background img
banner
banner

«Συνεργασίες στην ώρα τους…»

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤO PROTIONLINE.GR ΓΙΑ «ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΕΙΣ» ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΝΕΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ

Ο αχαιός βουλευτής Ανδρέας Παναγιωτόπουλος επισημαίνει σήμερα -σε σχέση με την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος για τον ΣΥΡΙΖΑ – ότι το διάστημα μετά τις ευρωεκλογές, έως και την επόμενη εθνική κάλπη, τα μέλη, τοπικές οργανώσεις και οι βουλευτές της περιφέρειας θα κρίνονται πλέον καθημερινά, με βάση το έργο και την δυνατότητα διείσδυσης στα κοινωνικά στρώματα. «Το κόμμα συντεταγμένα θα πρέπει να δουλέψει, ο καθένας αναλαμβάνει μια θέση ευθύνης και την αρμοδιότητα να διαμορφωθεί μια νέα πολιτική πρόταση και να διεισδύσουν οι θέσεις μας στην κοινωνία. Από εδώ και πέρα, στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δεν υπάρχουν αργομισθίες…» σχολιάζει με νόημα και, εμμέσως πλην σαφώς, τον τρόπο με τον οποίο ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης διέκοψε την συνεργασία με Θ. Θεοχαρόπουλο και Γ. Τσίπρα.

«Οι διεργασίες σε επίπεδο κεντροαριστεράς προκύπτουν μέσα από την κοινωνία η οποία είναι το πρώτο πεδίο για ζυμώσεις ιδεών, γένεση και διαμόρφωση νέων πολιτικών. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δείχνει ξεκάθαρα ότι η διεργασία μέσα στην κοινωνία εξελίσσεται. Βαθαίνει και πλαταίνει αλλά και εντάσσει συνεχώς νέους ανθρώπους και πολιτικούς, απ όλο το φάσμα της κεντροαριστεράς. Αναγκαστικά λοιπόν η συνεργασία μπαίνει στο τραπέζι μας…» εκτιμά μιλώντας στo Protionline.gr

Με αφορμή την απόφαση του προέδρου να παραπέμψει το θέμα της διεύρυνσης και των συνεργασιών στο καταστατικό συνέδριο του φθινοπώρου (σ.σ. σε αυτό θα μπουν και όλες οι σοβαρές οργανωτικές αλλαγές που σχεδιάζει η ηγεσία) ο κ. Παναγιωτόπουλος είναι σαφής: «Συνεργασίες με άλλα κόμματα μπορεί να γίνουν σε προγραμματική βάση, πρώτα μέσα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα». «Σύγκλιση μπορεί να γίνει επί του πεδίου. Στο ΕΣΥ για παράδειγμα πρέπει να κόμματα της κεντροαριστεράς να πάνε σε κοινή πρόταση κατά της υποβάθμισης και ιδιωτικοποίησης. Σχέδια νόμου πρέπει να κατατεθούν από κοινού για το ενεργειακό, το φορολογικό και το κράτος δικαίου στην Ελλάδα.

Ας διαμορφωθούν πρώτα οι κοινές συνισταμένες θέσεις της κεντροαριστεράς, ας διαμορφωθεί το πεδίο της σύγκλισης και τότε, βαδίζοντας προς τις εκλογές, μπορεί να συγκροτηθεί ένας ενιαίος σχηματισμός. Εκτός αν υπάρξει εκλογικός αιφνιδιασμός, οι κοινές θέσεις μέσα στη Βουλή είναι αυτές που θα μας φέρουν πιο κοντά…» σύμφωνα με τον κ. Παπαγιωτόπουλο.
Ο Αχαιός βουλευτής είναι ιδιαίτερα επικριτικός για τον τρόπο με τον οποίο δοκιμάζεται η συνοχή των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και Νέα Αρστερά, σε μια πρόταση συνεργασίας η οποία καθοδηγείται από συγκεκριμένους «πολιτικούς κύκλους».

«Κανείς δεν μπορεί να είναι ιδιοκτήτης στη συνεργασία και τη συγκρότησης ενός πόλου εξουσίας. Ούτε αυτή η προσπάθεια αυτή μπορεί να ξεκινήσει με αποκλεισμούς, μόνο με μια ανοικτή πλατιά συνεργασία… Είναι προφανές ότι το εγχείρημα είναι μεγάλο και δεν χωρούν πείσματα και εγωισμοί!» συμπληρώνει.

Αποτίμηση και εντολή για συνεργασίες…

«Η κυβέρνηση της ΝΔ στις ευρωεκλογές είχε τη μεγαλύτερη φθορά που θα μπορούσε να καταγράψει κόμμα εξουσίας μέσα σε 10 μήνες από τις τελευταίες εκλογές. Στον ΠΑΣΟΚ είναι πιο έντονος ο προβληματισμός για το εκλογικό αποτέλεσμα διότι οι κάλπες δεν ευώδωσαν τις προσδοκίες τους. Ήταν αναμενόμενο, μετά την υπόκωφη ηρεμία, να φουντώσει η κρίση και ο προβληματισμός. Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, το εκλογικό αποτέλεσμα δείχνει καθαρά πως είμαστε η αξιωματική αντιπολίτευση. Ο βασικός πυλώνας της αντιπολίτευσης στον οποίο βασίζει τις ελπίδες και τις προσδοκίες του ο κόσμος» σχολιάζει.

«O κόσμος, όπου πάμε και όπου στεκόμαστε, θέτει τους προβληματισμούς αλλά και τις απαιτήσεις του. Η εντολή είναι να είμαστε ανοικτοί σε όλα τα ενδεχόμενα και τις παραμέτρους μιας συζήτησης για τη διαμόρφωση μιας εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης που θα υπερασπιστεί τα λαϊκά συμφέροντα» συμπληρώνει.

Ανασχηματισμός σε… πρόσωπα

«Στον τελευταίο ανασχηματισμό άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς» εκτιμά ο Aχαιός βουλευτής, αναφέροντας ότι «δεν έγινε δηλαδή για να λύσει προβλήματα, ούτε η πολιτική φαίνεται να αλλάζει καθώς στα βασικά υπουργεία έμειναν οι ίδιοι».

«Μόνο μια κίνηση εντυπωσιασμού, εκτόνωσης και υλοποίησης μιας σειράς πρωθυπουργικών υποσχέσεων ήταν» καταλήγει ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Χαμηλότερα των προσδοκιών εκτός… Πάτρας

Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναμενόταν να απουσιάσει από τις διαδικασίες για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος σε επίπεδο Ν.Ε. και Οργανώσεων Μελών Αχαΐας. Συνηγορεί όμως στην εκτίμηση ότι ο κόσμος και στην περιοχή μας στέλνει μήνυμα για ευρύτερες πολιτικές συγκλίσεις…

Σε σχέση με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, η Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξέφρασε την ικανοποίηση για την επίδοση στην Πάτρα. Για τα χαμηλότερα των προσδοκιών αποτελέσματα σε Αιγιάλεια, Καλάβρυτα, Ερύμανθο και Δυτική Αχαΐα, υπήρξε η εκτίμηση ότι δεν ψηφίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διότι, οι προτάσεις για ασθενέστερους, αγρότες και μικρομεσαίους, δεν κατέστη δυνατόν να εξασφαλίσουν ευρύτερη συναίνεση από ψηφοφόρους της κεντροαριστεράς, ώστε να γίνουν πλειοψηφικές και ευρύτερα αποδεκτές…


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr