background img
banner
banner

Mια ξεχωριστή παρτίδα σκάκι με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Μαριάντα Λάμπου

ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ Α.Σ.Ο. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η Μαριάντα Λάμπου δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις σε όσους ασχολούνται με το σκάκι, και όχι μόνο. Η 11χρονη – με καταγωγή από την Αιγιάλεια – σκακίστρια, το 2022, όταν ήταν 9 χρονών και μαθήτρια της Δ’ Δημοτικού, ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Αττάλειας, με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος. Ένα μοναδικό επίτευγμα, για ένα τόσο μικρό παιδί που προκάλεσε αίσθηση σε παγκόσμιο επίπεδο, για το οποίο, τότε είχε αναφερθεί με εκτενές ρεπορτάζ και η εφημερίδα μας.

Στην Αττάλεια της Τουρκίας, η Μαριάντα διαγωνίστηκε με συνομήλικές της από 30 χώρες και κατάφερε να βγει νικήτρια. Εδώ και χρόνια συμμετέχει στα πανελλήνια πρωταθλήματα και σε διάφορα τουρνουά, με δεκάδες νίκες στο παλμαρέ της, όπως και ο μικρότερος αδελφός της, ο 9χρονος Χάρης που επίσης είναι αθλητής στο σκάκι και ιδιαίτερα ταλαντούχος.

Τα δύο παιδιά, συνοδευόμενα από τη μητέρα τους, την Αιγιώτισσα Αναστασία Τσαγγαράκη βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης 18 Ιουνίου στα γραφεία του Αθλητικού Σκακιστικού Ομίλου Αιγιαλείας (Α.Σ.Ο.Α.) για δυο φιλικούς αγώνες με 1 ώρα χρόνο σκέψης, προσκεκλημένοι του προπονητή του Ομίλου Νίκου Νικολακόπουλου. Το ένα ζευγάρι στη σκακιέρα αποτελούσαν ο Χάρης Λάμπος με τον Νίκο Νικολακόπουλο και το δεύτερο η Μαριάντα με τον ταλαντούχο νεαρό αθλητή του Α.Σ.Ο.Α. Κωνσταντίνο Γιαλελή από την Ακράτα, ο οποίος προετοιμάζεται για τα Πανελλήνια πρωταθλήματα. “Παρών” ήταν και ο φωτογραφικός φακός του Protionline.gr απαθανατίζοντας τις όμορφες στιγμές.

“Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή που φιλοξενούμε σήμερα μία πρωταθλήτρια Ευρώπης στον Όμιλο. Μία ξεχωριστή νεαρή αθλήτρια, ένα πολύ χαρισματικό παιδί που από το νηπιαγωγείο, όταν ξεκίνησε το σκάκι, προπονείται πραγματικά σκληρά, επί ώρες, ώστε να νιώθει σίγουρη και πανέτοιμη να αντιμετωπίσει στη σκακιέρα της οποιονδήποτε αντίπαλο. Ευχαριστούμε την οικογένεια Λάμπου με την οποία έχουμε ιδιαίτερα φιλική σχέση και στηρίζει κάθε προσπάθεια του Ομίλου μας τον οποίο επισκέπτεται συχνά όταν βρίσκεται στο Αίγιο”, τόνισε μιλώντας στo Protionline.gr ο Νίκος Νικολακόπουλος.

Η Μαριέντα Λάμπου που σήμερα ανήκει στον ιστορικό Πανιώνιο, προετοιμάζεται για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα γίνει στην Τσεχία τον ερχόμενο Αύγουστο. Της ευχόμαστε καλή επιτυχία και να επιστρέψει με μία ακόμη μεγάλη διάκριση για την ίδια, την οικογένειά της, αλλά και για την Ελλάδα που θα εκπροσωπήσει…


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr