background img
banner
banner

Περιπολίες και συνδρομή του στρατού σε καθαρισμούς

Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΕ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ – ΔΙΑΝΟΙΞΕΙΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΩΝ ΖΩΝΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε. ΑΧΑΪΑΣ  

Καθαρισμοί σε χώρους ευθύνης, στα πρανή του οδικού δικτύου και των ποταμών και χειμάρρων, συνδρομή σε δήμους για καθαρισμούς δημοτικών οδικών δικτύων και του δικτύου των αγροτικών δρόμων αλλά και στη δασική για διανοίξεις αντιπυρικών ζωνών και καθαρισμό σε δρόμους όπου περιπολεί η πυρασφάλεια, περιλαμβάνει το εν εξελίξει σχέδιο δράσης για την περίοδο αντιπυρικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας και του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Παράλληλα, μετά από πρωτοβουλία του Αντιεριφερειάρχη της Π.Ε. Αχαΐας Φωκίωνα Ζαΐμη που απευθύνθηκε στη Σχολή Μηχανικού (ΣΜΧ) και το 747 Ειδικό Τάγμα Μηχανικού στο Λουτράκι, «επιστρατεύεται» στην Αχαΐα, προκειμένου να προβεί σε διανοίξεις αντιπυρικών ζωών και καθαρισμούς ερπυστριοφόρο στρατιωτικό όχημα. «Ήδη προχωρούμε και ολοκληρώνουμε καθαρισμούς σε σημεία ευθύνης σε όλη την Αχαΐα με έμφαση περιαστικές ζώνες σε Πάτα και Αίγιο. Παράλληλα επικουρικά, η Περιφέρεια συνδράμει σε καθαρισμούς και διανοίξεις από τους δήμους αλλά και τη δασική υπηρεσία» αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης.

Ήδη, στην περιοχή της Αιγιαλείας και των Καλαβρύτων, έχει ολοκληρωθεί ο καθαρισμός μέσα στον Βουραϊκό ενώ το έργο, με εργολάβους αλλά και οχήματα της Π.Δ.Ε., επεκτείνεται σε όλα τα πρανή κοντά σε ποτάμια και χείμαρρους, όπου υπάρχει αυξημένη βλάστηση και μπορεί να λειτουργήσουν νέες αντιπυρικές ζώνες.

Με τη συνδρομή του Μηχανικού θα γίνουν διανοίξεις και καθαρισμοί σε δύσκολα προσβάσιμα σημεία, ακόμη και μέσα στα βουνά της περιοχής. «Θέλουμε να αποκαταστήσουμε πρόσβαση κοντά και μέσα σε δασικούς δρόμους καθώς η περίοδος που προηγήθηκε ήταν ιδιαίτερα ξηρή και προβλέπεται ότι θα έχουμε ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι» επισημαίνει ο κ. Ζαΐμης.

Ενισχύει δυνάμεις ο δήμος

Παρά το γεγονός ότι και για την Πέμπτη η Αιγιάλεια, στον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου φωτιάς, βρίσκεται στην κατηγορία «2» -χαμηλής επικινδυνότητας- ο δήμος Αιγιαλείας διπλασιάζει τις περιπολίες του στα περιαστικά δάση. Η απόφαση ελήφθη στα πλαίσια της Πολιτικής Προστασίας του δήμου μετά από αίτηση της διοίκησης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού Αχαΐας. «Στα όρια του δήμου μας, προς Πάτρα αλλά και προς το Ξυλόκαστρο, υπάρχει προειδοποίηση αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς, κατηγορίας ‘3’. Μετά από αίτημα της Π.Υ. και στο Αίγιο θα ισχύσουν συγκεκριμένα μέτρα με βασικότερο εξ αυτών την αύξηση στα περίπολα. Ωσάν να είχε δηλαδή εκδοθεί και για εμάς προειδοποίηση όπως ισχύει σήμερα για γειτονικούς δήμους» αναφέρει στο Protionline.gr ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δημ. Φιλιππάτος.

Στις διπλές περιπολίες που εστιάζουν στο φαράγγι του Χελμού – Βουραϊκού, ιδιαίτερα στο βόρειο τμήμα και τα σύνορα των δύο δήμων, θα συνδράμουν ο δήμος Καλαβρύτων, η Δασική Υπηρεσία, η Π.Υ. και ο φορέας διαχείρισης (Μονάδα Διοίκησης) Εθνικού Πάρκου Χελμού – Βουραϊκού που βρίσκεται σε αυξημένη επαγρύπνηση, με 12ωρα περίπολα από τις αρχές της εβδομάδας.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr