background img
banner
banner

Πτώση μέρους από πεύκο στο Καθολικό προκάλεσε προβλήματα

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΘΑ ΚΟΠΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΛΟΓΩ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ

Ο δυνατός άνεμος που έπνεε στην περιοχή το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής 14 Ιουνίου, είχε ως αποτέλεσμα την πτώση ενός μεγάλου μέρους από ένα τεράστιο πεύκο που βρίσκεται στην κοινότητα Καθολικού, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί ή ζημιές σε ιδιοκτησίες. Μάλιστα, από την κοινότητα έχει ζητηθεί από την Υπηρεσία Πρασίνου να κοπεί εντελώς το δέντρο λόγω της επικινδυνότητας που παρουσιάζει.

Όπως έκανε γνωστό στo Protionline.gr η πρόεδρος της Κοινότητας Παναγούλα Μπρούμα, ΄΄πρόκειται για το μεγάλο πεύκο που βρίσκεται εξωτερικά του κοινοτικού γραφείου, τμήμα του οποίου με πολλούς κλώνους, έσπασε από τον δυνατό αέρα που έπνεε το απόγευμα της Παρασκευής και έπεσε στο οδόστρωμα. Το γεγονός είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΗ και να κλείσει ο δρόμος. Ευτυχώς, τα προβλήματα αποκαταστάθηκαν μέσα σε λίγες ώρες και κυρίως είναι ευτύχημα που δεν είχαμε κάποιον τραυματισμό ή δεν προκλήθηκαν μεγαλύτερες ζημιές΄΄.

Έκλεισε ο δρόμος, διεκόπη η ηλεκτροδότηση

Να σημειωθεί ότι η πτώση των κλαδιών είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος και να αποκοπεί ένα μεγάλο μέρος του χωριού καθώς διεκόπη η κυκλοφορία για περίπου μία ώρα. Επιπλέον, τα κλαδιά παρέσυραν και καλώδια της ΔΕΗ κι έτσι σημειώθηκε διακοπή ρεύματος για δύο ώρες. Όμως, όπως ανέφερε η πρόεδρος, άμεση ήταν η ανταπόκριση των αρμοδίων καθώς στο σημείο πήγε συνεργείο που απομάκρυνε τα κλαδιά και καλαθοφόρο, καθώς επίσης και τεχνικοί της ΔΕΗ που αποκατέστησαν τη βλάβη.

΄΄Έχουμε θέσει το πρόβλημα του δέντρου αυτού που είναι ιδιαιτέρως ψηλό και εμπνέει ανησυχία, στην Υπηρεσία Πρασίνου του δήμου μας και ζητούμε να κοπεί εντελώς γιατί υπάρχει κίνδυνος να έχουμε νέες πτώσεις κλαδιών θέτοντας σε κίνδυνο κατοίκους και επισκέπτες, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που είναι πολύ περισσότεροι΄΄, σημείωσε η κ. Μπρούμα.
Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι το Καθολικό παρουσιάζει ιδιαίτερη επισκεψιμότητα τα τελευταία χρόνια καθώς πολλά σπίτια έχουν μετατραπεί σε airbnb και προτιμάται από πολλούς για διακοπές μέσα στη φύση.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr