background img
banner
banner

Συσκέψεις σε κάθε χωριό για τα οξυμένα προβλήματα από τις πυρκαγιές

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΧΑΙΑΣ

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αχαΐας (Ο.Α.Σ.Α.), με ανακοίνωσή της, εξέφρασε τη συμπαράστασή της στους κατοίκους και τους αγρότες-κτηνοτρόφους των χωριών στον Δήμο Ερυμάνθου, που πλήττονται από τις πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί και δίνουν μάχη ακόμα και τώρα για να προστατέψουν τα σπίτια, τις καλλιέργειες και τις περιουσίες τους.

΄΄Οι μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν την Παρασκευή 21/6, κατέστρεψαν και την περιοχή μας, αφήνουν πίσω τους τεράστιες καμένες εκτάσεις σε αγροτικές καλλιέργειες ιδιαίτερα ελιάς και σταφιδαμπέλων, σε δάση, σε καμένα ζώα (αιγοπρόβατακ.α.), σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και καμένα σπίτια. Η κυβέρνηση, όσο και να προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από δικαιολογίες περί «ακραίων καιρικών φαινομένων», εκτίθεται μιας και με δικιά της ευθύνη, αλλά και συνολικά όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, έχουμε περικοπές στην δασοπροστασία, υποστελέχωση και χωρίς αναγκαίο σύγχρονο εξοπλισμό πυρόσβεσης και πυροπροστασίας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία΄΄, ανέφερε η Ομοσπονδία, τονίζοντας πως ΄΄είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να μείνουμε στο τόπο μας, στα χωριά μας΄΄.

Η Ομοσπονδία καλεί τον λαό της περιοχής «να οργανώσει την πάλη του, να είναι σε ετοιμότητα και να επαγρυπνεί, καθώς σήμερα υπάρχουν τα τεχνικά μέσα και η επιστημονική γνώση για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών και όλων των φυσικών καταστροφών». Ξεκαθαρίζει ακόμη πως θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να υπερασπιστεί το βιός και ταυτόχρονα τις επόμενες ώρες και ημέρες οργανώνει σε κάθε χωριό συσκέψεις, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα τα οξυμένα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Πλαίσιο αιτημάτων

Τα αιτήματά της είναι τα εξής: Πλήρης και άμεση καταγραφή των πληγέντων, όλων των ζημιών σε κατοικίες, αγροκτήματα, πάγιες εγκαταστάσεις σε γεωργικές καλλιέργειες και κτηνοτροφία, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο. Πλήρης αποζημίωση των περιουσιών στο 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις και χωρίς καμία καθυστέρηση. Άμεσα εκτατό βοήθημα στους πληγέντες για να καλυφθούν οι βιοτικές ανάγκες τους. Άμεση αποστολή ζωοτροφών και νερού με ευθύνη του κράτους για την συνέχιση της υπάρχουσας κτηνοτροφικής παραγωγής. Να παγώσουν άμεσα όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές σε Δ.Ο.Υ., ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες. Να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες σε μόνιμο προσωπικό και μέσα της Πυροσβεστικής και της Δασικής Υπηρεσίας αλλά και του συστήματος Υγείας για την κάλυψη συνθηκών κρίσης και από πυρκαγιές. Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας σε όλο το νομό, ιδιαίτερα στις εκτάσεις που κάηκαν. Άμεσα μέτρα δασοπροστασίας με διάνοιξη δασικών δρόμων, συντήρηση αντιπυρικών ζωνών, καθαρισμό των δασών και η απομάκρυνση των εύφλεκτων υλικών από αυτά προς αποφυγή μελλοντικών καταστροφών στις πυρόπληκτεςπεριοχές.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr