background img
banner
banner

Προαύλια ψυχαγωγίας για τους δημότες!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ

Τα προαύλια τριών σχολείων του Αιγίου ανοίγει για όλους ο δήμος Αιγιαλείας, προσφέροντάς τα για ψυχαγωγία και άθληση. Μετατρέπονται έτσι σε ζωντανά κύτταρα μέσα στην πόλη, λειτουργώντας για τους μικρούς σαν σημεία συνάντησης για παιχνίδι με τους φίλους τους και για τους μεγάλους κάτι σαν… τις αλάνες των παιδικών τους χρόνων…

Τη σχετική απόφαση έχει λάβει η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας κάνοντας ομόφωνα αποδεκτή την εισήγηση του προέδρου της, δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου για άνοιγμα των προαυλίων 1ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου, 5ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου (φωτο) και 1ου Γυμνασίου Αιγίου για το χρονικό διάστημα Ιούλιος, Αύγουστος και Σεπτέμβριος 2024, με σκοπό την άθληση.

Το σκεπτικό της απόφασης

Αναλύοντας το σκεπτικό, ο δήμαρχος ανέφερε στη Δ.Ε.Π.: ΄΄Στον Δήμο μας οι αθλητικές εγκαταστάσεις που έχουμε δεν επαρκούν για να καλύψουν τους καλοκαιρινούς μήνες την άθληση του κόσμου. Η άθληση για παιδιά και ενήλικες είναι ουσιαστικά το παιχνίδι μιας εποχής όπου οι αλάνες έχουν εξαφανιστεί και δεν υπάρχει πλέον χρόνος, θέληση, ευκαιρία ή και ασφάλεια για ελεύθερο παιχνίδι στις γειτονιές.

Για τον λόγο αυτό η άθληση, είναι πρωτίστως μια ευχάριστη δραστηριότητα και μια πολύτιμη εμπειρία. Αρχικά, ο αθλητισμός και η φυσική άσκηση βοηθάνε να αναπτύξουν πιο γερούς μυς και κόκαλα, να έχουν πιο αδύνατο σώμα και συνάμα προφυλάσσουν από τον κίνδυνο της παχυσαρκίας.

Συν τοις άλλοις, μέσω της άσκησης μειώνεται η πιθανότητα εμφάνισης ασθενειών όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, η αρτηριακή πίεση, η χοληστερίνη και γενικότερα ενισχύεται η εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού. Για όλα τα παραπάνω λοιπόν σκεφτήκαμε μαζί με τους Αντιδημάρχους Παιδείας και Υγείας να ξεκινήσουμε ένα πρόγραμμα με τίτλο: «Προαύλιο ψυχαγωγίας στους Δημότες» το οποίο θα λειτουργεί ως εξής: Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου και το 1ο Γυμνάσιο Αιγίου που έχουν σχολικούς φύλακες θα έχουν ανοιχτά τα σχολεία και ελεύθερη είσοδο στα προαύλια για να αθλείται ο κόσμος (παιδιά και ενήλικες) τα απογεύματα και ώρες 18:00 έως 22:00 από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Οι σχολικοί φύλακες θα έχουν την ευθύνη της φύλαξης και καθαριότητας του χώρου. Επιλέχθηκαν αυτά τα τρία Σχολεία διότι σε αυτά έχουμε Σχολικούς φύλακες. Υπεύθυνος του προγράμματος θα είναι ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δημήτρης Ελευθεριώτης΄΄.

Κατά τη συνεδρίαση της Δ.Ε.Π., το μέλος Δώρα Μαστραπά είπε πως τάσσεται υπέρ αρκεί να υπάρχει υπεύθυνος για τις φθορές, την καθαριότητα και την πρόληψη των ατυχημάτων.
Ομοίως και το μέλος Παναγιώτης Γεωργόπουλος, ο οποίος τόνισε πως είναι θετικός εάν υπάρξει μέριμνα να μην προκληθούν φθορές στα κτίρια και να υπάρξει πρόβλεψη για καθαριότητα και την πρόληψη των ατυχημάτων.

Μιλώντας στo Protionline.gr , ο υπεύθυνος του προγράμματος κ. Ελευθεριώτης, σημείωσε: ΄΄Εφαρμόζουμε αυτό το καινοτόμο πρόγραμμα με σκοπό να δώσουμε χώρους ανοιχτούς μέσα στο κλεινόν άστυ, έτσι ώστε να υπάρχει μία εκτόνωση και των κατοίκων και των παιδιών. Στόχος μας είναι η ψυχαγωγία και η άθληση, αρχής γενομένης από την ερχόμενη εβδομάδα, με την είσοδο δηλαδή του Ιουλίου΄΄.

Νόμιμα και με ασφάλεια υπό την επίβλεψη σχολικών φυλάκων

Πώς όμως μπορούν να προφυλαχθούν τα εν λόγω προαύλια από τυχόν ζημιές που μπορεί να προκαλέσουν οι επισκέπτες; Όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Παιδείας, ΄΄εχουμε προσλάβει μέσω προγράμματος, σχολικούς φύλακες οι οποίοι θα είναι υπεύθυνοι για τους χώρους. Θα ανοίγουν στις 6.00 το απόγευμα, θα επιβλέπουν και θα κλείνουν στις 10.00 το βράδυ΄΄. ΄΄Ούτως ή άλλως στις συγκεκριμένες περιοχές, τα παιδιά τους καλοκαιρινούς μήνες χρησιμοποιούν τα προαύλια, πηδώντας τα κάγκελα, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους. Με την απόφασή μας αυτή δίνουμε μία κατεύθυνση για εκτόνωση. Πλέον αυτό θα γίνεται με επίβλεψη, νομιμότητα και με ασφάλεια΄΄, πρόσθεσε ο κ. Ελευθεριώτης, προβαίνοντας στην εκτίμηση ότι η κίνηση αυτή θα τύχει ανταπόκρισης και πως το πρόγραμμα… ήρθε για να μείνει!


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr