background img
banner
banner

Άρωμα… γυναίκας στον Ελαιώνα

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΗΧΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΟΙ ΤΡΥΠΙΩΤΙΣΣΕΣ»

Με τις καλύτερες προοπτικές ξεκίνησε τη δράση του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Ελαιώνα «Οι Τρυπιώτισσες», πραγματοποιώντας μία μεστή και άρτια εκδήλωση, το βράδυ της Κυριακής 21 Ιουλίου, στο προαύλιο του Νηπιαγωγείου Διακοπτού, στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Ελαιώνα. Η εκδήλωση ήταν μία παρουσίαση του νεοσύστατου συλλόγου, ο οποίος σκοπό έχει αφενός να αναδείξει τον πολυδιάστατο ρόλο της γυναίκας στην κοινωνία και αφετέρου να αποτελέσει πεδίο δράσης και δημιουργίας για τις γυναίκες του Ελαιώνα. Πρόεδρος του συλλόγου είναι η Μαρία Αργυροπούλου, αντιπρόεδρος η Μαρία Κάρμα, γραμματέας η Άννα Παπακωνσταντίνου, ταμίας η Μαρία Σέρμπου και έφορος η Γαρυφαλιά (Λίζα) Αργυροπούλου.

Στην εκδήλωση, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου, χαιρετισμό απηύθυναν οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Χριστόπουλος, Μαρία Αγγελοπούλου, Νίκος Καραΐσκος και Δημήτρης Ελευθεριώτης, ο πρόεδρος της κοινότητα Ελαιώνα Θανάσης Δημόπουλος, ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού και Ναυτικού Ομίλου Ελαιώνα Αντώνης Θεοδωρόπουλος, ενώ αναγνώστηκε και το μήνυμα της προέδρου του Παραρτήματος Αιγίου της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας Ουρανίας Κοττά –Κακαβάνη. Παρέστη ακόμη και η γραμματέας του Παραρτήματος Ιωάννα Σκίτσα, ενώ παρών ήταν και ο σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου Σωκράτης Μαυρίδης.

Πώς δημιουργήθηκε ο Σύλλογος – Οι στόχοι

Η πρόεδρος του νεοσύστατου συλλόγου ανέφερε ένα σύντονο χρονικό για τη δημιουργία των «Τρυπιωτισσών» αναφέροντας πως η ιδέα ήρθε τον περασμένο Οκτώβριο όταν μία παρέα γυναικών εξέφρασε την επιθυμία να δραστηριοποιηθεί για το χωριό. ΄΄Ήταν μια εποχή που αυτή την παρέα και 2-3 γυναίκες ακόμα μας ένωνε όχι μόνο η φιλία αλλά και η επιθυμία να εμπλέξουμε τα παιδιά μας σε δράσεις πολιτισμού με τοπικό χαρακτήρα κάποιες φορές΄΄, ανέφερε η κ. Αργυροπούλου. Ως προς την ονομασία, σημείωσε: ΄΄Από την πρώτη στιγμή αποφασίσαμε πως η ονομασία Τρυπιώτισσες ήταν η πιο αντιπροσωπευτική. Μια ονομασία που συνδέει το σήμερα με το χθες. Ακολούθησαν συναντήσεις και πολύωρες συζητήσεις. Ποιο θα ήταν το έμβλημά μας, ποιο θα πρέπει να είναι το έργο μας, ποιοι οι σκοποί που θα καθόριζαν την ταυτότητά μας και στη συνέχεια, ποιες οι περαιτέρω καταστατικές διατάξεις΄΄. Σαράντα μέλη υπέγραψαν αρχικά για τη δημιουργία του Συλλόγου, που πήρε «σάρκα και οστά» στις 31 Μαρτίου αλλά και έγκριση στις 20 Μαΐου, ενώ οι εκλογές διεξήχθησαν στις 7 Ιουλίου.

΄΄Μέλος του Συλλόγου μπορεί να γίνει όποια γυναίκα το επιθυμεί, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός εντοπιότητας. Μπορείτε να μας επισκεφτείτε στην προσωρινή μας στέγη στο Κοινοτικό Γραφείο κάθε Τρίτη 8-9:30μ.μ. και κάθε Κυριακή 9- 11 το πρωί. Ελάτε να σας δώσουμε πληροφορίες, να συζητήσουμε και να στηρίξετε την προσπάθειά μας. Σας ενημερώνουμε πως κάνουμε ενέργειες να βρούμε μόνιμη στέγη, ευελπιστούμε πως σύντομα θα έχουμε θετική κατάληξη. Βέβαια, ο Σύλλογός μας δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση, αφορά και τους άνδρες που μπορούν να γίνουν αρωγά μέλη με διαφορετικές υποχρεώσεις από τα τακτικά, αλλά πάντα με προθυμία να συμβάλλουν στην εκπλήρωση των σκοπών του Συλλόγου΄΄, τόνισε η πρόεδρος.

Ως προς τις επιδιώξεις του Συλλόγου, ανέφερε: ΄΄Βασική μας επιδίωξη είναι να αναδείξουμε τον πολυδιάστατο ρόλο της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία, να καταδείξουμε πως είναι σημαντικός παράγοντας σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής ζωής ενός τόπου. Σκοπός μας, επίσης, είναι να προσεγγίσουμε γυναικεία ζητήματα, να εμβαθύνουμε σε αυτά – επαγγελματική σταδιοδρομία, ψυχική υγεία, μητρότητα, έμφυλη βία – είναι τόσα τα θέματα της γυναικείας φύσης … Και πως θα τα καταφέρουμε όλα αυτά; Διοργανώνοντας διαλέξεις, ημερίδες, ενημερωτικές συζητήσεις με συγκεκριμένες θεματικές και εμπεριστατωμένες παρουσιάσεις και απόψεις΄΄.

Εξέφρασε ακόμη την πεποίθηση ο νέος σύλλογος να υπηρετήσει τον Πολιτισμό, την ανάδειξη της ιστορίας, τα ήθη και έθιμα και το περιβάλλον. Σκοπεύει να προβεί σε δράσεις ευαισθητοποίησης, καλλιέργειας οικολογικής συνείδησης και προβολής των τοπικών προϊόντων. Ακόμη, στοχεύει σε ψυχαγωγικές δράσεις, εκδρομές, χορό, ζωγραφική, άθληση και σε καλή συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους άλλους συλλόγους.

«Ύμνος» στη γυναίκα

Στην εκδήλωση έγινε αναφορά στη γυναίκα, παρουσιάστηκε βίντεο και το τραγούδι του Στέλιου Ρόκκου «Γυναίκα εσύ», που όπως τονίστηκε, αποτελεί ύμνο για το γυναικείο φύλλο, ενώ ομιλίτρια ήταν η πρόεδρος της Εταιρείας Φίλων Αρχαίας Ελίκης Ντόρα Κατσωνοπούλου, μιλώντας για τη θέση της γυναίκας στην αρχαιότητα. Επίσης, ομιλήτρια ήταν η γενική γραμματέας της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας Λίτσα Γιαννοπούλου μιλώντας για τη σύγχρονη γυναίκα. Ακολούθησαν θεατρικές αναγνώσεις από τη Θεατρική Έκφραση Αιγίου και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με απαγγελία ποιήματος από τη Μαρία Σέρμπου.

Ιδιαιτέρως ικανοποιημένη για την επιτυχία της πρώτης αυτής εκδήλωσης, δήλωσε στo Protionline.gr η κ. Αργυροπούλου, τονίζοντας πως είναι αντιληπτή η δυναμική παρουσία της γυναίκας στα πολιτιστικά πράγματα. ΄΄Με την ενεργή συμμετοχή της διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην πρόοδο της κοινότητας και της κοινωνίας ευρύτερα, είμαστε αισιόδοξες και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να καταστήσουμε τις Τρυπιώτισσες βασικό πυλώνα παραγωγής πολιτισμού για την περιοχή΄΄, σημείωσε χαρακτηριστικά.
Η βραδιά έκλεισε με κεράσματα που είχαν επιμεληθεί οι Τρυπιώτισσες!


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr