background img
banner
banner

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Προς προσφυγή στη βάση…

ΠΛΑΝΟ ΕΚΛΟΓΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ  – ΤΟΠΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΜΙΛΟΥΝ ΣΤΟ PROTIONLINE.GR ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Οι διεργασίες στο χώρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχουν ήδη πάρει φωτιά καθώς μια σειρά από νέοι «πόλοι» σχηματίζονται από τους «δελφίνους» και επίδοξους αρχηγούς. Σύμφωνα με τις εισηγήσεις που δέχεται ο αρχηγός του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης από τοπικά στελέχη, μετά την αναμέτρηση των πρόσφατων Ευρωεκλογών, αν δεν υπάρξει προσφυγή στη βάση, το κύμα της αμφισβήτησης θα ισχυροποιείται καθημερινά…

Υπενθυμίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Αχαΐα στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου με ποσοστό 14,45% ήταν τρίτο, αύξησε τη δύναμη του κατά 0,65% από τις τελευταίες εθνικές εκλογές, απώλεσε όμως λόγω της αποχής 4.000 ψηφοφόρους σε σχέση με το ’23, αδυνατώντας να εισπράξει τη δυσαρέσκεια από την ΝΔ. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν με πολλές περιοδείες στελεχών στα αστικά κέντρα του νομού και θέμα την ακρίβεια, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν έπεισε ενώ στην Πάτρα βρέθηκε στην 4η θέση, πίσω από το ΚΚΕ!

Τρίτο ήρθε και στην Αιγιάλεια το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 14,83% το οποίο, αν και ενισχύθηκε κατά 5,53% σε σχέση με τις προηγούμενες Ευρωεκλογές έλαβε μόλις 0,48% πάνω εν συγκρίσει με τις εθνικές εκλογές του 2023.

Οι εισηγήσεις -και από τοπικά στελέχη- προς τον πρόεδρο είναι να… πετάξει άμεσα το γάντι στους αντιπάλους. Με αφορμή μάλιστα, αύριο Τετάρτη, τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, να προχωρήσει ο κ. Ανδρουλάκης προκηρύσσοντας εσωκομματικές εκλογές μέσα στον Ιούλιο… Νάντια Γιαννακοπούλου, Παύλος Γερουλάνος και Χάρης Δούκας έχουν ήδη ξεπροβάλει στο προσκήνιο της διαδοχής ενώ παρασκηνιακά φαίνεται ότι ετοιμάζονται και άλλοι!

Επισήμως η συζήτηση στο Πολιτικό Συμβούλιο αναμένεται να επικεντρωθεί στο εκλογικό αποτέλεσμα με τον κ. Ανδρουλάκη να καλείται να τοποθετηθεί στο ερώτημα γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να ‘πιάσει’ τον στόχο που ήταν η δεύτερη θέση…

Εντολή για συνεργασίες

Η τάση της κεντροαριστεράς να… τρώει τα παιδιά της αποτελεί φόβητρο, γι αυτό και η πλειοψηφία των στελεχών – του κ. Ανδρουλάκη αλλά και αυτών που στοιχίζονται πίσω από τους «δελφίνους»- ‘ορκίζεται’ στην ανάγκη ο ηγέτης να λάβει άμεσα την εντολή και εξουσιοδότηση προκειμένου να ανοίξει διάλογο για έναν νέο κεντροαριστερό «πόλο εξουσίας». Σύμφωνα με το καταστατικό, οι επόμενες εσωκομματικές κάλπες του κόμματος θα γίνουν, το 2025. Εκτιμάται όμως ότι μέχρι τότε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης η κάποιος άλλος «πόλος» μπορεί να έχει βρεθεί στην πρωτοκαθεδρία των σχετικών διεργασιών και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να ακολουθήσει δεύτερο…

Πρέπει να σημειωθεί ότι δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι με πρωτοβουλία του κ. Ανδρουλάκη φαίνεται ότι έχει ανοίξει δίαυλος επικοινωνίας για συνεργασία με τη Νέα Αριστερά και το δίδυμο Χαρίτση – Αχτσιόγλου. Η επαφή μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και Νέας Αριστεράς φαίνεται ότι έχει προκαλέσει και διαφωνίες!

Οι αποφάσεις στα όργανα…

Τοπικά στελέχη αναφέρουν σήμερα στo Protionline.gr  ότι οι σχετικές κινήσεις έχουν προαναγγελθεί πριν τις Ευρωεκλογές καθώς ο κ. Ανδρουλάκης είχε ξεκαθαρίσει ότι θα αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για την συγκρότηση ενός νέου ‘κεντροαριστερού μετώπου’. Ελπίζοντας βέβαια, τότε, ότι αυτό μπορεί να γίνει από θέση ισχύος, πάνω από τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Η βάση του κόμματος μας ζητά επιτακτικά να συγκροτήσουμε μία αξιόπιστη πρόταση εναλλακτικής διακυβέρνησης, μέσα από την συσπείρωση ευρύτερων πολιτικών δυνάμεων της κεντροαριστεράς και της αριστεράς. Η πολυδιάσπαση σε πολλούς σχηματισμούς αλλά και η απογοήτευση του κόσμου για τις πολιτικές μας ‘αντιστάσεις’ απέναντι στα μεγάλα προβλήματα όπως η ακρίβεια οδήγησε και στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη σε διεξόδους κοντά στον λαϊκισμό και την ακροδεξιά. Αν δεν συγκροτηθεί ένα ισχυρό προοδευτικό μέτωπο έναντι στην κυβέρνηση, θα ανακυκλώνουμε την εσωστρέφεια. Ο λόγος λοιπόν πρέπει να δοθεί στην βάση του ΠΑΣΟΚ γιατί όπως όλοι γνωρίζουν η δύναμη της Δημοκρατικής Παράταξης είναι η βάση της.» εκτιμά το στέλεχος της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ-Αχαΐας Παναγιώτης Μαρινόπουλος.

«Υπάρχουν μια σειρά από στελέχη που θέτουν θέμα προεδρίας μετά τις εκλογές, αυτό θα πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα και αρμόδια για να δρομολογήσουν τις διαδικασίες είναι τα όργανα. Επίσης, όπως έχουμε εισηγηθεί προεκλογικά, μετά την μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε κόμμα αρχηγικό -κάτι που είναι εμφανές μέσα από τους μονολόγους που βλέπουμε εκ μέρους του κ. Κασσελάκη- θα πρέπει να υπάρξει μια ανασυγκρότηση στην κεντροαριστερά μέσα από διάλογο και συλλογικές διαδικασίας. Είναι προφανές επίσης ότι για την όποια συνεργασία μπορεί να προκύψει, για την νομιμοποίησή της, το κόμμα θα πρέπει να βγει και έξω στον κόσμου του» αναφέρει ο Γιώργος Γεωργόπουλος, επικεφαλής συντονιστικής επιτροπή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Αιγιαλείας.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr