background img
banner
banner

Περίεργο φαινόμενο το βράδυ της Κυριακής στον αιγιώτικο ουρανό

ΙΣΩΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΥΡΑΥΛΟΣ ΤΗΣ SPACEX

«Ένα δυνατό φως που έτρεχε γρήγορα και αθόρυβα μέσα σε ένα σύννεφο και μετά από αρκετή ώρα χάθηκε αφήνοντας πίσω του το σύννεφο». Κάπως έτσι περιγράφουν όσοι είδαν το περίεργο φαινόμενο που παρατηρήθηκε στον ουρανό του Αιγίου, το βράδυ της Κυριακής 23 Ιουνίου. Κι αν κάποιοι χαριτολογώντας είπαν πως πρόκειται για αποστολή εξωγήινων ή ορισμένοι αμφισβήτησαν ό,τι δεν είδαν, στην πραγματικότητα υπάρχει λογική εξήγηση…

Όσοι το είδαν στην περιοχή είπαν πως το παράξενο φως είχε μία κατεύθυνση νοτιοανατολική, ερχόταν δηλαδή από βορειοδυτικά. Η αναζήτηση στο διαδίκτυο… έδειξε ότι το φαινόμενο παρατήρησαν κάτοικοι κι άλλων πόλεων της Ελλάδας, με τα σχόλια να… δίνουν και να παίρνουν.

Σύμφωνα με μία πρώτη εξήγηση, κατά πάσα πιθανότητα ήταν ο πύραυλος της SpaceX (για την ακρίβεια η 2η βαθμίδα του), της αποστολής Starlink 10-2, που μετέφερε δορυφόρους internet σε τροχιά. Η εκτόξευση έγινε στις 20:15 Ελλάδος από την Florida των ΗΠΑ και το πρώτο πέρασμα πάνω από την Ελλάδα διέσχισε το Αιγαίο με νοτιοανατολική κατεύθυνση. Το δεύτερο πέρασμα φαίνεται να περνάει πάνω από την Κρήτη περίπου μία ώρα αργότερα με κατεύθυνση ανατολική.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr