background img
banner
banner

ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ: Οι λόγοι που τον οδήγησαν στο Ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας

Ο θρύλος της ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ Πύρρος Δήμας, ο χρυσός Ολυμπιονίκης, προπονητής της Εθνικής Ομάδας Άρσης βαρών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, αλλά και Αριστούχος απόφοιτος του Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, επάξια διεκδικεί την ψήφο όλων των Ελλήνων, συμμετέχοντες στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.
Τους λόγους που ττον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση εξηγεί στo Protionline.gr

1) Το 2012 αποφάσισα να πολιτευτώ κόντρα στο ρεύμα. Ηταν η εποχή της οργής που την υποδαύλιζε και ο αχαλίνωτος λαϊκισμός. Η επιλογή μου ήταν συνειδητή ως προς τη συμμετοχή μου στο μέτωπο της λογικής που προσπαθούσε να ανατάξει τη χώρα και να την κρατήσει στην Ευρώπη. Αλλωστε κατά τη γνώμη μου, η συστράτευση με το «Μένουμε Ευρώπη» ήταν ένας από τους πιο όμορφους αγώνες της γενιάς μας. Αποφάσισα να επιστρέψω στην πολιτική για δύο λόγους. Πρώτον, επειδή από παιδί έχω μάθει να αγωνίζομαι και να διεκδικώ υπερβάσεις. Και δεύτερον επειδή θέλω να προσφέρω στην πατρίδα και από μία άλλη θέση ευθύνης, διεκδικώντας μία καλύτερη καθημερινότητα για όλους τους Ελληνες και το σεβασμό των δικαιωμάτων του ελληνισμού στη Βόρεια Ηπειρο.

2) Η Νέα Δημοκρατία καλύπτει σήμερα τον ευρύ χώρο του Κέντρου όπου και ανήκω πολιτικά. Και φυσικά η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη διασφαλίζει τη σταθερή πορεία της χώρας στην οδό της σταθερότητας και της ευημερίας.

3) Ο Εντι Ράμα προσπαθεί να υπηρετήσει ισορροπίες και συμφέροντα στο εσωτερικό της χώρας του, ανοίγοντας μέτωπο με τον ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου, καταπατώντας βασικά δικαιώματα της μειονότητας. Η φυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη περιγράφει πολύ πειστικά αυτήν την εικόνα. Νομίζω ότι η Ελλάδα τηρεί σωστή, μετρημένη και αποφασιστική στάση απέναντι του. Αλλωστε και ο ίδιος γνωρίζει ότι ο δρόμος της Αλβανίας προς τις Βρυξέλλες περνάει από την Ελλάδα.

4) Σίγουρα θα υψώσω τη φωνή μου για τα δικαιώματα των Ελλήνων στη Βόρεια Ηπειρο, αλλά και για τα προβλήματα στην καθημερινότητα που βιώνουμε εδώ στην Ελλάδα. Επίσης είναι αυτονόητο ότι θα με απασχολήσουν θέματα μετανάστευσης και αθλητισμού. Και πάνω από όλα, θα ήθελα ο μέσος άνθρωπος, που με συναντά στον δρόμο, με αγκαλιάζει και μου λέει τα προβλήματα του, να γνωρίζει ότι θα έχει την εκπροσώπηση που του αξίζει στις Βρυξέλλες.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr