background img
banner
banner

Στις κάλπες δάσκαλοι και νηπιαγωγοί

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Δύο θα είναι και σε αυτές τις εκλογές οι υποψήφιες παρατάξεις για τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας. Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί καλούνται να ψηφίσουν την Τρίτη 4 Ιουνίου για Διοικητικό Συμβούλιο, Ελεγκτική Επιτροπή και για Αντιπροσώπους στην 93η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ.

Τα ψηφοδέλτια είναι δύο και από το απερχόμενο Δ.Σ. μόνο δύο άτομα δεν διεκδικούν εκ νέου την ψήφο των συναδέλφων τους. Αναλυτικά, οι υποψήφιοι έχουν ως εξής:

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ: Υποψήφιοι για Διοικητικό Συμβούλιο (έως 7 σταυρούς): Αγγελή  Άννα του Κωνσταντίνου – ΠΕ70 ΕΑΕ – Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας, Βανδώρου Αγγελική του Ματθαίου – ΠΕ 70 – Δημοτικό Σχολείο Αιγείρας, Ηλιοπούλου  Γεωργία – ΠΕ06 – 5ο Νηπ/γείο – 4ο Νηπ/γείο – 12ο Νηπ/γείο Αιγίου, Κουτσαντώνης  Κωνσταντίνος του Στυλιανού – ΠΕ 70 – Δημοτικό Σχολείο Τέμενης, Μαμωνά Χαρίκλεια του Νικολάου – ΠΕ 70 – 2ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας, Μεσάζος  Κωνσταντίνος του Νικολάου – ΠΕ 70 – 9ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, Πανούτσος  Χρήστος του Γεωργίου -ΠΕ 70 – 7ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, Ρηγοπούλου Αρχοντούλα του Δημητρίου – ΠΕ 60 -5ο Νηπιαγωγείο Αιγίου, Ρίκος Ευάγγελος  του Αναστασίου – ΠΕ 06 – Δημ. Σχολ. Ροδοδάφνης-Δημ. Σχολ. Τέμενης-Νηπ/γείο Τέμενης, Σκανδάμη Αθηνά του Χαράλαμπου – ΠΕ 60 – 4ο Νηπιαγωγείο Αιγίου, Σκούτα Μαλαματένια του Δημητρίου – ΠΕ 60 ΕΑΕ – 4ο Νηπιαγωγείο Αιγίου, Τσουμπού Ελένη του Δημητρίου – ΠΕ 60 – Νηπιαγωγείο Ροδοδάφνης.

Για την Ελεγκτική Επιτροπή (έως 3 σταυρούς): Βασιλόπουλος Παναγιώτης του Σωτηρίου – ΠΕ 70 – 2ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας, Μπαλάσκας Αθανάσιος του Βασιλείου – ΠΕ 70 – 1ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας, Παπασημακόπουλος Μάριος-Σάββας του Αθανασίου – ΠΕ 60 – Νηπιαγωγείο Αβύθου, Σταυροπούλου Κωνσταντίνα του Αθανασίου – ΠΕ 60 – 4ο Νηπιαγωγείο Αιγίου, Χριστοπούλου Διαμάντη του Γεωργίου – ΠΕ 70 – Δημοτικό Σχολείο Καμαρών.

Αντιπρόσωποι για ΔΟΕ (έως 3 σταυρούς): Κουτσαντώνης  Κωνσταντίνος του Στυλιανού – ΠΕ 70 – Δημοτικό Σχολείο Τέμενης, Μαμωνά Χαρίκλεια του Νικολάου – ΠΕ 70 – 2ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας, Μεσάζος  Κωνσταντίνος του Νικολάου – ΠΕ 70 – 9ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, Ρηγοπούλου Αρχοντούλα του Δημητρίου – ΠΕ 60 – 5ο Νηπιαγωγείο Αιγίου, Σκανδάμη Αθηνά του Χαράλαμπου – ΠΕ 60 – 4ο Νηπιαγωγείο Αιγίου.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ: Υποψήφιοι για Διοικητικό Συμβούλιο (μέχρι 7 σταυρούς): Γαλάνη Σπυριδούλα του Νικολάου, Κάντζαρη Ελένη του Κωνσταντίνου, Κουβέλη Αικατερίνη του Ανδρέα, Μπακάλη Ελένη του Κωνσταντίνου, Παναγοπούλου Ευανθία του Γεωργίου, Σακελλαροπούλου Αθηνά του Σαράντου, Φιλιπποπούλου Εμέλεια του Κωνσταντίνου.

Αντιπρόσωποι για ΔΟΕ (μέχρι 3 σταυροί): Γαλάνη Σπυριδούλα του Νικολάου, Κάντζαρη Ελένη του Κωνσταντίνου, Κουβέλη Αικατερίνη του Ανδρέα, Μπακάλη Ελένη του Κωνσταντίνου, Παναγοπούλου Ευανθία του Γεωργίου, Σακελλαροπούλου Αθηνά του Σαράντου, Φιλιπποπούλου Εμέλεια του Κωνσταντίνου.

Γενική συνέλευση με απολογισμό της πιο δύσκολης διετίας

Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στον χώρο του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου, η Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου, εκεί όπου έγινε απολογισμός δράσης, συζήτηση και καταγραφή θεμάτων και αναγκαιοτήτων που θα συζητηθούν στην 93η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας τον Ιούνιο. Από την απερχόμενη πρόεδρο Αθηνά Σκανδάμη, έγινε αναφορά στα δύο μέλη του Δ.Σ. την επί σειρά ετών γενική γραμματέα Ζουμπουλιά Σπυροπούλου και τον Φίλιππο Φιλίππου που αποχωρούν, τους οποίους ευχαρίστησε για η συνεργασία και ανέφερε πως θα λείψουν από τον Σύλλογο η δοτικότητα, η εργατικότητα, η επαγγελματική τους εντιμότητα, η συνεργατικότητα και το μεράκι.

Επιπλέον, στη Γ.Σ. έγινε εκλογή Προεδρείου και εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής, επικύρωση  πρακτικών προηγούμενων γενικών συνελεύσεων, απολογισμός απερχόμενου Δ.Σ -Οικονομικός απολογισμός καθώς και τοποθετήσεις. Επίσης έγινε συζήτηση θεμάτων (εκπαιδευτικά, αξιολόγηση, συνταξιοδοτικά, διορισμοί, ειδική αγωγή, παράλληλη στήριξη, κτηριακά ζητήματα κ.λπ.) και κατατέθηκαν προτάσεις εν όψει της 93ης Γ.Σ. της ΔΟΕ. Ακόμη έγινε παρουσίαση των υποψηφίων της σημερινής εκλογικής αναμέτρησης.

«Ό,τι δεν καταφέραμε είναι αυτό που δεν ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί», είπε η απερχόμενη πρόεδρος

Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου  Διοικητικού Συμβουλίου-Ελεγκτικής Επιτροπής-Αντιπροσώπων για τη ΔΟΕ θα πραγματοποιηθούν σήμερα επίσης στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου από ώρα 13:30 έως και 18:30, με την κ. Σκανδάμη να καλεί όλα τα μέλη του Συλλόγου να ψηφίσουν, τονίζοντας πως η αποχή δεν αποτελεί λύση. Όπως είπε στον απολογισμό της διοίκησης, ΄΄η πλειοψηφία του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου εργάστηκε σκληρά για μία ολόκληρη διετία, ίσως την πιο έντονη και πιεστική διετία που έχουμε διαχειριστεί. Παλέψαμε με το θηρίο της αξιολόγησης που δίχασε τους Συλλόγους Διδασκόντων και προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τις ισορροπίες, αθόρυβα και σε τοπικό επίπεδο. Η συμπεριφορά συγκεκριμένων και μεμονωμένων Διευθυντών, ευτυχώς δεν έγινε ο κανόνας. Οι Σύλλογοι Διδασκόντων με διάλογο και συνεργασία, διαχειρίστηκαν τον φόβο για την αξιολόγηση και πέρασαν τον σκόπελο της εσωστρέφειας και της διχόνοιας. Ό,τι δεν καταφέραμε είναι αυτό που δεν ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί, αφού βρεθήκαμε μπροστά στον Νόμο, χωρίς την κάλυψη της ΔΟΕ. Αγωνιστήκαμε μέχρις εσχάτων, αγνοώντας την πλειοψηφία των συναδέλφων που προχώρησε στη διαδικασία και προσπαθήσαμε πολύ! Ακόμη κι αν δεν πετύχαμε στο πεδίο της Αξιολόγησης, αγωνιστήκαμε, ιδρώσαμε, δηλητηριάσαμε την καθημερινότητά μας σε έναν τομέα που δεν αφορά στους μαθητές μας, ούτε και στην πραγματικότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Το σκληρό πλαίσιο της αξιολόγησης επεβλήθη γιατί δεν είχαμε ποτέ κάτι σοβαρό να αντιπροτείνουμε, παρά μόνο κραυγές παλαιάς εποχής, φωνές άρνησης και καταγγελίας΄΄.

Και συνέχισε: ΄΄Ήμασταν ένα από τα λίγα Διοικητικά Συμβούλια που δεν διστάσαμε να στείλουμε εξώδικο στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας για τους νεοδιόριστους συναδέλφους. Κάθε συνεργασία επιδιώκεται όταν υπάρχει εκτίμηση, κατανόηση και κοινός στόχος: -Να είμαστε υπερήφανοι για τα σχολεία μας, οι συνάδελφοι μας να δημιουργούν με ανθρώπινες συνθήκες. – Να νιώσουν την αυτοπεποίθηση να βγουν από τους τέσσερις τοίχους της τάξης και να επικοινωνήσουν το έργο τους και οι γονείς να ανακτήσουν την εικόνα του δασκάλου των παιδιών τους΄΄.

Τέλος, καλεί σε στήριξη της Ανεξάρτητης Κίνησης Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αιγιαλείας, σημειώνοντας: ΄΄Συνάδελφοί μου, είναι όμορφα συναισθήματα ο σεβασμός των ανθρώπων, η ικανοποίηση όταν πετυχαίνεις πράγματα για τον συνάδελφο, όμορφο και το χαμόγελο στα μάτια. Με γνώση, εμπειρία αλλά και νέα πρόσωπα γεμάτα διάθεση και ιδέες, διεκδικούμε την ψήφο σας. Αγωνιζόμαστε ως ομάδα, παλεύουμε και πετυχαίνουμε με τον δικό μας τρόπο. Μακριά από εμάς η στείρα αντιπαράθεση, ο παρωχημένος καταγγελτικός λόγος και η τοξικότητα της άρνησης για την άρνηση΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr