background img
banner
banner

Υπέροχη παράσταση στην «Υπέροχη Ταϊλάνδη» | ΦΩΤΟ

ΑΠΟΨΕ Η «ΑΥΛΑΙΑ» ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΕΜΕΝΗΣ

Είναι πιο εύκολο να εξοικειωθούμε στη ζούγκλα από το να εξημερώσουμε την ψυχή μας; Μάλλον είναι τόσο δύσκολο όσο το θεατρικό εγχείρημα της ομάδας των ταλαντούχων «ηθοποιών» του Πολιτιστικού Συλλόγου Τέμενης «Η Ένωση», που ανεβάζουν το έργο «Amazing Tailand» («Υπέροχη Ταϊλάνδη») του Λένου Χρηστίδη. Μόνο που αυτοί… τα κατάφεραν!

Η πρεμιέρα έγινε το βράδυ της Παρασκευής, οι παραστάσεις συνεχίστηκαν το Σάββατο και την Κυριακή, με τελευταία ημέρα τη Δευτέρα 10 Ιουνίου, όπου στις 9.00 το βράδυ, η αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου, θα αποκτήσει τροπικό χρώμα και η σκηνή θα γεμίσει από μερικά άκακα ζωύφια. Έναν βάτραχο που έχει κολλήσει στην πόρτα σαν κάτι να περιμένει, μία σαύρα που αντιμετωπίζει τις φοβίες της και έναν κροκόδειλο που περίμενε τους ήρωές μας για να φανεί.

Ο Γιώργος (Γιώργος Μαστραπάς), ο φίλος του ο Νίκος (Θεόδωρος Μανεσιώτης), ο κύριος Αλκέτας πατέρας του Νίκου (Τάσος Μουτζουρούλιας), η Φύνη μητέρα του Νίκου (Βασιλική Αναστασοπούλου), η Κατερίνα, αδελφή του Νίκου (Διονυσία Τζόβολου), ο Βρασίδας, ένας πρώην συμμαθητής του Νίκου και του Γιώργου (Νίκος Μενούνος) και η Λίτσα, η κοπέλα του Βρασίδα (Γαρυφαλλιά Στρατή) είναι οι ήρωες ενός έργου, τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους μα και τόσο ίδιοι, που περιφέρονται άλλοτε στην εξωτική παραλία κι άλλοτε στη ζούγκλα, και οι οποίοι κερδίζουν τον θεατή από το πρώτο λεπτό. Ειδικά ο Νίκος και ο Γιώργος μοιάζουν σαν φίλοι από καιρό, σαν να είναι οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές του έργου, φίλοι και στην πραγματική ζωή τους. Τόσο φυσικό και γλαφυρό είναι το παίξιμό τους.

Η ζούγκλα και η εξημέρωση των ψυχών

Μέσα από το έργο ξεπετάγονται τα «θέλω» και μοιάζουν οι μεγάλες αποφάσεις τρωτές μέσα στην απολυτότητά τους, αλλά και ματαιωμένες, δειλές, ανήμπορες να γευτούν λίγο ψωμί με μυρμήγκια. Ή μήπως όχι; Αμετανόητες εγωκεντρικές συμπεριφορές στην ξεγνοιασιά της ξαπλώστρας, με όλα τα ρίσκα στο τραπέζι, με το πέρασμα κάτω από τον φοίνικα μολονότι υπάρχει η πληροφορία ότι 57 άνθρωποι πέθαναν από καρύδα στο κεφάλι. Σε όλο το νησί ή σε όλα τα νησιά. Το έργο τελειώνει με τον τυφώνα να μην έρχεται, με την κρουαζιέρα που όλοι αξίζουν, με τον έρωτα που μπορεί να αργεί αλλά γίνεται παραδοχή κι εξάρτηση.

Εντυπωσιακά σκηνικά και φώτα

Κι όλα αυτά στο πιο εντυπωσιακό σκηνικό που είδαμε σε παράσταση εδώ και πολύ καιρό. Αρκούσε μόνο να το κοιτάζει κανείς για να νιώσει πως είναι εκεί, να ακούει τη θάλασσα με τα κοράλλια, να φαντάζεται τη ζούγκλα με τα άγρια ζώα, να μελαγχολεί παρατηρώντας ένα – ένα τα άστρα, ακόμη και την… ανάποδη Μικρή Άρκτο. Τα εύσημα και στον υπεύθυνο για τον ήχο και τον φωτισμό, Σπύρο Ρηγόπουλο.

Βουτιά χωρίς αναπνευστήρα με εντυπωσιακή ανάδυση

Η δεύτερη αυτή θεατρική παράσταση της θεατρικής ομάδας του Πολιτιστικού Συλλόγου Τέμενης είχε τη σκηνοθετική σφραγίδα της Κέλλης Φιλιπποπούλου που αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη, αποδεικνύοντας πως το θέατρο στο Αίγιο… ζει και βασιλεύει. Η ίδια, στον χαιρετισμό της στο τέλος της παράστασης, χαρακτήρισε τον Σύλλογο Τέμενης ως «σφηκοφωλιά πολιτισμού» με ποικίλες δράσεις μεταξύ των οποίων και το θέατρο, ενώ αφιέρωσε την παράσταση στον πατέρα της Ανδρέα, που έφυγε από τη ζωή πριν λίγες ημέρες.

Στο σημείωμά της, αναφέρει μεταξύ άλλων: ΄΄Η νεοσύστατη θεατρική ομάδα του συλλόγου μας, τόλμησε να κάνει μια βουτιά, χωρίς αναπνευστήρα και μέσα σε ελάχιστους μήνες, έβγαλε στον αφρό αυτή την παράσταση. Εύχομαι να σας μεταδώσουμε λίγο από το οξυγόνο που αναπνεύσαμε από τον Φεβρουάριο έως σήμερα και μας γέμισε χαρά, συγκινήσεις και δημιουργικότητα. Οι φυσαλίδες, καθώς αναδύθηκαν προς την επιφάνεια, συμπαρέσυραν τις αναστολές μας, την κούρασή μας και κάθε τι σκοτεινό. Τους συμμετέχοντες για την υπέροχη συνεργασία, τον σύλλογο για την εμπιστοσύνη και τους χορηγούς για τη γενναιόδωρη συμπαράσταση, τους ευχαριστώ πολύ! Δώσε λίγο από τον χρόνο σου για να κάνεις καλύτερο αυτό στο οποίο έχεις βάλει μέσα την ψυχή σου και δεν θα χάσεις΄΄.

Ο Σύλλογος, πυλώνας ζωντάνιας και πολιτιστικής έκφρασης

Υπερήφανος για το έργο της θεατρικής ομάδας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλέξης Σωτηρόπουλος, ευχαριστώντας τους συντελεστές της παράστασης και τη σκηνοθέτη που αφιέρωσαν χρόνο γι’ αυτό το άρτιο αποτέλεσμα. Επίσης, εξέφρασε ευχαριστίες και προς τους χορηγούς, τονίζοντας πως τα εντυπωσιακά σκηνικά είναι περιουσία του Συλλόγου πλέον.

Ευχαρίστησε τέλος το Δ.Σ. του Συλλόγου σημειώνοντας πως είναι μία… γροθιά σε όλες τις δράσεις τους και αναδεικνύουν την Τέμενη. ΄΄Σε κάθε δραστηριότητά μας, η συλλογική προσπάθεια αποτελεί την κινητήρια δύναμη που διατηρεί τον Σύλλογό μας ζωντανό, διαμορφώνοντας παράλληλα ένα δυναμικό μέλλον΄΄, επισημαίνει στο γραπτό του σημείωμα, αναφερόμενος και στη συμβολή του Συλλόγου ως προς τη διατήρηση των ηθών και εθίμων της περιοχής, καθώς μέσα από ποιοτικές πολιτιστικές δράσεις, ενισχύει τους δεσμούς μεταξύ των μελών, διαφυλάσσει την πλούσια κληρονομιά και προβάλλει την αυθεντική λαϊκή παράδοση, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τέμενης.

Όσοι δεν πρόλαβαν να δουν την παράσταση, θα πρέπει να γνωρίζουν πως απόψε (9.00) είναι η τελευταία και πως αξίζει να τιμήσει την προσπάθεια του Συλλόγου και των συντελεστών της παράστασης. Amazing.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr