background img
banner
banner

ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΛΥΚΗΣ: Γεμίζει και τις καθημερινές

ΜΕΓΑΛΗ Η ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΪΟ – ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΚΟΜΗ Η ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ

Ημέρες… δόξας ζει κι αυτό το καλοκαίρι η παραλία Αλυκής, με τους επισκέπτες σε καθημερινή βάση, να είναι εκατοντάδες! Από τον Μάιο ακόμη οι λουόμενοι έκαναν την εμφάνισή τους στη δημοφιλή παραλία, με αποκορύφωμα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος που από τις 9.00 το πρωί ο επισκέπτης έκανε αισθητή την παρουσία του. Όπως και να έχει, η Αλυκή είναι η πιο κοντινή… ανάσα δροσιάς στο Αίγιο και όλοι την τιμούν!

Τα παραλιακά καταστήματα έχουν… βάλει τα δυνατά τους, ενώ με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, δεν χρεώνουν ομπρέλες και ξαπλώστρες, κάτι που δεν συμβαίνει σε όλα τα παραλιακά καταστήματα των δημοφιλών παραλιών.

Κάποιοι αυθαιρετούν και… επιβάλλουν τη μονοδρόμηση

Από άποψη προσβασιμότητας, έχει ληφθεί απόφαση από το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας για μονοδρόμηση της παραλιακής οδού και το φετινή καλοκαίρι. Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Αλυκής, που ήταν παρών στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, πρότεινε να ισχύσει η μονοδρόμηση από τις 17 Ιουλίου και για έναν μήνα, ωστόσο η απόφαση που ελήφθη έλεγε μονοδρόμηση με φορά προς τα ανατολικά, από τις 17 Ιουλίου ως τις 31 Αυγούστου.

Βεβαίως, μέχρι στιγμής επικρατεί σύγχυση καθώς κάποιοι αυθαιρετούν και βγάλουν το κάλυμμα των πινακίδων περνώντας έτσι στον κόσμο ότι απαγορεύεται να κινούνται δυτικά, κάτι που δεν ισχύει ακόμη. Το γεγονός ότι προκαλέσει αρκετές παρεξηγήσεις, ως και διαπληκτισμούς…

Από πλευράς του Συλλόγου «Άγιος Νικόλαος» πάντως, έχει ζητηθεί από τον δήμο, όταν εφαρμοστεί το μέτρο της μονοδρόμησης, να ενημερωθεί ο κόσμος και να διενεργούνται έλεγχοι για την τήρησή του, ώστε να υπάρχει ασφάλεια. ΄΄Έχουμε ζητήσει να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες δηλαδή Λιμεναρχείο, Δημοτική Αστυνομία κ.ο.κ. ώστε μόλις το μέτρο τεθεί σε ισχύ να διενεργούνται και οι απαιτούμενοι έλεγχοι ότι τηρείται η μονοδρόμηση αλλά και το όριο ταχύτητας των 30χλμ. και βέβαια να υπάρξει η απαιτούμενη ενημέρωση του κόσμου΄΄, είπε στο Protionline.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλυκής Νίκος Παπαδόπουλος, προσθέτοντας: ΄΄Παρατηρούμε ότι τις τελευταίες ημέρες και ώρες αιχμής κάποιοι αυθαιρετούν βγάζοντας τα καλύμματα που είναι στις ταμπέλες και φαίνεται απαγορευτικό. Αυτό έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα και εντάσεις. Οπότε και τώρα θα πρέπει να υπάρξει ενημέρωση ότι δεν ισχύει ακόμη η μονοδρόμηση΄΄.

Αναγκαία τα πάρκινγκ

Ο κ. Παπαδόπουλος έκανε γνωστό και το αίτημα που έχει υποβάλει ο σύλλογος για τη δημιουργία πάρκινγκ για την εξυπηρέτηση των λουόμενων. Μάλιστα, έκανε γνωστό πως ο πρόεδρος της Κοινότητας Αιγίου Φάνης Ραμπαβίλας βρίσκεται σε συζητήσεις με ιδιοκτήτες και είναι πιθανόν και μέσα στον Ιούλιο να λειτουργήσουν.

Θέλουν Γαλάζια Σημαία τουλάχιστον από την επόμενη χρονιά

Ένα ακόμη θέμα που έχει θίξει ο Σύλλογος είναι η αναγκαιότητα από τον δήμο να… τρέξουν οι διαδικασίες για τη Γαλάζια Σημαία από την επόμενη χρονιά. ΄΄Ο χρόνος της «τιμωρίας» του δήμου για τα απορρίμματα, έχει περάσει και θα έπρεπε και φέτος να έχουν κινηθεί οι διαδικασίες. Ελπίζουμε ότι του χρόνου θα έχουμε τη Γαλάζια Σημαία η οποία δίνει αξία στην παραλία και συμβάλει στην ανάπτυξη και τον τουρισμό της περιοχής αφού υποδηλώνει και τα καθαρά νερά και τις υποδομές που διαθέτει η Αλυκή¨.

Τέλος, ο Σύλλογος «Άγιος Νικόλαος» προσανατολίζεται στη διοργάνωση της τρίτης Έκθεσης Φωτογραφίας μέσα από διαγωνισμό, που θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr