background img
banner
banner

Τα αίτια του υποβιβασμού, το παρόν και το μέλλον

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΥΕΛΛΑΣ ΑΙΓΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟ PROTIONLINE.GR ΚΑΙ ΕΞΗΓΕΙ

Το μειονέκτημα μέσα στα πλεονεκτήματα της καλής δουλειάς που γίνεται στην Θύελλα Αιγίου, είναι το μεγάλο ποσοστό νεαρών ποδοσφαιριστών που συνθέτουν το ρόστερ της. Ανά πάσα στιγμή που μπορεί να κληθούν σε στρατό, εξετάσεις, Πανεπιστήμια, ακόμα και να αγωνιστούν σε μεγαλύτερες κατηγορίες, γεγονός που έχει συμβεί επανειλημμένα στο σωματείο της πόλης μας.

Ο υποβιβασμός από την Α΄ στη Β΄ κατηγορία δεν ενόχλησε σε μεγάλο βαθμό τους ανθρώπους της Θύελλας, αφού έχουν ένα συγκεκριμένο πλάνο δουλειάς και με βάση αυτού λειτουργούν στα πρωταθλήματα.

Ο προπονητής της Θύελλας Κυριάκος Αθανασίου, απαντά στo Protionline.gr σε βασικά ερωτήματα που έχουν να κάνουν στο σήμερα και διαχρονικά στη Θύελλα Αιγίου. Παράλληλα ο πρώην μελανόλευκος Αθανασίου, σχολιάζει τη σημερινή κατάσταση στον Παναιγιάλειο:

Τι ήταν αυτό που συνετέλεσε στον υποβιβασμό της Θύελλας στη Β΄ κατηγορία;
Γενικά οι αποχωρήσεις αρκετών παικτών που την περσινή χρονιά ήταν τα κλειδιά για τον υποβιβασμό μας. Ο καθένας για τους προσωπικούς του λόγους, όπως και οι αποχωρήσεις που έχουν να κάνουν με την στρατιωτική θητεία, τα μαθήματα και τα Πανεπιστήμια.

Επειδή ουδέν κακό αμιγές καλού, ποια ήταν τα κέρδη της ομάδας από την σεζόν που παρήλθε;
Η γρήγορη μετάβαση κάποιων παικτών στην Α ομάδα από τους U16 και οι εμπειρίες που είδαν στην μεγάλη κατηγορία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου Αχαΐας. Δόθηκε μεγάλος χρόνος συμμετοχής στους νεαρούς, χωρίς να υπολογίζουμε το αποτέλεσμα του κάθε αγώνα, αλλά περισσότερο στην ανάδειξη των προσόντων τους.

Πως βλέπεις τη συμμετοχή των παιδικών τμημάτων της Θύελλας στα πρωταθλήματα; Θέλατε και θα μπορούσε να πάνε ακόμα καλύτερα;
Η Θύελλα Αιγίου πλέον συγκαταλέγεται με βάση τους τίτλους και τα αποτελέσματα στις μεγαλύτερες ακαδημίες της Αχαΐας. Κάθε χρόνο όλα τα τμήματά της είναι στους Προημιτελικούς, Ημιτελικούς, Τελικούς και προσπαθεί να πάρει αυτό που της αναλογεί. Υπάρχει βάθος με πολύ δουλειά από τους προπονητές και με πολύ πίεση στην λεπτομέρειες που θα μας κάνουν καλύτερους. Νιώθουμε πλέον ότι ανήκουμε εκεί που πρέπει. Να προσπαθούμε και να δικαιώνονται οι αθλητές μας.
Κάθε χρονιά τα παιδιά μας ανοίγουν τα φτερά τους για καλύτερες συνθήκες, μεγαλύτερους προορισμούς. Ερχόμενοι οι γονείς στην Ακαδημία μας ξέρουν ότι τα παιδιά θα δουλέψουν πάρα πολύ σε όλους τους τομείς: Ποδόσφαιρο- Επικοινωνία- Κοινωνικοποίηση- Μάθηση. Η φήμη μας για την εισαγωγή των παιδιών μας στα πανεπιστήμια έχει πλέον πάρει μεγάλες διαστάσεις, καθώς η επιτυχία φτάνει το 98%. Είμαστε υπερήφανοι για αυτό πλέον που δείχνουμε και Ναι θα πάμε ακόμα καλύτερα καθώς δεν σταματάμε καθόλου να δουλεύουμε πάνω στα παιδιά.

Υπάρχει κάποιο πλάνο σε βάθος χρόνου στη Θύελλα και ποιο είναι αυτό;
Το βασικό πλάνο είναι να φτιάξουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τους αθλητές που θα επιλέξουν την ακαδημία μας ώστε να μπορέσουν να νιώσουν ότι ανήκουν σε ένα σύλλογο που θα τα προωθήσει σε όλους τους τομείς. Θα γίνουν συνεργασίες που θα βοηθήσουμε ακόμα περισσότερο τα παιδιά να βγάλουν το ταλέντο τους σε ένα ασφαλές περιβάλλον και Αγάπης για αυτά.

Περιμένουμε αλλαγές σε διοίκηση, ρόστερ και τεχνική ηγεσία στα παιδικά τμήματα μέσα στο καλοκαίρι;
Γίνονται αρκετές συζητήσεις με ανθρώπους που θα μπορούν να δώσουν στα παιδιά περισσότερα οφέλη και ο διαρκώς βασικός στόχος μας είναι να μπουν άτομα με ιδέες που θα μας βελτιώσουν σε όλα τα επίπεδα… Θέλουμε ποδοσφαιριστές με χαρακτήρα αλληλεγγύης, προσφοράς για το σύνολο. Προσθέτουμε πολύ προσεκτικά προπονητές στα τμήματα υποδομής, όπως για παράδειγμα ο Βασίλης Γκοτσόπουλος, έχοντας και αυτός περάσει από τα ίδια τμήματα πριν από αρκετά χρόνια. Θέλουμε μέσα από την διαδικασία της μάθησης ενδιαφέρον και Αγάπη για τα παιδιά.

Θα μπορέσει η νέα ομάδα που δημιουργείται να επιστρέψει και περισσότερο να σταθεί στην Α΄ κατηγορία;
Η Θύελλα από το 2013 έως και το 2024 ήταν στην Α κατηγορία 9 χρόνια. Γνωρίζουμε πολύ καλά αυτή την κατηγορία αλλά κάθε χρόνο αλλάζει η Δομή της ομάδας, καθώς πολλά παιδιά όπως προείπα φεύγουν για Πανεπιστημια- Στρατό – Μεταγραφή σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Σίγουρα θέλουμε να επιστρέψουμε πάλι άμεσα αλλά πρέπει να φτιάξουμε πολύ καλά τον δρόμο μας και να μην γίνει ότι έγινε φέτος. Θέλουμε να έρθουν ποδοσφαιριστές αθλητές που θα μας δώσουν την στήριξη και την εγγύηση για τις επόμενες χρονιές, καθώς αυτή την στιγμή έχουμε πολύ καλή γενιά σε U18 και U16 που προσπαθούν και έχουν τα απαραίτητα προσόντα για να βγουν στην επιφάνεια. Αυτά τα παιδιά πρέπει να τα στηρίξουμε, να τα βοηθήσουμε να αναδείξουν το ταλέντο τους και να πάνε μαζί με την ομάδα μας εκεί που πραγματικά ανήκουμε. Στην Α΄ κατηγορία.

Ποιες ήταν οι εντυπώσεις σου από το προηγούμενο πρωτάθλημα συγκρίνοντας με άλλες εποχές Α΄ κατηγορίας;
Η παρατήρησή μου έχει να κάνει με τα οικονομικά, καθώς φέτος έγινε ένας απίστευτος παραλογισμός αφού για την ερασιτεχνική αυτή κατηγορία κινήθηκαν πολύ μεγάλα ποσά. Δεν είδαμε δυστυχώς αρκετούς νεαρούς παίκτες να ξεχωρίζουν και νιώθω ότι μπαίνουμε σε μια διαφορετική εποχή ποδοσφαίρου. Δεν υπάρχει η ζήτηση η υπομονή από τα παιδιά για το ποδόσφαιρο καθώς στις πρώτες δυσκολίες σταματούν και τα παρατάνε, γυρνώντας την πλάτη στην δοκιμασία που έχουν μπροστά τους. Δεν πρέπει να συγκρίνουμε εποχές διότι πλέον η ταχύτητα της ζωής είναι τεράστια. Τα ερεθίσματα που έχουν τα παιδιά πλέον είναι απεριόριστα και δεν μπορούν να συγκεντρωθούν. Τα βλέπουμε να έχουν δραστηριότητες όλη την ημέρα από το πρωί έως και αργά το βράδυ μη μπορώντας αυτό να απορροφήσουν και να αντέξουν αυτό που πραγματικά θέλουν.
Η πίεση από την κοινωνία έχει στριμώξει τα παιδιά και τα χτυπάει ανελέητα χωρίς αυτά να μπορούν να αντιδράσουν στα θέλω τα δικά τους.
Οφείλουμε να δώσουμε στον νεαρό αθλητή λίγο χώρο να αναπνεύσει και να ξέρει ότι έχει συγκεκριμένα πράγματα να ακολουθήσει. Αυτή την στιγμή έχουμε παιδιά που πάνε και σε τρεις διαφορετικές δραστηριότητες την ημέρα. Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει και κάποια στιγμή το παιδί καταρρέει σωματικά και ψυχολογικά, οπότε σταματάει το ενδιαφέρον για τον αθλητισμό του. Άρα δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης με τις άλλες δικές μας εποχές.

Τι θα πρόσθετες τελειώνοντας για τον Παναιγιάλειο και για τις ακαδημίες που διαθέτουν τα σωματεία της περιοχής μας και του νομού μας;
Είδαμε μια προσπάθεια δύο χρόνων για την ομάδα της πόλης μας να πηγαίνει πάλι στα σκουπίδια. Μπήκαν άνθρωποι μέσα στην ομάδα με μεράκι και αγάπη για την πόλη και προσπάθησαν πολύ για τι καλό της ομάδας. Σίγουρα όταν οι δαπάνες που έγιναν ήταν τόσο μεγάλες και στο τέλος της διαδρομής σου με ολους τους κόπους που έχεις κάνει βλέπεις ότι μπορεί να έχεις αφήσει 5-6 δελτία στην ομάδα με δικούς σου παίκτες, τότε μάλλον κάτι δεν πήγε καλά. Δεν θέλω να αναφερθώ ιδιαίτερα σε κάτι, αλλά πρέπει κάποια στιγμή αυτή η ομάδα να πάει εκεί που ανήκει, εκεί που θέλουμε να είναι. Σίγουρα θα πρέπει να υπάρξει τεράστια Υπομονή και Στήριξη σε αυτούς που έρχονται δίνουν τα χρήματα τους και στο τέλος φεύγουν απογοητευμένοι.
Δύο είναι οι μεγαλύτερες ομάδες της Αχαΐας, ο Παναιγιαλειος και η Παναχαϊκη.
Να ξέρετε ότι υπάρχουν πολλά ταλέντα στον νομό μας. Εμείς σαν ομάδα όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δώσει πάνω από 25 παίκτες στον Παναιγιαλειο και πάνω από 10 παίκτες σε επαγγελματικές ομάδες. Πάλι κα φέτος ένα παιδί 13,5 ετών και άλλο ένα 15 ετών φεύγουν από την πόλη μας ξενιτεύονται και πηγαίνουν σε ομάδες Super League. Πιστεύω ακράδαντα ότι σε όλα αυτά τα ταλέντα δεν δόθηκε η ανάλογη στήριξη και δεν έγινε η κατάλληλη δουλειά, ώστε να μπορούν να ανέβουν με την ομάδα τους σε ένα ανώτερο επίπεδο.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr