background img
banner
banner

Έγραψε… ιστορία η κεντρική εκδήλωση του 27ου Φεστιβάλ Σταφίδας στο Γρηγόρη

ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΡΕΥΤΟ ΚΕΦΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Πολύς κόσμος, ανάδειξη της σπουδαιότητας της σταφίδας και αυθεντικό γλέντι, συνέθεσαν το σκηνικό στην κεντρική εκδήλωση του 27ου Φεστιβάλ Σταφίδας στο χωριό Γρηγόρης Αιγιαλείας, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Ιουλίου στον Γρηγόρη, με την αναμενόμενη επιτυχία, με βάση την αγάπη και την εμπειρία των διοργανωτών για τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Σταφίδας, τα 30 χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου και τη δημοτικότητα του Αλέκου Ζαζόπουλου.

Η εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος Γρηγόρι Αιγίου «Ο Άγιος Γρηγόριος» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του χωριού με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γρηγόριος Φαρμακόπουλος, στον χαιρετισμό του καλωσόρισε όλες και όλους στη Γιορτή της Σταφίδας, μετέφερε σε όλους τις ευχές του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμου και τους χαιρετισμούς του Γενικού Διευθυντή της Παναιγιάλειας Ένωσης Συνεταιρισμών Μίλτου Σταυρόπουλου, ευχήθηκε καλό τρύγο στους καλλιεργητές και καλή διασκέδαση σε όλους.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν: ο Καλογερόπουλος Δημήτριος Δήμαρχος Αιγιάλειας, οι Αντιδήμαρχοι Αιγιαλείας Αγγελόπουλος Γεώργιος, Βούλγαρης Κωνσταντίνος, Καραΐσκος Νικόλαος, Ντίνος Γεώργιος, ο Ραμπαβίλας Θεοφάνης Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου, ο Δημόπουλος Χρήστος Πρόεδρος Δημοτικού Διαμερίσματος και Πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού του χωριού Γρηγόρης, η Ρούβαλη Σπυριδούλα Πρόεδρος κοινότητας Βερίνο Αιγιαλείας, οι πολιτευτές Παυλοπούλου Παναγιώτα και Σπηλιόπουλος Νικόλαος,ο Βαρώτσος Ανδρέας Αντιπρόεδρος του Ομίλου Φίλων Σταφίδας με έδρα τον Πύργο Ηλείας, ο Μποδιώτης Ιωάννης Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου «Μπακόπουλος-Ντρίνιας», ο Τζιλιλής Ανδρέας Πανεπιστημιακός Καθηγητής τ. Γεν. Γραμματέας Τ.Ε.Ε., ο Λιανός Κωνσταντίνος ελαιοτριβέας χορηγός του 27ου Φεστιβάλ Σταφίδας, ο Μάμουνας Νικόλαος Πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων Υπαλλήλων του ΟΓΑ και ο Καβρουλάκης Δημήτριος μέλος του Συλλόγου Συνταξιούχων Υπαλλήλων του ΟΓΑ.

Συμμετοχές και αναμνηστικά

Στη φετινή Κεντρική Εκδήλωση συμμετείχε και ο Όμιλος Φίλων Σταφίδας με έδρα τον Πύργο Ηλείας. Ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου, Βαρώτσος Ανδρέας, στην ομιλία του αναφέρθηκε αναλυτικά στην ιστορία της σταφίδας, στην σημερινή κατάσταση για την σταφίδα, στις δράσεις του Όμιλος Φίλων Σταφίδας με έδρα τον Πύργο Ηλείας, στην προοπτική για την σταφίδα.

Από όλους συζητήθηκε η σημασία της Γιορτής που επί 27 έτη διοργανώνει ο Σύλλογος για την προβολή του προϊόντος και την ανάδειξη των ευεργετικών επιδράσεων της Σταφίδας στον ανθρώπινο οργανισμό, και ότι η καλλιέργεια της σταφίδας μπορεί και πρέπει να έχει μέλλον.

Στον κ. Βαρώτσο, ο αντιδήμαρχος Αιγιαλείας κ. Αγγελόπουλος απένειμε  αναμνηστική πλακέτα του Φιλοπροοδευτικού Συλλόγου Γρηγόρι Αιγίου «Ο Άγιος Γρηγόριος» για την συμμετοχή του ανωτέρω Ομίλου στην Κεντρική Εκδήλωση του 27ου Φεστιβάλ Σταφίδας 2024. Στον Ηλιόπουλο Δήμο, μέλος της Εξελικτικής Επιτροπήςτου ανωτέρω Ομίλου, ο κ. Μποδιώτης απένειμε Αναμνηστικό Δίπλωμα του Φιλοπροοδευτικού Συλλόγου Γρηγόρι Αιγίου «Ο Άγιος Γρηγόριος» για την ανελλιπή επί σειρά ετών συμμετοχή του στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Σταφίδας και στις εν γένει δραστηριότητες του Συλλόγου Γρήγορη.

Στους επισκέπτες μοιράστηκε δωρεάν συσκευασμένη σταφίδα που ήταν προσφορά από την  Παναιγιάλειο Ένωση Συνεταιρισμών,.

Στη συνέχεια ξεκίνησε αμέσως το γλέντι, με ελεύθερη πίστα για όλους. Ο δημοφιλής τραγουδιστής Αλέκος Ζαζόπουλος με την ορχήστρα του ξεσήκωσε το κοινό με ένα πρόγραμμα διασκέδασης που κράτησε μέχρι τις 5 το πρωί της επόμενης ημέρας. Σε όλη τη διάρκεια της Κεντρικής Εκδήλωσης πραγματοποιούνταν ψηφιακές προβολές.

Πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρας αγορά. Οι αριθμοί που κέρδισαν τα δώρα τη λαχειοφόρουείναι:  1416,1419,1420,1293,1302,1294,1095,1093,1094,1328,1075,1070,1076 και 1318.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr