background img
banner
banner

Άμεση δράση μέσα στο Βουραϊκό εκ μέρους της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας

Μετά το γνωστό έγγραφο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου και τη δημόσια παρέμβαση εκ μέρους του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Αιγιαλείας Δημήτρη Φιλιππάτου, η Περιφέρεια έσπευσε εδώ και λίγα 24ωρα μέσα την κοίτη του ποταμού Βουραϊκού.

Αφού στα τέλη της περασμένης εβδομάδας κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας κινήθηκε με αυτοψία, σε σχέση με τις αναφορές της Π.Υ. για κλειστές οδικές προσβάσεις και κενά στην πυροπροστασία του Βουραϊκού, συνεργείο της Π.Ε. Αχαΐας παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Φωκίωνα Ζαΐμη, βρέθηκε επί τόπου στο φαράγγι σχεδόν εντός 24ώρου.
Η επέμβαση έγινε πάνω από το 4ο χλμ. της γραμμής Διακοπτό- Καλάβρυτα, στην Κερπινή.

Στο σημείο κρίθηκε αναγκαία να γίνει διευθέτηση της κοίτης του Βουραϊκού η οποία είχε εκτραπεί μετά το ισχυρό μπουρίνι της περασμένης Τρίτης.
Πρόκειται για ένα από τα σημεία όπου έχουμε πλέον ουκ ολίγα προβλήματα μετά την καταστροφική περυσινή πυρκαγιά στην Τράπεζα Ελαιώνα.

Μαζί με την αναστροφή της ροής του ποταμού πάνω στο κανονικό ρου, ευθύνη της ΠΔΕ, αποκαταστάθηκε και η κίνηση σε αγροτοδασικό δρόμο που εξυπηρετεί την κυκλοφορία για επείγουσες ανάγκες πυρόσβεσης και τη μετάβαση καλλιεργητών της περιοχής στα μποστάνια τους.

Ο τρόπος με τον οποίο δημοσιοποιήθηκε το θέμα, σε συνέντευξη Τύπου των Αντιδημάρχων κ.κ. Φιλιππάτου και Β. Χριστόπουλου, είχε αρχικά προκαλέσει την ενόχληση της Π.Δ.Ε.
Η Περιφέρεια κάλεσε μάλιστα το δήμο να δει γενικότερα το πρόβλημα με τους κατεστραμμένους δημοτικούς δρόμους και έστειλε μήνυμα ότι η συνδρομή θα είναι κυρίως επικουρική.
ΗΠ.Ε. Αχαΐας όμως με τον κ. Ζαΐμη αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος του δήμου και κυρίως την απαίτηση του κλιμακίου της Π.Υ. Αιγίου που εντόπισε αρκετούς διαβρωμένους από τα νερά δασικούς και δημοτικούς δρόμους…

Υπενθυμίζεται ότι και στις 26 Φεβρουαρίου κατά την ακινητοποίηση δύο συρμών του Οδοντωτού στη διάρκεια πλημμύρας και κατολισθήσεων, η Π.Υ. του Αιγίου δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το σημείο από την πλευρά της Στάσης στην Κερπινή (4ο χλμ.) καθώς ο δρόμος είχε καταρρεύσει.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr