background img
banner
banner

«Υπ’ ατμόν» η Πυροσβεστική μπροστά στον κίνδυνο εκδήλωσης φωτιάς

ΑΜΕΣΗ ΗΤΑΝ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΕ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

Δύο πυρκαγιές πρόλαβε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου το τελευταίο τετραήμερο, φτάνοντας στα φλεγόμενα σημεία σε… χρόνο μηδέν. Η μία φωτιά εκδηλώθηκε το Σάββατο στον Λόγγο και η άλλη το βράδυ της Δευτέρας στα Δουκανέικα Δ.Ε. Συμπολιτείας. Από την Τετάρτη πάντως οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες επιδεινώνονται με την άνοδο της θερμοκρασίας και την ενίσχυση των ανέμων.

Η φωτιά του Σαββάτου εκδηλώθηκε στον Λόγγο παρόχθια του ποταμού Φοίνικα σε λιοστάσι το οποίο ευτυχώς ήταν καθαρισμένο. Η Πυροσβεστική κατέφθασε αμέσως και την έθεσε υπό έλεγχο, ενώ κάηκε περίπου ένα στρέμμα με ξερά χόρτα. Η κατάσταση ελέγχθηκε πολύ γρήγορα και η άμεση επέμβαση πρόλαβε τα χειρότερα, ενώ πολύ βοηθητικοί ήταν οι κάτοικοι που οδήγησαν τους άνδρες της Πυροσβεστικής από τον πιο σύντομο δρόμο στο σημείο της φωτιάς.

Τη Δευτέρα το βράδυ εκδηλώθηκε φωτιά σε ρεματιά στην περιοχή Άλσος στα Δουκανέικα εκεί όπου έσπευσαν δώδεκα οχήματα της Πυροσβεστικής, η ΕΜΑΚ από την Πάτρα αλλά και εθελοντές, θέτοντας τη φωτιά υπό έλεγχο μέσα σε λίγη ώρα.

Στο «δύο» αλλά με προσοχή

Για την Τετάρτη πάντως, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών. Η Αιγιάλεια βρίσκεται στον δείκτη 2 στη μέση επικινδυνότητα.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr