background img
banner
banner

«Ποντικοί»… μαγάρισαν δέκα σπίτια

ΔΙΗΜΕΡΟ ΔΙΑΡΡΗΞΕΩΝ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ ΛΕΙΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΞΙΑΣ

Απανωτές διαρρήξεις σε σπίτια στην περιοχή του Αιγίου σημειώθηκαν μέσα σε ένα διήμερο, την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο βραδινές ώρες κι ενώ ιδιοκτήτες και ένοικοι απουσίαζαν. Η Ασφάλεια βρίσκεται σε αναζήτηση των δραστών έχοντας στη διάθεσή της και βιντεοληπτικό υλικό στο οποίο φαίνεται καθαρά το αυτοκίνητο με το οποίο έδρασαν οι κλέφτες.

Συνολικά, οι περιπτώσεις που «χτύπησαν» ανέρχονται σε δέκα και τα κοσμήματα μεγάλης αξίας που αφαίρεσαν από τα περισσότερα σπίτια που διέρρηξαν, ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ… Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν στην αστυνομία οι παθόντες, οι δράστες λειτούργησαν με πανομοιότυπο τρόπο, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρέπει να πρόκειται για την ίδια συμμορία. Λειτουργώντας σε χρόνο… μηδέν, πλησίαζαν στα σπίτια με το όχημα, αμέσως μετά την αναχώρηση των ιδιοκτητών. Εισέρχονταν στο εσωτερικό τους παραβιάζοντας μπαλκονόπορτες, κατά την προσφιλή τακτική των διαρρηκτών και μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας εξέρχονταν έχοντας βάλει τα τιμαλφή σε μαξιλαροθήκες.

Βίντεο τους δείχνει να δρουν σαν επαγγελματίες

Η δράση τους εξωτερικά του σπιτιού καταγράφηκε σε μία περίπτωση από κάμερες, φορούσαν ιατρικές μάσκες και γάντια και λειτουργούσαν με απόλυτο «επαγγελματισμό». Επίσης, κατευθύνονταν αμέσως στις κρεβατοκάμαρες των σπιτιών με την πεποίθηση ότι εκεί εναποτίθενται τα κοσμήματα, τα οποία, όπως αποδείχθηκε, ήταν ο στόχος τους, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις δεν βρήκαν χρήματα.

Προκάλεσαν ζημιές

Όπως κατήγγειλε παθών στο Protionline.gr, ο χρόνος που απουσίαζε από το σπίτι του ήταν πολύ λίγος. Όλα συνέβησαν ανάμεσα στις 9.20 με 10.00 το βράδυ, λίγο μετά δηλαδή αφού έπεσε το σκοτάδι και μάλιστα σε κατοικημένη περιοχή. Όταν ο άνθρωπος επέστρεψε στο σπίτι του, είδε παραβιασμένη τη μπαλκονόπορτα και εντός αυτού να επικρατεί τεράστια ακαταστασία, αφού οι κλέφτες είχαν αφαιρέσει τα πάντα από συρτάρια, ντουλάπες και κομοδίνα. Το σοκ βέβαια ήταν τεράστιο όσο και η θλίψη για την απώλεια των κοσμημάτων που αξιολογήθηκαν στα 10.000 ευρώ.

Μάλιστα την ίδια στιγμή, λίγα λεπτά πριν ή μετά, οι δράστες «χτύπησαν» και σε σπίτι που βρίσκεται σε απόσταση εκατό μέτρων, ενώ στο βίντεο φαίνεται επακριβώς το όχημα καθώς και οι δράστες που είναι τρεις ή τέσσερις και λειτουργούν συντονισμένα.

Οι διαρρήξεις έγιναν στον Συνοικισμό, τα Σταφιδάλωνα και σε άλλα σημεία του Αιγίου.

Συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ. με άλλες υπηρεσίες για τον εντοπισμό τους

Η Αστυνομία αναζητά τους δράστες από την πρώτη στιγμή και οι υποθέσεις βρίσκονται στο στάδιο της διερεύνησης, ενώ συνεργάζεται και με άλλες υπηρεσίες για τον εντοπισμό τους. Εικάζεται ότι δεν πρόκειται για συμμορία που αποτελείται από ντόπιους αλλά για μειονοτικούς που προέρχονται από γειτονική πόλη, κατά πάσα πιθανότητα και ήρθαν στην περιοχή προκειμένου να μπουν σε σπίτια, αφού προηγουμένως είχαν παρακολουθήσει το πώς κινούνται οι ένοικοι και ιδιοκτήτες, αναμένοντας βέβαια να φύγουν από τις οικίες τους για να εισέλθουν αυτοί…


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr