background img
banner
banner

Τέλος η ταλαιπωρία των οδηγών -Όλα τα έγγραφα του αυτοκινήτου στο κινητό

Ηλεκτρονικά γίνεται η έκδοση και η διακίνηση του πιστοποιητικού ταξινόμησης οχημάτων για τη χορήγηση άδειας και πινακίδων κυκλοφορίας.

Τέλος στην ταλαιπωρία των ιδιοκτητών οχημάτων αλλά και των οδηγών επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υιοθετώντας την χρήση της τεχνολογίας σε πάρα πολλές υπηρεσίες.

Μάλιστα ο υπουργός υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊκούρας κατά την παρουσίαση του έργου της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου παρουσία και του υφυπουργού Μεταφορών κ. Βασίλη Οικονόμου αλλά και του Γενικού Γραμματέα Μεταφορών κ. Γιάννη Ξιφαρά αρίθμησε όλες τις υπηρεσίες που έχουν στην διάθεσή τους πλέον οι πολίτες γλιτώνοντας από πολύτιμο χρόνο και βέβαια μη απασχολώντας τους υπαλλήλους στις κατά τόπους Διευθύνσεις Μεταφορών.

Αρχικά ο κ Σταϊκούρας υπενθύμισε ότι από τις 16 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιείται, μέσω του gov.gr, η έκδοση και διακίνηση του πιστοποιητικού ταξινόμησης οχημάτων για τη χορήγηση άδειας και πινακίδων κυκλοφορίας.

Το MyAuto αποτελεί επί της ουσίας τον ηλεκτρονικό φάκελο των οχημάτων και οι πολίτες έχουν πλέον τη δυνατότητα να προσθέσουν τις πληροφορίες στο Gov.gr Wallet τους.

Με αυτό τον τρόπο μπορούν να είναι συνεχώς ενημερωμένοι -μεταξύ άλλων- για το αν έχουν εξοφλήσει τα Τέλη Κυκλοφορίας, αν το όχημά τους είναι ασφαλισμένο και αν αυτό έχει περάσει από τεχνικό έλεγχο (ΚΤΕΟ).

Επιπλέον, η ενημέρωση των παραβατών οδηγών του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας γίνεται πλέον ηλεκτρονικά και άμεσα και οι οδηγοί μπορούν να ελέγξουν τους πόντους που έχουν λάβει στο Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών, καθώς και για το ιστορικό Τεχνικών Ελέγχων Οχημάτων – ΚΤΕΟ.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προώθησε επίσης σημαντικές βελτιωτικές αλλαγές στο λογισμικό του Μητρώου Εισαγόμενων Μεταχειρισμένων Οχημάτων (Μ.Ε.Μ.Ο.) ενώ ολοκληρώθηκε και έχει τεθεί σε λειτουργία και η μηχανογραφική εφαρμογή για την καταχώρηση των ιστορικών οχημάτων στο μητρώο αδειών κυκλοφορίας οχημάτων του Υπουργείου.

Τέλος αυτή τη στιγμή υλοποιείται ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία θα είναι προσβάσιμη μέσω του Gov.gr για την καταχώρηση όλων των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Πηγή


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
AUTO

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr