background img
banner
banner

«Φρουροί της Αχαΐας» για την Ευρωβουλή

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ Η ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΧΑΪΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ ΣΤΙΣ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ

Με μια βαλίτσα στη μπαγκαζιέρα και ένα σακίδιο στην πλάτη «οργώνουν» εδώ και ένα δίμηνο κάθε γωνία της χώρας. Απομένουν 9 μέρες έως ότου, το επόμενο Σάββατο 8 Ιουνίου, κλείσει και επίσημα η προεκλογική περίοδος για αυτούς! Κάποιοι αναμένουν βάσιμα ότι να «αποζημιωθούν» σε 270 ώρες περίπου όταν, νωρίς το βράδυ της Κυριακής 9 του μηνός, όπως αναμένεται φέτος, βγει η πρώτη ασφαλής εκτίμηση για τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών.

Τότε θα ξέρουν ποίες είναι οι πιθανότητές τους να εκλεγούν. Πρόσωπα από τη Showbiz, Τεχνοκράτες, Επιχειρηματίες, Δημόσιοι και Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, Γιατροί, Οδοντίατροι, Δικηγόροι, Καθηγητές Πανεπιστημίου και Μηχανικοί συνθέτουν πάνω από μια 20άδα υποψηφίων ευρωβουλευτών με καταγωγή από την Αχαΐα, τους οποίους, καλό είναι, να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας, ανεξάρτητα από ποιο είναι τον κόμμα της αρεσκείας μας!

Η ευλογία…

Ξεκινώντας από τους «δικούς μας» και με βάση ότι είναι και προβεβλημένο πρόσωπο με αυξημένες πιθανότητες εκλογής, βάζουμε πρώτο στη λίστα των αχαιών τον υποψήφιο Βουλευτή με τη ΝΙΚΗ, τον Αιγιώτη ηθοποιό Νίκο Αναδιώτη. Γνωστή η σχέση του με τη θρησκεία, ο Νίκος Αναδιώτης έλαβε ως ευλογία και δύναμη, στο προεκλογικό ταξίδι του, στις 3 Μαΐου κατά την περιφορά του Επιταφίου τον Εσταυρωμένο του Μητροπολιτικού Ναού της Φανερωμένης.

Ευχές εις διπλούν

Παρουσία πολλών εμπόρων, φίλων, αλλά και ανθρώπων που θέλησαν να τον γνωρίσουν από κοντά, γιόρτασε την ονομαστική του εορτή, ο Κωνσταντίνος Κουλούρης Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το κόμμα «ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ» και αρχηγό τον Τέρρυ Χατζηιερεμία. Λίγο μετά τις εννέα το βράδυ της Τρίτης 21 Μαΐου, το καφέ «Πεζόδρομος» γέμισε κόσμο που θέλησε να ευχηθεί από κοντά και να ανταλλάξει ευχές και απόψεις με τον Αιγιότη υποψήφιο Ευρωβουλευτή.

Με Νίκο για τη… νίκη

Αναμφισβήτητα υποψήφιος με πιθανότητα εκλογής, είναι δε επιλαχών από τις προηγούμενες Ευρωεκλογές του 2019 με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο Νίκος Παπανδρέου φιγουράρει μεταξύ των Αχαιών υποψηφίων. Ο γιός του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα και αδελφός του πρώην Πρωθυπουργού και νυν αχαιού βουλευτή Γιώργου Παπανδρέου, έχει μεγάλο συγγραφικό έργο. Έχει ήδη προσεγγίσει κατά πολύ τους Ευρω-σοσιαλιστές, εμπνέεται από πιο ισχυρό ηγέτη του κέντρου Μακρόν ενώ ασπάζεται και τα οράματα των Ευρωπαίων Πρασίνων.

«Μία για όλους…»

Με το κυβερνών κόμμα της ΝΔ υποψήφια θα είναι και η γνωστή επιχειρηματίας με επαφές, εξ επαγγέλματος, με το χώρο της Showbiz, σε όλη τη χώρα αλλά και ενεργό στέλεχος του φεμινιστικού κινήματος -καθώς είναι πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Πάτρας- η Άννα Μαρία Ρογδάκη. Είναι κόρη της πολιτευτή και ιδρύτριας της Ένωσης Γυναικών Κούλας Ρογδάκη. Στόχος της είναι να πλασαριστεί σε μια υψηλή θέση μεταξύ των 42 υποψηφίων της ΝΔ. Εξ αρχής έχει ξεκαθαρίσει ότι ο αγώνας της είναι ομαδικός: «Μία για όλους και όλοι για μία» κατά την… φεμινιστική εκδοχή της γνωστής λαϊκής ρήσης.

Αστείρευτη εθελόντρια

Μία μαχήτρια της ζωής η οποία δεν φείδεται ούτε χρόνου ούτε δυνάμεων, ιδιαίτερα σε επίπεδο κοινωνικής προσφοράς, η Μαργαρίτα Καραγιώργου-Λάζαρη, συνταξιούχος υγειονομικός και μόνιμη εθελόντρια στον αγώνα των ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας στη Δυτική Ελλάδα, είναι επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την Αχαΐα. Μπήκε στη… βάσανο των προκριματικών εκλογών με βάση τη θέληση του κ. Κασσελάκη, επικράτησε και πήρε το χρίσμα για τις Ευρωεκλογές. Ήταν υποψήφια βουλευτής Αχαΐας το 2019.

Ο Ακαδημαϊκός

Από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μια ακόμη σοβαρή υποψηφιότητα από την Αχαΐα, αυτή του καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, πρώην αντιπρύτανης και τομεάρχης Περιβάλλοντος του κόμματος, καθηγητή Παναγιώτη Δημόπουλου. Καθηγητής στο Τμήμα Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Natura 2000 και μέλος Editorial πολλών Διεθνών επιστημονικών περιοδικών, είναι η πρώτη Ακαδημαϊκή υποψηφιότητα της Αχαΐας.

Ανέβηκε σκαλί…

Στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ έχουμε ένα ιστορικό στέλεχος της αριστεράς ο οποίος βρέθηκε από το 2019 κατά την πρώτη «πολιτική διεύρυνση» του ψηφοδελτίου του Δημάρχου Πατρών κ. Πελετίδη. Επανεξελέγη το 2023 και συνεχίζει να υπηρετεί για 2η συνεχή θητεία σε θέση αντιδημάρχου στη Δ.Ε. Ρίου. Είναι ο γιατρός Ευάγγελος Κατσακούλης, γιατρός και αντιδήμαρχος στην Πάτρα.

Συμπληρώνουν τη ΝΙΚΗ

Εκτός του κ. Αναδιώτη, με ψηφοδέλτιο της ΝΙΚΗΣ υποψήφιος είναι ένας ακόμη γνωστός μας, ο καθηγητής σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΠ Άκης Τσελέντης. Μαζί τους και ο πολύ γνωστός Πατρινός ορθοδοντικός και μέλος οικογένειας γιατρών, Φώτης Ηλιόπουλος.

Νέα Αριστερά και Πλεύση

Με τη «Νέα Αριστερά» υποψήφια από την Αχαΐα είναι η γιατρός-ενδοκρινολόγος Νάντια Κουλουμπή. Είναι συνδικαλίστρια και ενεργό μέλος του κοινωνικού κινήματος. Μαζί της στη Νέα Αριστερά, από την Αχαΐα και η οικονομολόγος, υποψήφια διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Κατερίνα Φλώρου.

Στο κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου Πλεύση Ελευθερίας έχουμε Δικηγόρο Ανδρέα Ρέγκλη που ήταν και υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας στις πρόσφατες εκλογές το 2023 και κατετάγη πρώτος στο νομό.

Με Πνοή και Φωνή Λογικής

Η Βίκυ Νταβλούρου, κόρη του πρώην βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ Θανάση Νταβλούρου, κατεβαίνει υποψήφια στην κάλπη με τη Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου. Ο πρέσβης επί τιμή Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος και ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ Γιώργος Νταβρής, είναι αχαιοί υποψήφιοι με την Πνοή Δημοκρατίας.

Με καταγωγή…

Στο Ευρω-ψηφοδέλτιο της ΝΔ έχουμε και τον Αθηναίο δικηγόρο Σπύρο Καρανικόλα ο οποίος έχει καταγωγή και από τη Δυτική Αχαϊα ενώ και ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού και υποψήφιος Ευρωβουλευτής Δημήτρης Τσιόδρας έχει σύζυγο με καταγωγή από την Πάτρα.

 

Στους Δημοκράτες καταγωγή από την Πάτρα έχουν τόσο ο πρόεδρος και υποψήφιος Ευρωβουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος όσο και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και πρώην βουλευτής Αχαίας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

 

 

Με τους Δημοκράτες έχουμε από την Πάτρα τη Λένα Καράλη, την Αιμιλία Κακαβάνη από το Αίγιο και τον Μαριαντώνη Πολίτη, με καταγωγή από την Αιγείρα.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr