεία και οι υπεύθυνοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους΄΄, σχολίασε ακόμη.

Τους «τσάκωσαν» στο Κράθιο

Την ίδια στιγμή, εντύπωση προκάλεσε ένα βίντεο που έκανε τον γύρο του διαδικτύου και παρουσιάζει δύο άτομα, έναν άνδρα και μία γυναίκα, με κλειστό αυτοκίνητο να βρίσκονται σε πάρκινγκ στο Κράθιο δίπλα ακριβώς από έναν μεγάλο σωρό από ογκώδη αντικείμενα, τα οποία έχουν εναποτεθεί πάλι σε κάδους απορριμμάτων. Το βίντεο που τέθηκε στη διάθεση της Υπηρεσίας και της αντιδημαρχίας Καθαριότητας, έχει ληφθεί από ντρόουν, άνδρας και γυναίκα δεν έχουν αντιληφθεί ότι η δράση τους καταγράφεται και σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, ανέβηκε στα σόσιαλ μίντια «κομμένο» ώστε να μην εκτεθούν οι εν λόγω πολίτες που, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, έχουν αναγνωριστεί και διακρίνονται να κατεβάζουν τα αντικείμενα στο πάρκινγκ.

«Καμπάνες» από τον δήμο στη ΓΑΙΑΟΣΕ και σε άλλους…

Στο άλλο… μέτωπο, αυτό των ακαθάριστων οικοπέδων, η επιβολή προστίμων φαίνεται πως γίνεται σε καθημερινή βάση, αφού αρκεί να κάνει αναζήτηση κανείς στον διαδικτυακό χώρο που αναρτώνται, για να διαπιστώσει πως όχι μόνο πολίτες αλλά και τράπεζες και εταιρείες του δημοσίου θα κληθούν να πληρώσουν χιλιάδες ευρώ! Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση προστίμου που επεβλήθη στην ΓΑΙΑΟΣΕ.Α.Ε. καθώς μετά από καταγγελία πολίτη, υπάλληλος της υπηρεσίας του δήμου πραγματοποίησε αυτεπάγγελτο έλεγχο και διαπίστωσε οικόπεδο με ξερά χόρτα και λοιπά εύφλεκτα υλικά σε έκταση συνολικά 21.550τ.μ. στην ιδιοκτησία που βρίσκεται εκατέρωθεν του άξονα σιδηροτροχιών σε εύλογη απόσταση εξ αυτών επί της καταργημένης παλαιάς γραμμής από τον παλαιό σταθμό Αιγίου με κατεύθυνση προς το Διακοπτό, δηλαδή στις περιοχές Διγελιωτίκων, Τέμενης και Βαλιμιτίκων. Το δε πρόστιμο ανέρχεται σε 10.7775 ευρώ!

Άλλο πρόστιμο ύψους 2.196 ευρώ επεβλήθη σε ιδιώτη που κατοικεί στο Χαλάνδρι Αττικής για ακαθάριστο οικόπεδο στη Συλίβαινα Δ.Ε. Ακράτας. Επίσης, ιδιώτης καλείται να καταβάλει 400 ευρώ για ακαθάριστη ιδιοκτησία στην κοινότητα Τράπεζας, ενώ τράπεζα θα κληθεί να καταβάλει 1.458 ευρώ για ξερά χόρτα και εύφλεκτα υλικά σε ιδιοκτησία της στην κοινότητα Δημητρόπουλου. Και αυτοί οι έλεγχοι διενεργήθηκαν κατόπιν καταγγελιών.

΄΄Σε γενικές γραμμές υπάρχει συμμόρφωση του κόσμου γιατί έχουν ενημερωθεί για τις υποχρεώσεις τους και επιθυμούν να αποφύγουν και τις κυρώσεις΄΄, παρατήρησε ο κ. Καραΐσκος, τονίζοντας πως ο δήμος είναι υποχρεωμένος να πράξει τα νόμιμα.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχόλια

  • Υποχρέωση του δήμου είναι να συλλέγει τα ξερά χόρτα και κλαριά και πρωτίστως να έχει μεριμνήσει για χώρο συλλογής. Τίποτα από αυτά δε γίνεται. Αφού δεν μπορεί να συλλέξει ο Δήμος πάνω από μισή καρότσα, είπα να μεταφέρω εγώ την ποσότητα που έχω στον χώρο συλλογής. Η απάντηση τους; Δεν επαρκεί ο χώρος!!! Δηλαδή αν έχεις κλαριά στο χωράφι σου, πρόστιμο. Αν τα εναποθέσεις κάπου, πρόστιμο! Ε.. άντε μην την ακούσετε. Αντιμετωπίστε σοβαρά τον πολιτη!!!

    Γιωργος Γουμπούρος 21/06/2024 10:12

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr