background img
banner
banner

Πρόταση μαθητών του 2ου ΓΕΛ για μεταφορά του σχολείου τους στην πρώην Χαρτοποιία

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΔΕΚΑΔΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ SKILLS CLUBS 2024 ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Την Τετάρτη 15 Μαΐου, μετά την πρόκρισή τους στη 10άδα, 4 μαθητές του 2ου ΓΕΛ Αιγίου, ως μέλη της ομάδας Young Reformers, με την υπεύθυνη καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας Μελισή Παρασκευή, πήραν μέρος δια ζώσης στον Τελικό Διαγωνισμό Skills Clubs, που διοργανώνει το Βρετανικό Συμβούλιο με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

H εκδήλωση φιλοξενήθηκε από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), στον Πύργο Βιβλίων. Οι μαθητές της Β’ Λυκείου, Ασημίνα Χάνου και Δημήτρης Δημητρόπουλος ως εισηγητές, με συμπαραστάτες τους συμμαθητές τους Δήμητρα Κτενίδη και Κωνσταντίνο Τσακελίδη, παρουσίασαν την πρότασή τους «Από το Μέταλλο στο Χαρτί», σε μια προσπάθειά τους να δώσουν επιτέλους λύση στο πρόβλημα του σχολείου τους, το οποίο βρίσκεται σε λυόμενα τα τελευταία 29 χρόνια, ύστερα από τον καταστροφικό σεισμό του 1995.

H πρόταση τους, στο πλαίσιο Κοινωνικής Καινοτομίας, Βιωσιμότητας και Κοινωνικού Αντίκτυπου, είναι η μεταφορά του 2ου ΓΕΛ Αιγίου στο κτίριο της παλαιάς Χαρτοποιίας, συγκεκριμένα το κτίριο που μόλις επέστρεψε στα χέρια του Δήμου Αιγιάλειας από το Πανεπιστήμιο Πατρών, αξιοποιώντας τόσο την κτιριακή του υποδομή όσο και την πλούσια ιστορία που “κουβαλάει” μαζί του, λύνοντας ταυτόχρονα το πρόβλημα στέγασης του σχολείου τους.

Βρίσκουν υποστηρικτές

Η ιδέα τους, η καμπάνια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας δηλαδή, σε αντιδιαστολή με τις υπόλοιπες ιδέες που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση, έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή, με μια λίστα εξειδικευμένων επιστημόνων αλλά και μελών της τοπικής κοινωνίας να έχουν δηλώσει υπέρμαχοι της. Στην παρουσίασή τους μάλιστα οι μαθητές δεν παρέλειψαν να αναφέρουν την έλλειψη εγκαταστάσεων στο υπάρχον κτίριο (γυμναστήριο ή υπαίθριος χώρος άθλησης, αίθουσα εκδηλώσεων, κλπ) που παρεμποδίζουν την ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας αλλά και το γεγονός ότι τα προκατασκευασμένα αυτά ‘κουτιά’, που έχουν για αίθουσες διδασκαλίας, βρίσκονται στην εκβολή του ρέματος, αυξάνοντας την επικινδυνότητα (κλιματική αλλαγή, πλημμυρικά φαινόμενα, κλπ) για την εκπαιδευτική κοινότητα του 2ου ΓΕΛ Αιγίου.

Οι μαθητές έκλεισαν την εισήγησή τους με το μήνυμα ότι παρόλο που θα φύγουν σε έναν χρόνο από το σχολείο, επιθυμούν να αφήσουν ένα καλύτερο μέλλον ως παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές και δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις δράσεις τους μέχρι να βρουν «ευήκοα ώτα».


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr