background img
banner
banner

Χόρεψαν, καταχειροκροτήθηκαν και είπαν «καλό καλοκαίρι»!

ΟΙ ΧΟΡΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΙΓΙΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΛΗΞΗΣ

Τις λέξεις «κέφι», «μεράκι» και «φιλότιμο» που δύσκολα μπορούν να μεταφραστούν σε ξένες γλώσσες, ενσάρκωσαν μικροί και μεγαλύτεροι χορευτές του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου που έλαβαν μέρος στην εορταστική εκδήλωση λήξης, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 1η Ιουνίου, στο θέατρο «Γιώργος Παππάς». Ο υπαίθριος χώρος του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου πλημμύρισε κόσμο που θαύμασε τους χορούς που αποδόθηκαν με χάρη, με το παρατεταμένο χειροκρότημα να ηχεί σε όλη την πόλη!

Και μόνο στο άκουσμα της πληροφορίας από τον πρόεδρο Γιώργο Νικολόπουλο, ότι από το 1978 ως σήμερα έχουν περάσει από τις τάξεις του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου περί τα 6.000 παιδιά από το Αίγιο, αντιλαμβάνεται κανείς τη συμβολή του Ομίλου στη διατήρηση της παράδοσης και του λαϊκού πολιτισμού, καθώς επίσης και στη γνώση, την κοινωνικοποίηση, τη συλλογικότητα, την ευγένεια, την εξωστρέφεια κ.ά. άλλωστε, ο κυκλικός χορός που ο ένας κρατά σφιχτά το χέρι του άλλου, ενσαρκώνει το συλλογικό πνεύμα. Το παιδί αντιλαμβάνεται ότι ανήκει σε ένα σύνολο με αμοιβαιότητα. Ο ένας στηρίζει τον άλλο και στηρίζεται απ’ αυτόν, λαμβάνει υπόψη του τα βήματα (δηλαδή τα δικαιώματα) του άλλου, αλλά περιμένει να τον υπολογίζουν και οι άλλοι. Με τον παραδοσιακό χορό το παιδί αναπτύσσει μέσα του η αίσθηση της ισότητας και του δικαίου. Η μουσική και ο ρυθμός του καλλιεργούν την αντίληψη της αρμονίας και του ωραίου, αλλά και του διδάσκουν την αυτοπειθαρχία και στον αυτοέλεγχο.

Όλα αυτά και ακόμη περισσότερα ήταν εμφανή χθες στους χορούς τόσο των μικρών όσο και των ενηλίκων που από παιδιά μέσα από τον Όμιλο έκαναν τα πρώτα τους χορευτικά βήματα και μεγάλωσαν μαζί του. Βέβαια υπάρχουν και αυτοί που… μπήκαν πιο μεγάλοι στον χορό, αποδεικνύοντας πως με όρεξη και καλή διάθεση, καταφέρνει κανείς τα πάντα.

Έχουν χορέψει περίπου 6.000 Αιγιωτόπουλα!

Ο πρόεδρος του Ομίλου κ. Νικολόπουλος, στον χαιρετισμό του, ανέφερε: ΄΄Ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου συμπληρώνει την 46η χορευτική του χρονιά. Από το 1978 που ιδρύθηκε από τον καλλιτεχνικό διευθυντή Χρήστο Κοιλιά μέχρι και σήμερα, έχουν περάσει περίπου 6.000 Αιγιωτόπουλα, που έχουν διδαχθεί παραδοσιακούς χορούς΄΄. Παράλληλα, ενημέρωσε και για τις εκλογές που ορίστηκαν για τη Δευτέρα 3 Ιουνίου ωστόσο για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων προγραμματίστηκαν για την ερχόμενη Δευτέρα 10 του μηνός.

Επίσης, έκανε γνωστό πως ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου έχει φέτος μία ομάδα παιδιών Γυμνασίου, τα οποία θα ταξιδέψουν στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, στην Μπάνια Λούκα, ένα ταξίδι που θα πραγματοποιηθεί από τις 3 Ιουλίου ως τις 9 του ίδιου μήνα.

Ευχαριστίες από τον πρόεδρο

Καλωσορίζω όλους τους φίλους που παρευρίσκονται σήμερα εδώ. Σας ευχαριστούμε πολύ για την στήριξη και την αγάπη σας” τόνισε, ευχαριστώντας τους παριστάμενους και αναφέροντας και την παρουσία παλαιών μελών του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου αλλά και τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών. Σημειωτέον ότι παρέστησαν ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Φανερωμένης π. Αθανάσιος Λιακόπουλος, καθώς επίσης κι άλλοι ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως, οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Ελευθεριώτης και Μαρία Αγγελοπούλου, η εκπρόσωπος της Αχαιής υφυπουργού Μεταφορών Χριστίνας Αλεξοπούλου Θεώνη Σταθοπούλου κ.ά.

Πλούσιο κεφάτο πρόγραμμα

Στην εκδήλωση συμμετείχαν χορευτές και χορεύτριες όλων των τμημάτων όπου παρουσίασαν ένα πλούσιο πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα το οποίο είχαν επιμεληθεί οι χοροδιδάσκαλοι του συλλόγου. Επίσης, έλαβε μέρος η Παιδική Χορωδία Δήμου Αιγιαλείας υπό τη μουσικό Μπέσσυ Νάσση που συνόδευσε στο πιάνο.

Απέδωσαν χορούς οι Ενήλικες Τετάρτης και Πέμπτης: Μικρά Ασία, Β΄ έτος Δευτέρας και Α΄ έτος Τρίτης: Ήπειρος, Γ΄ έτος Τετάρτης και Α΄ έτος Τετάρτης: Επτάνησα, Τμήμα Παραστάσεων Παρασκευής (Γυμνάσιο): Κρήτη, Στ΄ έτος Τρίτης και Δ΄ έτος Πέμπτης: Πόντος, Ενήλικες Δευτέρας και Τρίτης: Πάρος, Τμήμα Παραστάσεων Παρασκευής (Λύκειο) και Χορευτική Ομάδα: Θράκη (Χρόνης Αηδονίδης).


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr