background img
banner
banner

Προσφυγή από τον δήμο κατά της ακυρωτικής απόφασης της Αποκεντρωμένης για τα τέλη

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΩΣ ΨΥΧΡΑΜΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ – ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Ερώτημα προς τον δήμαρχο αναφορικά με την απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο και τροποποιούσε την προηγούμενη απόφαση των τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων, πλατειών κλπ., υπέβαλε κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η δημοτική σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Βάσω Ψυχράμη.

Απαντώντας, ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος είπε πως έχει κατατεθεί προσφυγή κατά της ακυρωτικής απόφασης της Αποκεντρωμένης.

Όπως τόνισε η κ. Ψυχράμη, “ελήφθη μία απόφαση τροποποιητική η οποία ανέφερε ότι θα πληρώνει στο 60% των τελών όποιος θα καταβάλει εφάπαξ τα χρήματα, όμως η απόφαση αυτή είναι παράνομη. Τα τέλη είναι ανταποδοτικά και σαφώς ίσα για όλους. Ρωτάω ευθέως τον δήμαρχο γιατί κοροϊδεύει τον κόσμο. Γιατί μπερδεύει τους πολίτες ενώ ξέρει πολύ καλά ότι αυτό δεν είναι νόμιμο. Και γιατί ο κ. Καλογερόπουλος παρασύρει το Σώμα σε παράνομες αποφάσεις. Θέλω άμεση απάντηση από τον δήμαρχο και τη δέσμευσή του, ότι κάτι ανάλογο δεν θα επαναληφθεί΄΄.

΄΄Έχετε νομικούς συμβούλους τους οποίους πληρώνουν δημότες και δουλειά τους είναι να σας δίνουν σωστές εισηγήσεις και να τις φέρνετε στο Σώμα΄΄, πρόσθεσε η κ. Ψυχράμη απευθυνόμενη στον δήμαρχο.

Ο κ. Καλογερόπουλος απάντησε λέγοντας πως ΄΄σαν Δημοτικό Συμβούλιο πήραμε μία απόφαση με δική μου πρόταση να επιβραβεύονται οι συνεπείς. Αυτό γίνεται από την ΔΕΗ, από το κράτος, από το υπουργείο Οικονομικών, έγινε στον Δήμο Συμπολιτείας το 2007 και απέδωσε.

Πού μπορούσε κάποιος να φανταστεί ότι δεν θα γινόταν αποδεκτή η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση;΄΄. ΄΄Παρόλα αυτά΄΄, όπως είπε, ΄΄έχουμε ήδη καταθέσει την ένσταση για να ακολουθηθεί η διαδικασία. Εμείς θέλουμε να επιβραβεύσουμε τους συνεπείς.

Και πρέπει να μας βοηθάτε σε αυτό σε όλα τα επίπεδα. Ελπίζω ότι θα βρεθεί ένας τρόπος. Το 47% ως προς την αύξηση των τελών που συνεχώς αναφέρετε, έρχεται μόνο για να καλύψει τις απώλειες από τις μειώσεις που επιβάλλατε τα προηγούμενα χρόνια και για να κάνουμε κι άλλα πράγματα που είχαν σχέση με τον ηλεκτροφωτισμό τα σκουπίδια και τα λοιπά΄΄.

Η Δημοτική Επιτροπή πάντως συνέρχεται σήμερα, στη 1.00 το μεσημέρι, σε κατεπείγουσα συνεδρίαση για τη λήψη άμεσης απόφασης προκειμένου να εγκριθεί η από 28.05.2024 προσφυγή του Δημάρχου Αιγιαλείας κατά της υπ’ αριθ.πρωτ.35571/28.04.2024 απόφασης του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr